Jump to content

Fen

Members
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Fen

  Info om en gammel Krag...

  Regnet med det. Ville bare skille kildene og nevne hvem som sa hva.
 2. Fen

  Info om en gammel Krag...

  Er ny på dette her, men ifølge Kongsberg Våpenhistoriske Forening sine lister så er dette en M/1894. Det er sånn den egentlig skal se ut: Disse ble laget for private sier KVF. Men i boken "Norske militærgeværer etter 1867" av Karl Egil Hanevik så blir det nevnt at skytterlagene også brukte disse. Kaliber ifølge KVF er 6,5x55mm. Riflen ble produsert fra 1895 til 1944. Totalt ble 33537 produsert av den private utgaven. Vil du lese selv så kan du lese boken her: https://www.nb.no/nbsok/nb/e6ab9b57bcbf30a73fca081860091149?index=1#0
 3. Takk for tipset . Snakket med selgeren for et par dager siden og det var ikke en del til M/1912.
 4. Heh ja, forstår det slik at ombygd krag ikke har noen særlig verdi. Denne har mer personlig verdi for meg siden den var oldefar sin. Ble brukt litt under krigen og ellers til jakt. Så den har litt familie historie i seg. Ville ikke ha solgt den uansett om den hadde en verdi på flere tusen men.
 5. Spurte Kongsberg Våpenhistoriske Forening om hjelp ved å vise dem bilder og produksjonsår og nummer på riflen. Har tatt et par bilder. Håper at jeg har tatt det på riktig plass. (Har ikke så mye kjennskap til rifler og slik) De nevnte at det var en militær M/1912 krag-jørgensen som har blitt endret i ettertid (ikke orginalt treverk osv). Legger ved bildet av nummer og produksjonsår også jeg. Og det hadde vært supert om du skulle ha hatt noe tilgjengelig fra skytterlaget.
 6. Hehe, ja. Var skeptisk til den selv for å være ærlig. Greit da ser jeg bare etter et sluttstykke laget for M/12 som ble produsert mellom 1913 opp til 1926. (Minus de årene hvor de ikke lagde noen). Kommer til å ta litt tid men, siden det bare ser ut til at den på finn er den eneste der for øyeblikket.
 7. Beklager men jeg tror at jeg må ha det inn med teskje som de sier. Men andre ord jeg må holde meg unna alle sluttstykkene til de 1894 våpnene fra Kongsberg/Steyr. Hva med de andre karabin modellene som ble laget? Da tenker jeg på M/95, M/97 og M/06? Og regner med at M/04, M/07 osv opp forbi M/12 også er ute?
 8. Med riktig type så regner jeg med at jeg må finne et sluttstykke som ble laget for en karabin model fra Kongsberg?
 9. Hei. Har funnet en Krag-Jørgensen M/1912 karabin uten komplett sluttstykke. Som må ha blitt kastet eller gjemt alt for godt. Siden jeg ikke har noen peiling på rifler så lurte jeg bare på om denne riflen kan bruke andre sluttstykker fra andre krag-jørgensen rifler eller ikke. Sikkert et dumt spørsmål, men føler det er bedre å stille det enn at jeg dummer meg ut og kjøper et sluttstykke på nettet som ikke passer. Eventuelt er det noen her som vet målene på denne delen. Slik så jeg kan spøre selgere om disse målene på delen de selger. Regner i hvert fall med at det er den
 10. Fen

  Arv av rifle

  Våpenet er alt i huset siden jeg bor hjemme. Riflen har ligget på loftet.
 11. Fen

  Arv av rifle

  Ok. Kan man kjøpe et brukt våpenskap og bruke dette. Eller er man nødt til å kjøpe et nytt? Er litt usikker hvordan bevis fungerer i dette tilfelle. (Ta bilde av skapet og hvor det står at den skal være FG godkjent?)
 12. Hei. Jeg har tenkt til å søke om å få tillatelse til å arve et våpen etter min far. En Krag-Jørgensen rifle som tilhørte min oldefar tidligere. Basert på affeksjon. Denne ble blant annet brukt under krigen og ellers til jakt. Men sitter med noen problemer her, som jeg håpet å bli informert litt mer om av dere med mer kunnskap. Siden jeg aldri har drevet med jakt eller våpen generelt. Det har seg slik at vi ikke har klart å finne bolten til sluttstykket til riflen. Har ikke helt gitt opp ennå. Men jeg begynner å tro at den har blitt kastet. Vil dette medføre noen problem
 13. Redigering: Fant ut av hva jeg hadde. Var en M/1912 karabin.
×
×
 • Create New...