Jump to content

Bonesdaily

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Bonesdaily

  1. Grunnet stram studentøkonomi falt valget på en ruger 10/22 i hovedsak for å komme igang med skytetrening. Men også fordi utifra det jeg har hørt er den et must i våpengarderoben. Å muligheten for videre oppgradering appelerer til meg. Hvis den uten større oppgraderinger er "uegnet" til jakt, skal jeg selvfølgelig få meg noe som er bedere egnet når den tid kommer. Dette handler jo om dyrevelferd å etisk jakt i bunn å grunn.

  2. Hei! da var tiden kommet for å gå til innkjøp av en 10/22. 

    Men jeg hører veldig mye forskjellige meninger om hvor egnet den er til å bruke på jakt.

    Har i første omgang ikke tenkt å oppgradere den så veldig mye, annet enn å sette på en grei optikk.

    Hvor gode er halvauto salongrifler til å skyte på "sittende" ryper?

  3. Hei Kammeret!

     

    Vi er en kompis gjeng som møttes på jegerprøvekurset som har tenkt oss på jakt nå i oktober.

    Vi er veldig åpene for inspill fra erfarene jegere, som kan gi oss noen tips. Vi har kjøpt småvilt kort for 2 dager.

    Vi har ikke med oss hund, bare 3 karer med optimisme og hagle. Det er primært rype det er snakk om.

     

    så hvis dere har noen tips om klokkelsett vi burde dra ut, hvordan vi burde spre oss i terrenget osv blir det tatt imot med åpene armer.

     

    Mvh Morten

     

    ps: hvis man har kjøpt jaktkort, Er det da lov å drive med litt skytetrening der? tenke å fyre av noen patroner på papir for sjekke spredning osv, Da dette er umulig å få til på skytebaner i Oslo.

  4. Hei! fersk våpeneier her.

    jeg kom til å tenkte på en litt artig problemstilling som jeg håper dere kan opplyse meg om.

    Hvis jeg har en enkeltskudds hagle med intern hane, så vil hanen spennes hver gang jeg "knekker" den. Som vil si at jeg burde ha i en klikkpatron for å trykke av.

    Men for og åpne våpenet å ta ut klikkpatronen så vil jeg spenne hanen igjen. hva er værst? la den stå med spent hane eller trykke av uten klikkpatron.

    liker ikke å ha den stående i skapet med klikkpatron i for å lære meg gode rutiner med tømming av våpen osv.

     

    Hilsen Morten :)

  5. 11 minutes ago, OIH said:

    Rustløser, olje, varme og en dor av messing som passer boltene i mekanismen. Kan være noen feller der; boltene passer kanskje bare fra den ene siden. Dvs det er ikke likegyldig hvilken side du du slår bolten ut/inn fra. Bare husk at det kan være en 3-håndsjobb å få noe sånt sammen igjen...

    Takk for svar! jeg fikk ordna det etter mye om og men.

    hagla er nå montert pussa og smørt :)

    • Like 1
  6. Hei Kammeret.

     

    Jeg har arvet en Beretta fucile rinforzato speciale som har stått dårlig oppbevart i en lang stund. Det er forsåvidt greit nok bare masse pussing og ny finnish. (hører rykter om at duracoat er bra)

    Problemet er at jeg ikke får demontert den helt, virker som delen som holder hammeren, avtrekkeren, og "åpnebøylen er rustet fast.

    Lurer på om noen har erfaring med denne hagla eller vet hva som eventuelt kan være en løsning.

    Ser at det går et spor langs avtrekkerbøylen så det burde være mulig.

    62004823_409317542993690_1393719116640026624_n.jpg.556ea46ba599f38c954dbfc978d6a0e0.jpg62129347_423132354907797_3805819170080161792_n.jpg.455f0ce86b2db4ab0d8031bc810f2c45.jpg

     

    Hilsen amatør børsemaker Morten

    takk

  7. 3 hours ago, hovdeknuten said:

    Her er jo jeg litt sær. Men jeg mener at nye jegere også  bør søke på halvautomat. Halvautomater er rimeligere enn OU. Og hvis økonomi betyr noe får man noe bedre enn om man kjøper en kjip OU. Halvautomater er supre som 1 våpen.  Går man etter OU, så må man gå for kvalitet, og de begynner på 20000 ny. Da får man gode stokkmål, gode skyteegenskaper og et driftsikkert våpen. Eller så er man heldig og finner en brukt Browning, Beretta eller en godt holdt SKB til rundt 5000. Halvautoer er bruksjern til sjøfugl gjess ender og dreper til og med tiur og rudge.. 

    Browning A5 er drømme hagla :)  men jeg har nå en lapp på godkjent 12 kal o/u. Jeg prioriterer og komme meg på bane å skyte fortest mulig. arvet en gammel beretta 412 etter farfar men jeg veit ikke nok om den enda. når jeg får tilstrekkelig info om den så har jeg noe å herje med til jeg kan gå til innkjøp av noe som gir litt mer eierglede enn en sliten baikal. 

  8. 34 minutes ago, hovdeknuten said:

    Håper du hører på meg. Den Browningen kan ikke sammenlignes hverken på kvalitet, stokkmål. Eller skyteegenskaper. Som de alternativene som listes opp her. Er Den tatt vare på, så har du ei hagle for resten av jegerlivet ditt. 

    Jeg var detsverre litt treig på avtrekkeren og den gikk til en annen. Da blir det vel å stille opp på skytebana med baikal som alle de andre ferske jegerene i sommer ;)

    • Like 1
  9. 3 hours ago, hovdeknuten said:

    Std Browning mål vil passe deg ganske så godt, jeg er 196, og med normale armer så passer std Browning meg meget bra. Om den er fra 1965- 1977 -1990 eller er en 525 i butikken... Hold lop rundt std så går det nok bra. Beretta er litt lavere en Browning, mens Mirouku er enda litt lavere i kolben enn Beretta. Er du 2 m er Browning veien å gå, det er mannehagler. Det er jo ikke lov med bly på bane, men du kan fint skyte svake leirduepatroner i nederste løp med småhagl.På jakt bruker du bly, eller bismuth der det kreves. 1/2 -3/4 er helt topp. Sjekk et par  jaktpatroner på papp før jakta og hold deg til den som gir best dekning på det holdet du forventer og den jakta du skal ut på. Du kan også vurdere fiberforladninger utifra et miljøperspektiv, da du ikke vil få hastighetstap som med et overbora løp med fiber. Om du blir enig med selgeren og du stoler på at han har tatt vare på Browningen og at kammer og løp er feilfri så har du gjort et kupp. Særlig om han dekker frakt:)

    Må bare takke for hjelpa, kjempe greier! :) Er ikke bare bare for en fersk jeger å sette seg inn i alt av trangboringer og trykktesting.

    men jeg føler jeg fikk svar på det jeg lurer på. Alle sier jeg burde kjøpe meg en baikal, men jeg har mer lyst på en hagle jeg er litt stolt over.

  10. 1 hour ago, hovdeknuten said:

    De to der har helt forskjellige stokkmål. Browningen er nok den som passer flest. Har den beste konstruksjonen og ikke minst reservedeler lett tilgjengelig om en tennstift skulle behøves i fremtiden. Er den tatt vare på og du ikke er liten og stubbkjukk, gå for Browningen

    Takk for svar!

    De bruker å si at jeg er lang i armene til å være 2 meter. så jeg regner egentlig ikke med å finne noe som passer uten modifikasjoner på stokken.

    men er trangboringen noe å gruble over? skal bruke den til småviltjakt i hovedsak og trening på bane.

  11. Hei kammeret!

    jeg er på utkikk etter min første hagle og har funnet noen kandidater på finn i min prisklasse.

    lurte på om dere kunne dele deres erfaring med meg å gjøre valget enklere.

     

    Den første er en Browning citori.

    har ikke funnet noe modell navn det eneste jeg vet er at den har fast trangboring på 1/2 og 3/4

    https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=146018338

     

    Den andre er en valmet 412.

    vet ikke noe mer enn det som står i annonsen.

    https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=132743860

     

    jeg er i hovedsak ute etter ett "bruksjern" som kan brukes til det meste.

     

    all hjelp blir satt stor pris på :)

    Hilsen Morten

  12. Hei Kammerat, Jeg har arvet en frekk liten sak etter min avdøde farfar. Nærmere bestemt en Pietro beretta fucile rinforzato speciale.

    Også kalt en "sekkhagle" en fin liten enkelt løper i kaliber 12/70.

    Den er per dags dato registrert på min far som affeksjon. Det jeg lurer på er, når jeg skal levere søknad på den. Er det lurest for meg å søke på grunnlag av affeksjon eller burde jeg søke på den som jaktvåpen?

    Kan jeg skyte med den i det heletatt hvis den er registrert på meg som affeksjon?

     

    Ny på forumet så vær snill med meg.

    Hilsen Morten

×
×
  • Create New...