Jump to content

Gromguten

Members
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Gromguten

  1. Vanntett ja. Tåler en del, eg sykler til jobb og har ikkje blitt våt pt. Ender nok opp med den fargerike etter en del tankevirksomhet. Begynner å bli vanskelig å kutte - skal bo på hytte så slepp å dra på masse tunge ting som mengder med mat og sovepose/skift/telt. Men sekk og våpen ender likevel opp på 13 kg og kroppen bærer 5,5 kg med klede, kikkert, sko og ymse. Mistenker egentlig at det er litt i underkant for x-bolten klokka inn på 3,6 kg med Zeiss V6 2,5-15 56mm. Målt med dama sin bagasjevekt som ser bra "kina" ut. Det er kanskje ikkje så veldig ille, men alle monner drar. Det neste vurderingspunktet er 1 eller 2 gåstaver. Drar på 4 åringen min i verdas vondaste bæremeis og gåstav er så ufattelig deilig når det er bratt - både oppover og nedover.
  2. Hei. No sit eg og prøver å slanke sekken/dagsutstyret. 50 gram her, 100 gram der etc... Har ei Norrønna Finnskogen Gore-tex som klokker inn på 1050 gram på kjøkkenvekta. Den er jo fin med masse lommer og lufting etc. Men den oppleves som tung og tett. Alternativet mitt er ei enkel tofarga (oransj og burgunder) Hagløfs. Ingen luftig, kun to brystlommer og ei innerlomme. Klokker inn på 570 gram. Bruker denne svært ofte i det daglige og den funker jo til den bruken. Eg har veldig lyst å spare en halvkilo på jakka. Har forøvrig fjellduk om det skulle bli skikkelig dritveir. Ka trur de?
  3. Googlet havrekjeks og om det er type Kornmo eller hjemmelagde fungerer det fint da havre nok er det beste kornslaget for slike som meg (gir stabilt blodsukker). Bixit et al har 30% tilsatt sukker og funker ikke for meg. Skal prøve å tørke noe kjøtt. Imotsetning til dere storjegerne har jeg ikke fryseren full og må kjøpe noe biff
  4. Dunker på med et par spørsmål til. Har fiksa recon pakk og kikkert på finn så nå har jeg alt utstyret jeg trenger. Er brillebruker og det er forøvrig fint utenom når det regner(og munnbind er noe drit). Har også dagslinser som eg har brukt under jakt, men skitne fingre er jo ingen god kombinasjon med linser. Er det noen som har erfaring med ukes eller månedslinser på lengre fjellturer? slike som man sover med? Hva med mat? Jeg fikk noen pappakilo(15-20) og høyt blodtrykk. Etter noe refleksjon og lesing over hva som gjorde meg overvektig har jeg kvittet meg med kiloene og det høye blodtrykket. Men mitt nye kosthold er litt spesielt med et kort spisevindu (kun lunsj og middag) og et slags lav-karbo kosthold der jeg ikke spiser raske karbohydrater. Er det noen som har erfaring med å unngå karbohydrater på en 4 dagers tur? Jeg tenker at det uansett må gli ut fra mitt "strenge" kosthold og det ikke gjør noe, men tar gjerne tips for å unngå så mange raske karbohydrater som mulig siden kroppen min fungerer bra slik. Det jeg pt har havnet på er porsjonspakninger med hjemmelaget musli (havregryn, tørrmelk, cacao nibs, frø og nøtter) i en kopp jeg heller varmt vann over til lunsj. litt usikker på om jeg trenger frukost(må teste på noen lengre turer i sommer).
  5. Takk for godt innspill. Eg kan i det minste prøve å trene på avstandsbedømmelse før eg bestemmer meg for kikkert med avstandsmåler. Den norgeskart "Geoviewer" appen er skikkelig nøyaktig og har bra funksjonalitet for å måle avstander. Ønsker i utgangspunktet en kikkert som kan bli brukt på hjortejakt og beverjakt også.
  6. Skal for første gang på villreinjakt i slutten av august. Skal bo på hytte så sekken blir ikkje blytung kvar dag heldigvis og eg klarer meg stort sett med det eg har. At siktet er i overkant stort og tungt og soveposen er i tyngste laget betyr mindre når eg slepp å drakse på mat,kokeutstyr,telt etc under jaktdagen. Men det er en ting som eg mangler som skriker mot meg. Desverre er det noko av det dyraste. Håndkikkert. Den eg har er elendig og eg er litt kean på innebygd avstandsmåler all den tid eg bommer så jævlig på avstand av og til. Kan feks aldri sjå for meg at eg klarer å sjå forskjell på 150 og 200 meter. Har egentlig null erfaring med håndkikkerter. Ser et par brukte kikkerter av kjente merker på finn med ca 2-3-4 tusen kroners rabatt på finn. I utgangspunktet er budsjettet ca 15, men er alltid ute etter et godt kjøp. Blir 10x40 for stort? Er det 8x40 som gjelder eller er det hips som happ.
  7. Eg har tvillingkort (Telenor) gjennom jobben. Bruker det i bærbart modem om det er relevant. Gikk på Telenor butikken og spurte og så fikk eg kortet i handa. Sa fra til de på regnskap på jobben at regninga kom til å øke med 50 kr i mnd Mulig det er meir tungvindt i større firma
  8. Litt på sida, men prøver meg. Kjøpte rifle på Finn i Mars i Møre og Romsdal. Bor i Kristiansand. Fikk Rifle og blålapp og alt ser bra ut. Når bør eg begynne å tenke på å purre opp våpenkortet? Kjøpte forøvrig salong på en butikk her nede med innvilga søknad rundt samme tid. Fikk kortet etter et par veker.
  9. Har inflex 2 ja. Får gå en tur på butikken og høre
  10. Hola! Begynner å mistenke at hagla mi ikkje passer meg så veldig godt. I og med eg er iallefall litt høg (1,88) så lurer eg på om det kunne vært en god ide å forlenge kolben. Kva produkt treng eg og kor kjøper eg det?
  11. Takk for mange svar! Får ta et forsøk på å oppgradere ammunisjonen frå CCI std om den er så jæva. Men vi snakker spredning på «låg høger og høg venster på 7eren» så mistenker at problemet er litt meir fundamentalt. Har heller ikkje klart å få samling liggande med den metallstøtta på skytebana så akkurat det kan kanskje skyldes ammo. Men som sagt, ser dårlig i siktet eller har iallefall klart å innbille meg det. Ønsker vel ikkje det Hawke siktet. For stort. Ønsker vel også å kjøpe brukt for å spare litt peng. Hadde håpt å sleppe billigare unda. Men har komt på en tanke om å kjøpe skikkelig med alternativt bruksområde enn stjernekikkerten eg har på jaktrifla. hmmm. M67- er Farvannet åpent i juli?
  12. Yeah Yeah. Sidan det virker som folk leser disse trådene så kan jeg jo ta ei mengde av mine teite spørsmål her. 1. liker ikkje jallasiktet på salongen min. Er linken under ei grei oppgradering? synes det blir for lite forstørring på 100meter med fast 4x https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=182153494 Andre alternativ? 2. er det vanlig å skyte meir ræva med salong enn jaktrifle? Prestasjonen min er rett og slett tragikomisk. Er problemet mitt avstanden, ammunisjonen, konsentrasjonen, den umerkelige rekylen? 3. Har truleg ordna meg bukkejakt. en bukk er jo litt mindre enn en rein. Snakker vi 9’eren eller 10’eren som tilsvarer vitalt område? 8’er? 4. Har demper og padding på jaktrifla. Smell og rekyl er ikkje akkurat skremmande. Kvifor lukker eg augene? Gjer ikkje det med hagle som sparker meir. 5. Egklarte å skyte opp med god margin på første forsøk. Ok, pingla ut og tok 15 treningskudd liggande før eg skaut opp liggande. Reim er forøvrig veldig nyttig. Har skutt en del sittande med reim og klarer nok kravet på den måten. Anyways, sjå bilde under(blinken, ikkje bildet, er oppned) Det er sittande med tofot. Drar et par skudd ut til høgre. Er det avtrekksfeil? Utover dette har eg ordna meg to fuglejakter med mitt gamle «fuglejaktlag». Og opplæringsjakt med kjff på elg. 4 jaktturer for en travel småbarnsfar er ikkje så værst. Må fikse en eller to til.
  13. Hei igjen. Jaktsesongen 2019 endte med mager fangst, men flotte opplevelser og kammeratskap. Skogsfugljakt var stort til tross for litt for masse bom. Men fikk krona verket med en orrhane. Rypejakt i Rondane blei tre dager med gåing i alt fra trist vær til kuling. Så ei fjør første dagen og et rypekull siste dagen som letta på for lang avstand. Ellers var det tomt. Men gøy å få brukt kompasset i tjukk tåke og spennande med eldgamle dyregraver. Riflkjøpet mitt dro litt ut, men når kronekursen begynte å rase så tenkte jeg at det var nå eller aldri og endte opp med en cz 22 og en svært lite brukt x-bolt med et flott Zeiss 2,5-15 v6 sikte. Så da skal det vel ikke stå på utstyret. Merker jo at det har skjedd noe med avtrekk etc siden jeg lekte med HV Mauser og AG3 for noen år siden. Har egentlig en plan om å få guiding/opplæring i rådyrjakt til høsten/sensommeren. Men før det må jeg jo lære meg å skyte. Er alt av skytebaner stengt?
  14. Liker ideen. Den funksjonaliteten DanielV nevner var veldig morsom. Kan man rope "PANG" om det letter noen ryper utenfor skuddhold? Personlig liker jeg bedre vanlig kart med koter og navn etc enn det du har i screenshoten din. Der jeg har jakta så har jeg bare funnet elendige bilder som egentlig ikke sier noe om terrenget . Umulig å planlegge en rute med å se på bildene for man vet ikke hvor bratt det er eller om det er myr etc. bruker geoviewer app med kart herfra https://www.kartverket.no/Kart/Hele-Norge-rett-i-lomma/
  15. Takk for alle tips. Jeg fant et sammenleggbart canvas futteral med noe polstring og reim på en ebay. Butikken hadde spesialisert seg på "jaktprodukter" og så noenlunde profesjonell ut - så gjenstår det å se om det er bare drit, men det blir jo tross alt ikke så mange turer på et år. Kjøpte noen "gun socks" også så da har jeg flere alternativer.
  16. Over / under så den er delbar ja. Våpensokk var også en god ide. Denne var jo dritlekker. Men 60 dollar i porto var litt heftig ! Vurderer å plage en kompis i USA om jeg ikke finner noe lignende på ebay eller i Norge
  17. Hola. Jeg har ikke reimfester på hagla mi og ønsker å utforske muligheten til å slippe å ha det. I oversiktelig fremtid kommer jeg bare til å gå støkk. Jeg trenger i første rekke et futteral for å frakte til og fra skytebana og jaktområdet, men det kan jo tenkes at det er noen kilometer å gå fra vei til jaktområdet og da hadde det kanskje vært behagelig med en reim. Det hadde vært fint å fått anbefalt et lett futteral som kan brettes til å ta lite plass i sekk MED REIM
  18. Jo, takk. Folk er trivelige her nede, integrasjonen går noenlunde, men jeg er ikke på "javel" nivå og har ikke funnet menighet enda Jeg har meldt meg inn KJFF og vært oppe på Farvannet noen ganger og det er jo utvilsomt et flott anlegg.Gleder meg til å endelig få egen hagle som passer noenlunde istedenfor diverse lånehagler. Er ikke mester på bana akkurat, men traff jo når det gjaldt på rypejakta ifjor. Har ikke skutt rifle siden forsvaret så det trengs jo en del timer før jeg tørr å løsne skudd mot et hjortedyr. KJFF har jo et terreng med skogsfugl og bukkejakt som er intressant, Leesland hvor er nå det. Det er vel skogsfugl som er drømmen. Det jeg har sett på inatur var nitrist ang nærområdet, det nærmeste etter det jeg kan forstå - Gjerstadskogene er jo fort 2 timers kjøretur om jeg slipper veiarbeid. Men kristiansand kommune har en del områder der jeg kan få årskort til en grei pris og det ser ut som det er rådyr som gjelder. Hvordan jakter jeg egentlig rådyr alene... rifle og lokk/sniking? Har kun vært med påposteringsjakt på rådyr før og jeg har jo hverken lag eller hund. (Men dragen lurer litt på om vi burde skaffe en liten hund til vår datter så kanskje jeg kan lure inn en liten dachs i husstanden)
  19. Hei. Jeg tok jegerprøven på Østlandet ifjor sommer og fikk like etterpå jobb i Kristiansand. På grunn av 4 mnd behandlingstid på våpensøknad i politidistrikt øst så ble det jaktet med lånt hagle. Nå tenkte jeg å kjøpe hagle og oppdager at jeg kan søke om flere våpen til samme pris! Så da er det jo greit å søke om et par andre våpen også. her trenger jeg input. Tenkte en salong for trening og en ordentlig rifle, men hvilket kaliber? 6,5x55 er vel et safe valg? Velger jeg da bort noen muligheter? videre er jeg selvsagt intressert i å jakte lokalt her nede på det blide sørland, men det virker litt mer lukket enn på Østlandet som har haugevis med introjakter og gode tilbud i jff’ene. Så tar gjerne imot tips.
×
×
  • Create New...