Jump to content

Reit'n

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Reit'n

  1. Okei, om jeg evt kjøper et eldre våpen som førstegangsjeger. Hva bør jeg følge med på? Har litt rust noe å si. Når den skal rett til børsemaker uansett? 

     

    Jo ser muligheten for å kjøpe noe nyere å bedre med en gang ja. Men, tenker å starte litt i lavere prisklasse. Fordi jeg er usikker på hva slags jaktformer jeg kommer til å like mest. I år blir et prøve år med både små å storvilt (Har 45 hjortevilt på kvoten i år på gården) 

     

    Så derfor tenkte jeg. Kjøp ei heilt ok børse med bra optikk å evt bytte me nyere

     

    System er drømmen, men prisen er jo der å da,i skyene 

  2. Hei, fersk førstegangsjeger her

     

    Da er altså tiden kommet for at jeg kommer meg ut i skogen for aller første gang. Har skutt en del på bane før. Men aldri på jakt har d falt dyr. 

     

    Kikker på å kjøpe mi aller første børse. Kaliber i 6'5x55. Skal jakte hjort å rådyr kanskje elg å men får se (da blir d evt lånt børse i 30.06) uansett 

     

    Blir bøjakt å smygjakt. Optisk går jeg for noe med 56 åpning siden det ofte bli lite lys når dyran kjem seint. Gjerne kom me en anbefaling der å. Max 10 000kr

     

    Hva anbefaler folk? Ser det er mange rifler på finn i 6'5x55. Men, er ikke moderne greier, ikke noe problem d. Men som fersk våpeneier, ønsker jeg litt feedback å anbefalinger. Akkurat nå i skrivende øyeblikk ligger dette på finn av rifler:

     

    Brno ZKK-600 med zeis 3-9x40.

    En ukjent Husqvarna Rifle M kikkert 5000

    Krag Jørgensen rifler 1000-4000kr

    Carl Gustav m96 2000kr

    Heym SR20N med aimpoint 9000kr

    X-Bolt Varmint 12 000kr

     

    Disse er innenfor mitt budsjett for rifle. Max 10-12 tusen

     

    Noen kommer med optikk, noen uten.

    Skal ha på demper på. De fleste eldre riflene har ikke gjenger, så hvor mye kommer dette til å koste meg ca. Pluss servic på riflen før jakten. Hva slags demper er å anbefale? 

     

    Så legg med folks erfaringer om riflene. Gode, vonde, jeg tar alt av info 👍😁

     

  3. Kan jo kanskje komme med litt mer info. 

    Bor på Hitra, sør Trøndelag for den som itj veit kor d e. Her varierer terrenget veldig. Fra åpen myr til tett skog, oppe i fjellterreng og alt imellom. Jakta består for det meste av post/bø eller smygjakt. 

    Her går det mest i Hjort og rådyr, men regner med at det kanskje blir annet vilt også i framtida (elg, reinsdyr, sæl) . Har prøvd noen kaliber, og er mest kjent med 308.

    All informasjonen som jeg får her e gull verdt. Takker så mye for god info. Bare å komme med mer👍😁

  4. 56 minutes ago, Wintel said:

    Hvor i landet holder du til? 

    Alltids best å henge litt rundt på skytebanen og kanskje se og prøve ulike typer våpen.

     

    Tommelfinger-regel er vel å bruke omtrent like mye på optikk som på rifle. Og trenger du håndkikkert og annet utstyr i tillegg, så havner du fort på ei brukt rifle til 5' med brukt optikk til 5' - eller en komplett pakke til 10' ink optikk. 

     

    Da har du noen kroner til håndkikkert, jaktradio, sekk, kniv, og rimelige turklær...


    Kanskje noe slikt: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=170705061

    6.5x55 er rimeligste patron for storvilt, lett å skyte med og børsa er "Volkswagen Golf" - helt standard.

    Holder til i Trøndelag, mere spesifikt Hitra. Her er det hjort det går i og kanskje en tur inn på fastlandet til høsten for en liten elg

    Har prøvd en del rifler, likte best en tikka med et GRS skjefte,men litt ut av prisklasse om jeg ikke finner ei brukt rifle til en god pris da. 

    Det meste av småtteri har vi her på gården. Radio, kikkert, sekk kniv osv så det er bare klær, våpen og sikte jeg ser for meg å bruke mest på

     

  5. God dag forum😁

    Utover 2020 vill jeg prøve mitt beste på å bli en bedre skytter. Mangler enda eget utstyr, men det får bare være til penga strekker til. Uansett så lurte jeg på en ting. Er det lov å skyte opp i sittende stilling. Da mener jeg altså sittende på en kasse/stubbe. For når jeg prøvde på oppskyting i fjor ble jeg bedt om å ligge istedet for å sitte, selv om at jeg selv mener jeg skyter bedre sittende. Så har alltid lurt på det i ettertid?

    Så har noen svar/tips angående spørsmålene under⬇️

     

    Kan man skytte opp sittende? 

     

    Hvordan blir man mindre skjelvende i armer når man ligger lenge av gangen?

     

    Hvordan skyter du opp for storvilt prøven og hvorfor? 

  6. Hei 

    I fjor bestod jeg jegerprøven😁, og prøvde på oppskyting. Dette gikk ikke så bra siden jeg var ny og ikke hadde noen dyp erfaring når det kom til skyting. (kommer alltid et nytt år tenkte jeg) Nå som et nytt år er her, og en har mer en noen gang lyst til å bli en fullverdig jeger, så lurer jeg på en ting. 

    Med alle forskjellige typer rifler, kolber, sikter, reimer, klær osv. Hvordan skal man velge? Ser at priser kan variere noe ENORMT. Jeg er bare 18 år og har ikke så alt for mye når det kommer til penger. ( ca Rundt 15 000 kr totalt til jaktklær, våpen, rifle ja alt) Har allerede fått med meg at et godt sikte er en veldig viktig bit av en rifle og at en gjerne kan kjøpe en billigere rifle men gjerne bruke noen tusen mer på optikken. Så jeg vill bare se hva folk har å si til forslag til en som meg?

    Må gjerne kom med din egen histore om da du skulle skaffe rifle, sikte jaktklær for første gang)  Liker å høre med folk før man tar en avgjørelse og legger penga på bordet. En kan jo aldri bli for klok om slikt 😉

     

    Budsjett:  Ca 15 000kr

    Peiling: Liten

    Ønske: Råd om hva en skal kjøpe når det kommer til rifle, klær, optikk, demper osv? 

    (Alle råd motas med glede😊

  7. @Mas-36  @M67Takk for tips om både rifle og søknad (hadde ikke tenkt så mye over det akkurat) Men søker jeg med en gang jeg består eller gjør man det før? Tenkte å gå for en Henry Long Ranger i 308 eller 6.5 da eliminere jeg butte kuler. Kommer sikkert til å skaffe en repeter/bolt rifle uansett. Fortsett å kom med informasjon både når det kommer til rifleanbefalinger og kaliber😊

  8. Hallo alle menn/damer på forumet her😁

    Jeg driver å skal ta jegerprøven nå til høst. Men jeg er litt skeptisk når det kommer til valg av rifletype. De fleste jeg har pratet med sier jeg burde gå for en boltrifle og at bøylerifler er bare for lek. Men jeg liker lademekanismen på en bøylerifle mere en en boltrifle. Såklart har bøyleriflen noen svakheter (kalibere) de faktum gjør at jeg undrer litt på hva jeg skal ta. Titter litt på browning sin BLR og Henry sin Long Ranger i kaliber 308/30-06. Er disse et bra alternativ for noe midt imellom? Takk for alle svar og jeg gleder meg EKSTREMT til jaktsesongen starter😁😉

×
×
  • Create New...