Jump to content

Kløyvern

Members
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Kløyvern

  1. Jeg er stor tilhenger av Helle-kniver. Har ikke GT selv, men har flere andre Helle-kniver som jeg er veldig fornøyd med. Har kjøpt flere brukt også (men noen selgere på finn ber om litt vel mye penger for knivene de selger).

    Når det gjelder å få kniven skarp igjen: Hvis jeg må fjerne en del stål (gammel kniv, stor skade på egg) så har jeg slipebånd jeg har festet til en helt rett flate (et stykke kjøkkenbenk-plate i stein). Etter det så stropper jeg. Til vanlig bruk så holder det med å stroppe.

    Stroppesett som jeg har: https://www.speidersport.no/produkt/skarp-slipeverksted-knivstropp/

    To kjekke videoer om å få kniver skarpe: https://www.youtube.com/watch?v=XMfnhCGsE1E

    https://www.youtube.com/watch?v=_cNWCX_5KE8

     

    PS: En liten kniv jeg er veldig glad i er Helle Nying.

     

    • Like 1
  2. Jeg har fått koppen jeg bestilte fra aliexpress. Den virker helt grei og ligner på bildene. Jeg tror det er rustfritt stål, for den lager gnister når jeg tar den borti slipemaskinen. Har boret tre små hull i lokket, så det går ann å koke med lokket på uten at ting skal gå i lufta (lokket sitter godt på). Den passet utmerket på utsiden av min nalgene oasis.

  3. Kanskje han har lekt seg med tanken at han er sniper der han sitter og venter på post. Sikter på mennesker og så går det galt en gang.

    Det er veldig rart om han trodde det var et dyr han siktet på, både med at han endret på dyret, først var det en rev, så var det et rådyr.

     

    Veldig synsing fra min side altså.

     

    Alt tyder i alle fall på at dette ikke er en person som aldri bør få lov til å nærme seg en soft-gun engang.

  4. 1 minute ago, Olesøn said:

    Overskuddslager?

    Det jeg har funnet hittil har kun vært den 'nyere' modellen med plastkopp til feltflaska, og den har jeg allerede. Ønsket var noe jeg kan hive på en varmekilde for å koke opp vann.

    @PavaDen skal jeg sjekke ut, takk for tips. Jeg kjenner jeg er litt skeptisk til om det faktisk er rustfritt stål, men det er jo mulig å ta en sjangs.

×
×
  • Create New...