Jump to content

lompa

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

lompa's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

12

Reputation

  1. Til Arsenal SAR M1 så er der en del særegenheter som gjør at noen deler kan fritt benyttes og andre må kanskje bearbeides: - Kolber må være til Type 3 (milled receiver), alle andre typer har annen innfesting og vil generelt ikke passe. - Gassrør/overtre kan byttes fritt mellom de ulike typene. Samme med sluttstykkebærere, pistolgrep og mekanismedeksel. - Til forskjefte så vil et type 3 passe (men vær forberedt på litt bearbeiding siden M1 har pipe som er presset og pinnet i låsekassen fremfor skrudd (type 3) som gir litt annen geometri i innfestingen. - Munningsbrems så vil du kunne bruke bremser som har gjengestigning M24x1,5 RH (samme som for AK74 og AK100-varianter), men tilpasset 7,62 og ikke 5,45. - Bajonett så vil standard AKM-bajonett passe. - M1 er relativt snill med stålmagasiner både østtyske, polske, ungarske etc. passer, enkeltmagasiner må kanskje tilpasses litt (files ned). Noe mer usikker på polymer. Deler fra samme land har en tendens til å passe med mindre manuell tilpasning enn deler fra forskjellige produsenter. Som med alt AK så vær forberedt på litt tilpasning. Vet om en samler i Storbritannia som har mye gammelt tre og diverse smådeler (https://www.cold-war-collectables.co.uk/)
  2. Vi i Kvæfjord skytterlag har hold ut til 600m med stålskiver på 100, 200, 250, 300, 350, 400 og 500. Bare 20 minutter unna Harstad. Vi har relativt god plass å boltre oss på sammenlignet med enkelte av de andre skytterlagene i regionen, men litt få aktive (desto mer plass til oss andre dog).
  3. Kontaktet: BFO, både sentralstyret og offisersbladet er nå informert. De stusset selv på at de ikke var involvert tidligere som høringsinstans.
  4. Vet at §14 har blitt diskutert opp og ned i mente her på forumet og at dette er et tema som folk har vanskelig for å bli enige om, men jeg mener fortsatt at det er verdt å se på gjeldende §14 opp imot den nye forskriften. Slik det står nå i forslaget (Kapittel 5, 2. avsnitt) fjernes §14 som gyldig ervervsgrunnlag for avdelingsbefal og polititjenestemenn, på bakgrunn av Kapittel 5. Andre ervervsgrunnlag, 2. avsnitt, 3. setning hvor de trekker frem: "Ved behov for trening utover dette arrangerer dei godkjente skyttarforeiningane eit bredt utval av skyteprogram som vil dekke behovet for våpentrening". Basert på dette utsagenet vil det være vanskelig å beholde den gamle paragrafen i sin eksisterende form, men jeg tenker det er verdt å diskutere muligheten for å videreføre intensjonen bak §14 i den gamle forskriften inn den nye. En mulighet kan være å gi dispensasjon fra karantenekravene (for halvautomatisk rifle og pistol) som nå er festet i forslaget til den nye forskriften (§4-4, 2. avsnitt, punkt 2, og §4-6, 1. avsnitt, punkt 3) for personell ansatt i Forsvaret (på T35-eller-T60-kontrakt) og Politiet (med tilsvarende tilsettingsvilkår) med fast tilsetting som kan vise til tjenstlig behov/relevans basert på stilling/funksjon i form av stillingsbeskrivelse etc. Resultatet er at ervervsgrunnlaget blir det samme som sivilister og øvrige sportsskyttere må forholde seg til med samme krav til edruelighet, medlemskap, aktivitet og kurs/kompetanse som stilles fra det enkelte forbund, men at paragrafen kun gir dispensasjon fra karantenekravene. På denne måten fjernes det gamle "frikortet", men samtidig ivaretas fortsatt intensjonen fra forrige forskrift i den nye teksten. En slik løsning fjerner behovet for en midlertidig overgangsløsning for øvrige befal og polititjenestemenn som har benyttet seg av §14 uten å være organisert i en klubb i 2+ år idet den nye forskriften trer i kraft, og vil gi et insentiv til å ta opp aktiviteten i en organisert klubb ved å senke terskelen for å bli aktiv innenfor aktuelle klubber/forbund som tilbyr tjenesterelevante skyteprogrammer med tjenesterelevant (og i enkelte tilfeller allerede ervervet) våpen.
  5. Hei, sitter i skrivende stund å setter sammen en søknad på en ny rifle til garderobe . Er fra tidligere vant med systemvåpen hvor det er snakk om ekstra løp (søknad om våpendel) for kaliberbytte, men hvordan er dette for våpen som støtter flere kalibre uten å måtte bytte deler? Flere søknader, eller alt på en og samme søknad siden det er samme våpen og løp?
  6. Lider selv av å være "feil"-hendt med høyredominant øye, selv skyter jeg links utelukkende basert på at det er det jeg er mest komfortabel med. Personlig har jeg få problemer hverken med tilgang på utstyr (på riflesiden er det dog noen flere utfordringer) eller å skyte (og treffe godt) med diverse våpentyper som hagle, rifle eller pistol. Når jeg var trener i det lokale skytterlaget var min tilnærming å la rekruttene prøve seg frem og finne den måten som de syntes var mest komfortabel for de og ikke hva de "burde" ut ifra mine eller andres synspunkter.
×
×
  • Create New...