Jump to content

Jompen

Members
  • Posts

    43
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Jompen's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

9

Reputation

  1. Takk for svar. Min 10/22 har GRS laminatstokk og er satt opp for jakt og trening med kikkertsikte (så veldig øangt fra militær karakter). Mulig jeg misforstår listene med at 10/22 ikke lenger kan erverves til jakt, men har jeg den lovlig godkjent til jakt fra før, så kan jeg fortsatt bruke den til jakt. Er det slik å forstå?
  2. Jeg skjønner ikke logikken med at jeg kan beholde 10/22 rifla mi (heldigvis), men jeg ikke kan bruke den til jakt på kråker, duer, ryper og slikt? Nå må jeg kjøpe ei ny rifle til jakt og det er helt unødvendig når jeg sitter på ei topp rifle (har brukt flerfoldige 1000 på oppgraderinger). Jeg vurderer kjøp av rifle med kaliber 17hmr nå da, så blir det ei oppgradering i garderoba i alle fall. Har dere anbefaling på ei bra salongrifle godt folk? Det er dyrt med våpen for tida ,sata..
  3. https://www.njff.no/om-oss/kontakt-oss/kontakt-administrasjonen 86 ANSATTE, INKLUSIV JURIST I NJFF.
  4. https://www.njff.no/medlemsfordeler/advokatbistand-langseth-advokatfirma
  5. Jeg liker jegertvillingene jeg. Flotte damer og ganske OK jegere og skyttere. De burde ha kutta rullingsen synes jeg, men ellers topp damer. Men helt ærlig, det vi trenger er at Norges jeger og fiskeforbund hyrer en topp jurist til å skrive et brev som ber om å avklare hva departementet faktisk mener er gjeldende rett på noen vesentlige punkter. Deretter kan departementets "avklaringer" om nødvendig prøves i en domstol. Norges jeger og fiskeforbund har en egen jurist mener jeg å vite, men i dette tilfellet bør de nok hente inn tillegskompetanse for å jobbe i et team for å få forfattet et best mulig brev. Norges jeger og fiskeforbund (NJFF) har utvilsomt økonomi til dette, men har de vilje? Er det mulig de er enig med innstrammingene som har kommet, men at de ikke ønsker å gi klart utrykk for dette fordi de er redde for å miste medlemmer? De ansatte i Norges jeger og fiskeforbund har jo attraktive jobber og de har behov for medlemmene for å opprettholde kjøpekrafta for å si det slik. Jeg er skuffa og synes NJFF er passive. Det er mulig vi burde ta et opprop for å melde oss kolektivt ut? Enda bedre hadde vært om NJFF slo seg sammen med skytterorganisasjonene og forfatta et felles brev til departementet. Hva sier dere godt folk?
  6. Jegertvillingene Mener influensere Rugeren. Ha ha ha...ø
  7. Er dere helt sikre på at vi som har ervervet 10/22 etter gammel våpenlov får beholde den? Hvis ja, kan den brukes til jakt? Jeg regner med at 10/22 ervervet etter gammel våpenlov i alle fall er lovlig å bruke på skytebana? Det er lite vits å eie ei rifle som ikke kan brukes synes jeg. Jeg har lagt utrolig mye i å få ei presis og god rifle - en "teck driver", som en sier i Amerika. 4000 kr er for meg en vits, det selv om en kan beholde avtrekk og pipe.
  8. Jeg synes debatten mangler en forklaring på hvilken funksjon 10/22 fyller for en hel del jegere. Jeg er jeger og bruker rifla for å få mengdetrening. Jeg har en svært oppgradert rifle til en kostnad på nesten 20.000 for å få god presisjon. Rifla skyter grupper innenfor en gammel 5 kroner på 50 meter. Det er kjekt å ladde opp magasinet med minst 10 skudd og slippe omladding når jeg trener. Jeg er ikke interessert i dynamisk konkurranseskyting med rifla fordi jeg er 52 år og har begrenset med tid, anledning og intresse for slik sportsskyting. Det er dyrt å trene med andre kaliber, selv 223, så da er 22LR viktig for å få nok mengdetrening for min del. Jeg bruker også rifla til litt småviltjakt, men jeg har en rettrekker som er vel så egna. Det går for så vidt å bruke rettrekkeren til mengdetreningen også, men det er litt mindre kjekt og motiverende. Gutter er gutter, og det må da være greit. Å inndra rifla mi vil gjøre meg til en dårligere jeger og videre at jeg vil oppsøke det fine miljøet på skytebanen sjeldnere. 10/22 er favorittrifla rett og slett.
  9. Når jeg er på hytta bruker jeg alle fra kjøkkenvinduet faktisk (med demper for ikke å vekke familien - men de våkner likevel - kjerringa blir sint som en Tyrk hver gang). Spesielt mye bruker jeg .223 på rev (åtejakt med lampe/lys). 22LR bruker jeg mye til å skyte på boks fra vinduet på dagtid. Glemte å gi et godt råd når det gjelder 22LR og førsteskuddet. Rådet er bruk skiskytterammunisjon på jakt på trost, kråker og ekorn m.f, samt skadedyr. Med skiskytter-ammo blir presisjonen i førsteskuddet bedre. Skiskytter-ammo er dyrere, men det er ikke så mange jaktskudd en trenger, så det betyr ingen ting. Skyt inn kikkertsiktet for skiskytterammoen. Jeg har dette fast oppsatt på kikkerten og klikker meg inn (stiller inn) når denne ammunisjonen blir brukt. Laupa Polar skiskytterammunisjon kan anbefales!
  10. Mine kaliber: 22LR, 223, 6.5 Creedmoor og hagle 12 gauge (Remington selvsagt). 22LR brukes på blink og på litt småvilt som ekorn og kråker m.m. .223 på rev og unntaksvis rådyr. 6.5 på alt annet; rådyr, hjort, bever osv. Ikke noe i veien å bruke 6.5 på kråker, ekorn, hare på litt avstand. 6.5 Creedmoor er veldig anvendelig, men ikke bedre enn 6.5x55. Det eneste som er bedre med 6.5 Creedmor er at hylsen er kortere, slik en kan bruke den i rifle med kort låskasse. Jeg liker små nette hendige rifler, så derfor ble det Creedmoor. Prisen på ammo er omtrent den samme som 6.5x55 om en handler på salg. Jeg burde lade selv, men har ikke tid dessverre. Med tenåringsjente i hus og kjerring som støtt og stadig skal ha utført noe, samt gamle biler i garasjen blir laddingen ikke prioritert. Hagla er satt opp for andejakt, så det er litt spesielt. Andejakt er undervurdert faktisk. Veldig spennende jakt og skikkelig fint å sitte på holmen og nyte naturen og en kopp kaffe.
  11. Hei! Alle bør ha minimum en god 22LR børse i hus (helst to for sikkerhets skyld). Den dyreste rifla jeg eier er en 22LR (25 høvdinger pluss optikk). Jeg ville ikke ha byttet den for et annet kaliber uansett. Så om en har behov er ikke en 17HMR dumt til sitt bruk - men å bytte mot en 22LR - aldri i verden. If I only could have one it would be a 22LR any day of the week. Heldigvis kan jeg ha flere, men ikke mange nok
  12. Jeg fikk innvilget søknad etter 18 uker i Agder. Betalte gebyret samme dag selvsagt og venter nå på papira i posten. Regner med at det akkurat tar 20 uker før papira kommer. Ja, jeg har våpen fra før og har vært lovlydig hele livet og er rundt 50 år gammel, så det burde tatt, ja kanskje en uke eller to Har jeg ikke vært farlig med over 30 år som våpeneier blir jeg det neppe etter å ha søkt på boltrifle i 6.5 Creedmoor. Gleder meg til å prøve ut rifla og kaliberet. Har ikke forlatt 6,5x55 selvsagt, men er åpen for å prøve nytt.
×
×
  • Create New...