Jump to content

E_Berg

Members
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

9 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Da har jeg undersøkt litt mer og oppdaget at AKAH sin 8x42, med avstandsmåler, har en særdeles påfallende likhet med Lindu Optics sin 8x42, også med avstandsmåler. AKAH Lindu Jeg konkluderer derfor med at dette er Kinavare og at det er Lindu Optics som produserer kikkertene for AKAH.
 2. Jeg er i markedet for en ny håndkikkert, i denne forbindelse så har jeg registrert at AKAH nylig har kommet med en ganske gunstig priset håndkikkert med avstandsmåler. Denne har jeg sett flere steder for rundt kr 5.500-6.000. Er det noen som har noen erfaring med disse kikkertene og kan gi noen informasjon om hvordan kvaliteten er? Tenker da både på de optiske egenskapene og også på avstandsmåleren. Klarer den 1200 meter slik som spesifikasjonene oppgir?
 3. @Jegermeistern Da var prisen nede i kr 819 igjen.
 4. Lovdata PRO er nok et praktisk verktøy, men hvis du ikke har lyst til å bla opp for et abonnement der så er det jo ikke verre enn at man stikker innom Stortinget.no hvis man har lyst til å lese proposisjonen: Link Det er også mulighet til å laste den ned hvis du foretrekker det.
 5. E_Berg

  Kikkert til jakt

  Hva er det som gjør at du anbefaler Nikon Monarch 5 eller 7 fremfor Meopta Optika HD? Jeg skal ikke påstå at jeg er noen ekspert på kikkerter, og det kan godt hende at du har rett, men hva er vurderingen din her?
 6. Jeg lurer på om nr 8 kan være 6,5x54R?
 7. 4. 7,62x38R 5. 5,6x39 6. 5,45x39 7. 7,62x39 9. 7,62x54R
 8. 1. 5,45x18 2. 9x18 3. 7,62x25
 9. Veldig interessant, du må holde oss oppdatert på om utskiftningen løste problemet.
 10. Tusen takk for informasjonen, selv om det egentlig ikke hørtes så bra ut så fremstår det likevel som at det går greit å leve med de problemene du nevner? Godt å høre at skaden på hylsene ikke er verre.
 11. Har du også problemer med at kamringen på 6,5 grendel (antar det er dette du har basert på oppgitt kulevekt, selv om det ikke konkret er spesifisert i posten) er løs og at hylsene blir deformert? Har sett andre klage på dette.
 12. At det er tragisk at et multiverktøy med et knivblad på 3,5 cm skal bli måtte behandles i rettsapparatet, i to instanser!, er det nok få, på Kammeret iallefall, som er uenig i. Slik har samfunnet dessverre utviklet seg, personlig så tror jeg at denne samfunnsutviklingen har mye å gjøre med at politikerne våre i stadig økende grad består av personer uten bakgrunn fra det praktiske liv, men politiske broilere hvis eneste erfaring er hvordan de skal posisjonere seg i det politiske maktspillet. Samtidig så er det jo et høna eller egget problem knyttet til det at vi også har en velgermasse som faktisk stemmer frem disse virkelighetsfjerne politikerne. Hva kom egentlig først? Dette er forsåvidt både et veldig interessant og også et veldig viktig tema, men siden det er såpass på siden det vi diskuterer i denne tråden så dropper jeg videre diskusjon av temaet. Jeg kan ikke se at det har noen betydning at det finnes andre alternative gjenstander å henge nøklene på? Hvorfor skulle dette ha betydning for vurderingen? Jeg registrerer det du skriver om bladlengde. Noen av betraktningene virker også svært fornuftige, herunder blant annet spørsmålet om hvilket aktverdig formål man skulle ha med en machete sent på kvelden i Oslo sentrum. Det at folk flest ikke tar seg bryet med å lete frem forarbeider (i dette tilfellet ot.prp nr 79 fra 1992-93) kan jeg derimot ikke se at har noen betydning for rettskildeverdien til forarbeidene. Det er jo heller ikke noen uvanlig situasjonen at loven og forskriften er noe vag og at man må slå opp i rettspraksis og forarbeider for å avgjøre hva som er lov og ikke lov.
 13. Jeg kjenner ikke til at det eksisterer noen rettspraksis fra Høyesterett vedrørende bæring av kniv på offentlig sted, men det finnes rettspraksis fra Borgarting lagmannsrett hvor en person var blitt tiltalt basert på at han hadde en mini-Leatherman med et knivblad på ca 3,5 cm som nøkkelanheng. Her ble tiltalte frifunnet og retten uttalte: Det avgjørende etter rettens syn er at (...) han faktisk benyttet gjenstanden som nøkkelanheng, og at det ikke er omstendigheter som trekker i retning av at tiltalte hadde andre bruksmåter i tankene." Bruk av lommekniven som nøkkelanheng ble således vurdert som et aktverdig formål. Forutsatt at knivbladet i lommekniven din er 3,5 cm eller kortere kan du således beholde den som nøkkelanheng og fortsatt være lovlydig. Lengden av knivbladet har nok hatt betydning ved denne vurderingen, i forarbeidene til loven ble det ikke ansett som hensiktsmessig med en avgrensning av forbudet opp mot knivbladets lengde, dette med referanse til det skadepotensialet kniver selv med en lengde på bare 3-4 cm kan ha, men det ble uttalt at kniver av beskjeden størrelse lettere ville være omfattet av unntaket for aktverdig formål m.m. En annen sak er hvor mye styr og ubehageligheter det vil medføre hvis du treffer en tilstrekkelig vanskelig politibetjent. Det kan bli en lang og vond prosess å forhåpentligvis få rett til slutt, og trolig heller ingen konsekvens for politibetjenten som da handler i strid med loven.
 14. Personlig så tenker jeg at det kanskje kan være nyttig med litt informasjon om det tiltenkte bruksområdet for riflen.
×
×
 • Create New...