Jump to content

E_Berg

Members
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Den nøyaktige reaksjonen skal jeg ikke prøve å spekulere i, men for å si det sånn, jeg ville investert i belysning i våpenskapet. Tror det blir en billig forsikring mot å få hele samlingen dumpet i kverna.
 2. "Grenadem" er vel en god beskrivelse av hva som skjer med dyret du treffer. Passer nok bra på rev, men, som allerede påpekt, ikke helt tingen hvis du ønsker å ha noe spiselig igjen.
 3. Jeg er på mange måter helt enig med deg, men det bidrar jo ikke akkurat til å løse problemet med lang saksbehandling.
 4. Levetid på løp varierer mye med både løp og kaliber. Noen kaliber er kjent for å slite mye på løpene, eks. 22-250 og 243, andre kaliber, som f.eks. de du har skissert, er vesentlig snillere. Med den bruken du skisserer tror jeg ikke du skal bekymre deg for å måtte bytte løp på noen av riflene i løpet av din levetid. Til DFS skyting i 6,5x55 så er det en vanlig tommelfingerregel at løpene varer rundt 4.000 skudd før de er såpass utslitt at de ikke lenger er konkurransedyktige. Hvis du ikke har så store krav til presisjon så kan du nok regne med lengre levetid. Bruksmønstret til DFS skyting sliter også mer på løpene pr skudd enn bruken du skisserer.
 5. E_Berg

  Brukt kikkertsikte

  Tja, hva er det tiltenkte bruksområdet for kikkertsiktet?
 6. 2: Mistenker at denne er en 9x21 IMI. 8: 10mm Magnum? 9: Kan denne være .40 Super kanskje?
 7. Er litt usikker, men har følgende forslag: 3: 9x23 Winchester 4: 9x29 Winchester Magnum
 8. Nå forstår jeg rett og slett ikke hva det er du prøver å formidle.
 9. Å grøss og gru, det høres helt sinnssykt ut. Både du og din samboer har min dypeste medfølelse.
 10. @Chiefen.v-2Jo, men igjen, hvordan kan elektronikken "slippe igjennom" skudd på noen annen måte enn å spille av lyden av skuddet over høyttalerne?
 11. @AsgeirK En kjapp sjekk av spesifikasjonene viser at Howard Leight Impact Sport Electronic har en SNR på 25 db og demper 15,7 db ved 125 hz. Hvis man tar utgangspunkt i en rimelig forutsetning om at en typisk rifle har et lydnivå på 155-160 db og at hørselskade kan inntreffe ved lyd over 130 db så ser man raskt, avhengig av hvordan man regner, at den strekker seg fra såvidt tilstrekkelig til klart utilstrekkelig. Etter mitt syn så er dette hørselvernet kanskje tilstrekkelig til jaktbruk, men jeg ville selv aldri basert meg på det som den eneste hørselsbeskyttelsen på skytebane. Da ville jeg eventuelt ha hatt på meg ørepropper under. Ta vare på hørselen din, det er ikke noe særlig som kan gjøres med den hvis du først ødelegger den og ødelagt hørsel og tinnitus forringer livskvaliteten din betydelig. P.S: Ifølge spesifikasjonen kan de interne høyttalerne skape lyd opp til 82 db. Forutsatt at dette stemmer, samt at lyden som trenger gjennom dempingen er 130 db vil det å ha høyttalerne på øke lyden til 130,00007 db. (10LOG10(10^13+10^8,2)) Neppe en målbar forskjell. Man vil dog likevel kunne oppfatte lyden annerledes selv om den reelt, for alle praktiske formål, er like høy.
 12. Dette skjønte jeg ikke helt, elektronikken kan vel neppe slippe igjennom skudd? Det er jo en elektronisk løsning med en (eller flere) mikrofoner som fanger opp lyden rundt og spiller den av over en høyttaler i hver øreklokke, det er jo ikke snakk om noen mekanisk "lydtube" med et stempel som åpner og lukker seg avhengig av lydnivået. Mener du at elektronikken ikke klarer å skille mellom skuddstøy og annen støy og spiller av også skuddstøy? I så fall kan det neppe være hørselsfarlig, siden høyttalerne neppe klarer å lage høy nok lyd til å gi hørselsskade, men forstår godt at det kan være skikkelig irriterende og god nok grunn til å kassere hørselsvernet.
 13. Da har jeg undersøkt litt mer og oppdaget at AKAH sin 8x42, med avstandsmåler, har en særdeles påfallende likhet med Lindu Optics sin 8x42, også med avstandsmåler. AKAH Lindu Jeg konkluderer derfor med at dette er Kinavare og at det er Lindu Optics som produserer kikkertene for AKAH.
 14. Jeg er i markedet for en ny håndkikkert, i denne forbindelse så har jeg registrert at AKAH nylig har kommet med en ganske gunstig priset håndkikkert med avstandsmåler. Denne har jeg sett flere steder for rundt kr 5.500-6.000. Er det noen som har noen erfaring med disse kikkertene og kan gi noen informasjon om hvordan kvaliteten er? Tenker da både på de optiske egenskapene og også på avstandsmåleren. Klarer den 1200 meter slik som spesifikasjonene oppgir?
 15. @Jegermeistern Da var prisen nede i kr 819 igjen.
×
×
 • Create New...