Jump to content

E_Berg

Members
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by E_Berg

 1. Veldig interessant, du må holde oss oppdatert på om utskiftningen løste problemet.
 2. Tusen takk for informasjonen, selv om det egentlig ikke hørtes så bra ut så fremstår det likevel som at det går greit å leve med de problemene du nevner? Godt å høre at skaden på hylsene ikke er verre.
 3. Har du også problemer med at kamringen på 6,5 grendel (antar det er dette du har basert på oppgitt kulevekt, selv om det ikke konkret er spesifisert i posten) er løs og at hylsene blir deformert? Har sett andre klage på dette.
 4. At det er tragisk at et multiverktøy med et knivblad på 3,5 cm skal bli måtte behandles i rettsapparatet, i to instanser!, er det nok få, på Kammeret iallefall, som er uenig i. Slik har samfunnet dessverre utviklet seg, personlig så tror jeg at denne samfunnsutviklingen har mye å gjøre med at politikerne våre i stadig økende grad består av personer uten bakgrunn fra det praktiske liv, men politiske broilere hvis eneste erfaring er hvordan de skal posisjonere seg i det politiske maktspillet. Samtidig så er det jo et høna eller egget problem knyttet til det at vi også har en velgermasse som faktisk stemmer frem disse virkelighetsfjerne politikerne. Hva kom egentlig først? Dette er forsåvidt både et veldig interessant og også et veldig viktig tema, men siden det er såpass på siden det vi diskuterer i denne tråden så dropper jeg videre diskusjon av temaet. Jeg kan ikke se at det har noen betydning at det finnes andre alternative gjenstander å henge nøklene på? Hvorfor skulle dette ha betydning for vurderingen? Jeg registrerer det du skriver om bladlengde. Noen av betraktningene virker også svært fornuftige, herunder blant annet spørsmålet om hvilket aktverdig formål man skulle ha med en machete sent på kvelden i Oslo sentrum. Det at folk flest ikke tar seg bryet med å lete frem forarbeider (i dette tilfellet ot.prp nr 79 fra 1992-93) kan jeg derimot ikke se at har noen betydning for rettskildeverdien til forarbeidene. Det er jo heller ikke noen uvanlig situasjonen at loven og forskriften er noe vag og at man må slå opp i rettspraksis og forarbeider for å avgjøre hva som er lov og ikke lov.
 5. Jeg kjenner ikke til at det eksisterer noen rettspraksis fra Høyesterett vedrørende bæring av kniv på offentlig sted, men det finnes rettspraksis fra Borgarting lagmannsrett hvor en person var blitt tiltalt basert på at han hadde en mini-Leatherman med et knivblad på ca 3,5 cm som nøkkelanheng. Her ble tiltalte frifunnet og retten uttalte: Det avgjørende etter rettens syn er at (...) han faktisk benyttet gjenstanden som nøkkelanheng, og at det ikke er omstendigheter som trekker i retning av at tiltalte hadde andre bruksmåter i tankene." Bruk av lommekniven som nøkkelanheng ble således vurdert som et aktverdig formål. Forutsatt at knivbladet i lommekniven din er 3,5 cm eller kortere kan du således beholde den som nøkkelanheng og fortsatt være lovlydig. Lengden av knivbladet har nok hatt betydning ved denne vurderingen, i forarbeidene til loven ble det ikke ansett som hensiktsmessig med en avgrensning av forbudet opp mot knivbladets lengde, dette med referanse til det skadepotensialet kniver selv med en lengde på bare 3-4 cm kan ha, men det ble uttalt at kniver av beskjeden størrelse lettere ville være omfattet av unntaket for aktverdig formål m.m. En annen sak er hvor mye styr og ubehageligheter det vil medføre hvis du treffer en tilstrekkelig vanskelig politibetjent. Det kan bli en lang og vond prosess å forhåpentligvis få rett til slutt, og trolig heller ingen konsekvens for politibetjenten som da handler i strid med loven.
 6. Personlig så tenker jeg at det kanskje kan være nyttig med litt informasjon om det tiltenkte bruksområdet for riflen.
 7. Hvis du absolutt ikke kan borre noen hull i vegg så er nok løsningen Wintel foreslår den beste for deg. Tenk dog nøye gjennom om du virkelig ikke kan borre hull i veggen, ved flytting så er det normalt ikke den store sparklejobben å fylle igjen et par hull. Da kan du eventuelt også vurdere svært kompakte løsninger, f.eks. Raufoss Safehouse og lignende. Disse dukker av og til opp på Finn til rimelige priser og er såpass lette at de kan sendes med posten.
 8. E_Berg

  Cz shadow 2

  Så faktisk ikke før nå at ditt opprinnelige innlegg var fra 2018. Gratulere med et tydeligvis vellykket kjøp og engasjerende hobby.
 9. E_Berg

  Cz shadow 2

  Våpenet er 217 mm langt ifølge mitt Google søk. Jeg er ganske trygg på at pistolen går i målekassa hvis du legger den i på skrå. Hvis trådstarter ønsker å være helt sikker så kan han klippe ut en modell i papir og måle med linjal.
 10. Tror ikke du kommer til å finne så veldig mye, N310 er vel egentlig ikke anbefalt for 9mm med noe annet enn veldig lette kuler. Hvis du ikke har sett der tidligere så har produsenten ladedata for noen kuler i vektområdet 90-100 grains, samt, utrolig nok, 145 grain RN. Du kan selvfølgelig prøve å interpolere mellom ladedataene, men det blir på eget ansvar. Eventuelt så er kanskje det enkleste å kjøpe noen lette kuler og lade de i samsvar med produsentens ladedata.
 11. Europris har et skap som kanskje passer for deg, finnes i to størrelser hvorav det største har en oppgitt høyde på 145 cm. Link
×
×
 • Create New...