Jump to content

blackfish13

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by blackfish13

  1. Lurer på om det er noen der ute som har noen kjekke forslag til ny spesialpistol som jeg kan sjekke ut. Kravene er enkle: 1. Ikke Stenvaag 2. Må være konkurransedyktig 3. Ikke 9mm eller andre "Vanskelige kaliber" men må ikke være .22lr 4. Ikke krav men helst noe som er tøft men fungerende i klassen. Greia er at jeg vil helst ikke ha Stenvaag da "alle" har dette men vil også har noe jeg kan prestere så noelunne på nivå med Stenvaag (om det i det hele tatt er mulig). I dag har jeg en Walther P22 som jeg ikke er spesielt fornøyd med. Setter stor pris på alle tips å er åpen for diskusjon på det meste innen spesialpistol
  2. Kom på en ting til som kommer under dette. For å låne ut om vedkommede ikke har registrerte våpen så nevner dere å skrive jegernummeret. Men det er en selvfølge at vedkommede MÅ ha jegerprøven for å eie hagle lovlig som er lovlig kjøpt før 1990?
  3. Takker så meget! Ser de selger DAA PDR II i Norge men ikke på lager så skal høre med de hva de vett
  4. Okey tusen takk for info! Så ikke dum ut den DAA PDR Pro II nei
  5. Tusen takk! Noen anbefalinger? Hva jeg bør velge eller absolutt ikke bør velge? Har noe som funker bra til dynamisk, men fremdeles ikke ser for spesiell ut. Tenker muligens den Blackhawk SERPA CQC så grei ut.
  6. Hei lurer på om noen har tips om et hylster som passer min HK USP Custom Sport .40S&W? Helst noe du får kjøpt i norge. Jeg er veldig ny innen dette og tenkte å prøve meg siden jeg har holdt på med vanlig konkurranse skyting en stund og har lyst og teste ut litt dynamisk. Det med at den er Custom Sport gjør at den har høyere justerbare sikter og passer tydeligvis ikke i en standard USP hylster Jeg bruker et Double-Alpha Competition Belt og har magazine pouch til som passer, men tar gjerne også i mot tips til gode sånne også.
  7. Jeg har ikke kjøpt pistolen ny så aner ikke hvor pistolen ble kjøpt eller hvor gammel denner er. Men bytte fjærer har vært i tankene ja. Takk for tipsene skal prøve å se nermere hva som skjer når jeg mater en patron, føler alt får veldig fint når jeg mater selv, er mest når den mater med rekylen, da er det litt vanskelig å se. Men det hender noen ganger at den ikke kaster tomhylsen helt å den blir sitten fast rett før utkastningen så den låser seg og kjiler tomhylsen, men som oftest så hiver den tomhylsen ut men klarer ikke helt å få inn en ny hylse. Vist jeg skal prøve å sånn ca bestemme hvor ofte disse tingen skjer med minimag så vil jeg si at 5% av skuddene kjiler hylsen seg, 15% av skuddene hiver den tomhylsen ut men mater ikke ny. Og resten går alt helt fint. Tviler litt på at alle magasinene er dårlige for 2 av disse 5 er helt nye. Å det er helt likt uansett hvilke magasin jeg bruker. Stemmer dette ja, ser forklaringen lenger opp i dette innlegget. Første skuddet skyter fint ja men er ofte etter dette skuddet det ikke mater spesielt første gang jeg skyter på en stund, som om den ikke mater skikkelig når den er "kald".
  8. Har demontert det helt, rengjort og oljet det ja. Har også skytt godt over 1000skudd. Den er også kjøpt brukt. Hva må jet gjøre med fjærene for å synkronisere de?
  9. Takk for svar. Men jeg skyter ikke ute om vinteren. Dette er bilde fra i sommer. Skyter inne i skytehall nå.
  10. Vanlig lett lag me tynn våpenolje tenker du da? Kan prøve det litt igjen ja. Takk for tips. Men har alltid brukt litt våpenolje når jeg rengjør.
  11. Jeg har en Walther P22. Tingen er at den mater ikke ammoen noe bra, den sliter med å mate nye skudd spesielt det første skuddet når våpenet er kaldt. Ja jeg holder pistolen hardt for å ikke selv ta opp for mye rekyl. Jeg bruker hovedsakelig CCI Minimag for det er nå det eneste ammunisjonen den faktisk mater sånn litt greit (slitet litt også med denne). Jeg har rengjort pistolen og prøvd de fleste typer ammunisjon og vanlig CCI Standard foreks mater den så si ikke i det hele tatt. Jeg har også kjøpt nye magasiner og prøvd 5stk nå. Noen tips om deler jeg bør se på eller kanskje bytte? Eller noe jeg kan prøve for å fikse dette? Hørt at disse pistolene sliter ofte med vanlig "svak" .22lr ammo men så vanskelig som den er nå kan jeg nekte å tru den skal være. Føler også den ikke var så dårlig når jeg fikk den før sommeren.
  12. Okey takk. Har prøvd den med noe leirdueammo ser du, men bare 15 skudd og gikk strålende det. Men får førhørre meg om det er dårlig i lengden.
  13. Nei er bare nysgjerrig på årstallet igrunn ikke noe mer sånn sett. Åja så du mener disse bare bør bruke blyhagl? Leirduehagl er fyfy? Eller hva mente du nå?
  14. Prøvde å søke opp de børsemakerene men fant de ikke.
  15. Haha testet den her en dagen å kan si meg enig i at de sparker godt. De veier ingenting da er nok derfor. Men tenkte på om det går an å finne ut et mer eksakt årstall.
  16. Hei har en gammel Enkelløpshagle type Baikal IJ-18 12/70 etter min far. Det står 12GA2¾F på løpet. Made in USSR på siden. Og M24484 på forskjeftet og løpet. Noen som har noen ide om hvilke årsmodell denne kan være? Han tror selv han kjøpte den på slutten av 70-tallet.
  17. Okey da tror jeg at jeg har skjønt det. Da kan faren min bare ha den uregistrert på seg selv i mitt skap, så skriver jeg utlånserklæring om jeg ønsker å låne den. Skal jeg arve den tar den plass i min våpengarderobe. Skal jeg få den som affeksjon senere kan jeg ikke bruke den. Tusen takk dette har vært svært behjelpelig.
  18. Okey skjønner. Men kan på lik måte nå som jeg har jegerprøven få registrert den senere som jaktvåpen. "Men bruk ikke tillat" betyr det ikke bruk på skytebane å alt da?
  19. Okey takk for info. Missforsto jeg da med at du ikke kunne bruke våpen som går i arv til jakt. Da blir det enkleste ja og ikke gjøre noe med haglen kun oppbevare den i våpenskapet mitt, siden han ikke har våpenskap lenger. Snakket med en som mente det ikke var lov lenger å eie hagle selv om den er uregistrert kjøpt for lenge siden å eid av samme person siden, han mente det var kommet nye lover på plikt om registrering uansett hva. Men ettersom jeg leser her er ikke det tilfelle.
  20. Har nå prøvd å lese på tidligere tråder her på dette forumet og ønsker å få oppdatert og bekreftet om jeg har rett informarsjon om uregistrert gammel hagle. Casen er slik at min far har en gammel enkeløpshagle som er kjøpt lovlig før 1990. Vi bor i samme hus og jeg har godkjent våpenskap og jegerprøven. Kan han fremdeles ha den lovlig i mitt våpenskap uten å registrere den eller burde den vært registrert før. Eller bør jeg registrere den som arv på meg selv? Skjønner jeg det riktig at om jeg registrerer den på arv så kan jeg ikke bruke den på jakt, men kan vell fremdeles brukes på skytebane og lignende? Og da teller den ikke som en av mine 6 våpen i våpengarderoben. Hva mener dere er lurest i dette sammenheng? Det enkelste hadde jo å vært at han bare hadde fremdeles hatt den uregistrert på seg selv ligende i mitt våpenskap så kan både jeg å han låne den som vi vil. Dette er jo en gammel ikke spesielt brukende hagle annet enn at det er gøy å eie min fars gamle hagle og kunne bruke den å skyte med på leirdue og lignende.
×
×
  • Create New...