Jump to content

Fen

Members
 • Posts

  13
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Fen's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

 1. Fen

  Info om en gammel Krag...

  Regnet med det. Ville bare skille kildene og nevne hvem som sa hva.
 2. Fen

  Info om en gammel Krag...

  Er ny på dette her, men ifølge Kongsberg Våpenhistoriske Forening sine lister så er dette en M/1894. Det er sånn den egentlig skal se ut: Disse ble laget for private sier KVF. Men i boken "Norske militærgeværer etter 1867" av Karl Egil Hanevik så blir det nevnt at skytterlagene også brukte disse. Kaliber ifølge KVF er 6,5x55mm. Riflen ble produsert fra 1895 til 1944. Totalt ble 33537 produsert av den private utgaven. Vil du lese selv så kan du lese boken her: https://www.nb.no/nbsok/nb/e6ab9b57bcbf30a73fca081860091149?index=1#0
 3. Takk for tipset . Snakket med selgeren for et par dager siden og det var ikke en del til M/1912.
 4. Heh ja, forstår det slik at ombygd krag ikke har noen særlig verdi. Denne har mer personlig verdi for meg siden den var oldefar sin. Ble brukt litt under krigen og ellers til jakt. Så den har litt familie historie i seg. Ville ikke ha solgt den uansett om den hadde en verdi på flere tusen men.
 5. Spurte Kongsberg Våpenhistoriske Forening om hjelp ved å vise dem bilder og produksjonsår og nummer på riflen. Har tatt et par bilder. Håper at jeg har tatt det på riktig plass. (Har ikke så mye kjennskap til rifler og slik) De nevnte at det var en militær M/1912 krag-jørgensen som har blitt endret i ettertid (ikke orginalt treverk osv). Legger ved bildet av nummer og produksjonsår også jeg. Og det hadde vært supert om du skulle ha hatt noe tilgjengelig fra skytterlaget.
 6. Hehe, ja. Var skeptisk til den selv for å være ærlig. Greit da ser jeg bare etter et sluttstykke laget for M/12 som ble produsert mellom 1913 opp til 1926. (Minus de årene hvor de ikke lagde noen). Kommer til å ta litt tid men, siden det bare ser ut til at den på finn er den eneste der for øyeblikket.
 7. Beklager men jeg tror at jeg må ha det inn med teskje som de sier. Men andre ord jeg må holde meg unna alle sluttstykkene til de 1894 våpnene fra Kongsberg/Steyr. Hva med de andre karabin modellene som ble laget? Da tenker jeg på M/95, M/97 og M/06? Og regner med at M/04, M/07 osv opp forbi M/12 også er ute?
 8. Med riktig type så regner jeg med at jeg må finne et sluttstykke som ble laget for en karabin model fra Kongsberg?
 9. Hei. Har funnet en Krag-Jørgensen M/1912 karabin uten komplett sluttstykke. Som må ha blitt kastet eller gjemt alt for godt. Siden jeg ikke har noen peiling på rifler så lurte jeg bare på om denne riflen kan bruke andre sluttstykker fra andre krag-jørgensen rifler eller ikke. Sikkert et dumt spørsmål, men føler det er bedre å stille det enn at jeg dummer meg ut og kjøper et sluttstykke på nettet som ikke passer. Eventuelt er det noen her som vet målene på denne delen. Slik så jeg kan spøre selgere om disse målene på delen de selger. Regner i hvert fall med at det er denne delen som mangler ut fra bildet jeg deler av riflen under her.
 10. Fen

  Arv av rifle

  Våpenet er alt i huset siden jeg bor hjemme. Riflen har ligget på loftet.
 11. Fen

  Arv av rifle

  Ok. Kan man kjøpe et brukt våpenskap og bruke dette. Eller er man nødt til å kjøpe et nytt? Er litt usikker hvordan bevis fungerer i dette tilfelle. (Ta bilde av skapet og hvor det står at den skal være FG godkjent?)
 12. Hei. Jeg har tenkt til å søke om å få tillatelse til å arve et våpen etter min far. En Krag-Jørgensen rifle som tilhørte min oldefar tidligere. Basert på affeksjon. Denne ble blant annet brukt under krigen og ellers til jakt. Men sitter med noen problemer her, som jeg håpet å bli informert litt mer om av dere med mer kunnskap. Siden jeg aldri har drevet med jakt eller våpen generelt. Det har seg slik at vi ikke har klart å finne bolten til sluttstykket til riflen. Har ikke helt gitt opp ennå. Men jeg begynner å tro at den har blitt kastet. Vil dette medføre noen problemer hvis jeg søker om å eie våpenet? Regner også med at om jeg vil kjøpe en bolt til riflen så må jeg søke om dette fra politiet først også? Har funnet en side som selger deler til krag-jørgensen rifler. Så vurderer dette som et alternativ hvis vi ikke finner delen. Etter at søknaden for å eie våpenet er godkjent selvfølgelig. Antar at jeg også må bevise at jeg eier et våpenskap hvis jeg skal søke om å beholde det uten å plombere det? Igjen med affeksjon som grunnlag og ikke jakt eller konkuranse. Det er min mor som har overtatt boet etter min far med en skifteattest. Så regner med at jeg må legge ved fullmakt fra henne at jeg kan ta meg av disse sakene? Samt en kopi av skifteattesten? Til slutt så kommer jeg til det store problemet her. Vi har ikke funnet våpenkortet. Men søknaden som min far skrev når han tok over våpenet fra min oldefar. Og på våpennummeret på søknaden så oppdaget jeg en feil. For min far har skrevet 3399 som nummer. Men på riflen så står det 3329. Og lurer da på hvordan jeg skal gå frem for å få rettet på dette. Vi vet at faren min bare eide to våpen. Så det er ikke snakk om en ukjent rifle dette her. Er fullstendig klar over at dette er en alvorlig feil, men ønsker jo ikke at våpenet må bli destruert. Plombering er alternativet jeg kan gå for hvis ikke alt annet går. Men får en dårlig smak i munnen av det siden riflen har stor verdi for meg. Lurer på om noen har opplevd lignende før og eventuelt hvordan det gikk?
 13. Redigering: Fant ut av hva jeg hadde. Var en M/1912 karabin.
×
×
 • Create New...