Jump to content

rifleri

Members
 • Posts

  19
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

rifleri's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

 1. Jeg kjøpte Leica Fortis 6 2-12x50 i fjord og kan ikke si annet enn at jeg er svært fornøyd. Nå er ikke jeg veldig erfaren når det kommer til kikkerter, men jeg har noen år med erfaring fra foto/video og kjenner godt optikk derfra. Jeg opplever den som god i farge og klarhet, men liker spesielt godt det utvidede synsfeltet. Jeg angrer absolutt ikke på valget.
 2. Jeg skal tre uker til Sørlandet med jobben nå i august. Rifla og kikkert er kjøpt, så nå kommer treninga. Jeg kunne tenke meg å komme raskt i gang og forhåpentligvis lære litt av noen som er mer erfarne med skyting. Har kjøpt inn ammunisjon av forskjellig slag og ønsker å teste litt hva som fungerer godt i rifla, samt lære meg å få skutt inn rifle og kikkert ordentlig. Så jeg lurer på om det er noen som kunne tenke seg å invitere meg med på en skytebane og veilede en fersking. Kommer til å bo i Arendal og Kristiansand, men skal reise en del rundt i begge Agder-fylkene, så alle steder er av interesse. (Skal innom kontorer i: Kristiansand, Kvinesdal, Mandal, Evje, Arendal, Lillesand og Risør)
 3. Sendte søknad til Innlandet Politidistrikt i midten av mars, Politiet bekreftet mottatt 27/3 med beskjed om 6 ukers behandlingstid. Mottok brev om innvilget søknad 13/6, men venter fortsatt på selve tillatelsen. Så ca. 11 uker behandlingstid i innlandet.
 4. Fikk svar fra Innlandet politidistrikt at behandlingstiden er gått opp til 10 uker nå. Sendte inn for 5 uker siden og da sa de 6 uker behandlingstid.
 5. Så alternativt heller gå for 6,5x55 og 8x57 eller 308 og 8x57?
 6. Hvis jeg da velger ei systemrifle. Vil det være mer hensiktsmessig å velge f.eks. 6,5x55 og 30-06 i stedet for å bare ha en 308? 6,5x55 til mindre hjortedyr, rev o.l. og trening. 30-06 til elg/rein. Tenker å kunne bruke blyfri ammo til elg...
 7. rifleri

  Nye A-tec H2

  Noen som har rukket prøvd nye A-tec H2? Virker interessant med det modulære systemet. Andre tanker rundt den? https://www.a-tec.no/silencers/h2-silencers
 8. Har planer om å stikke innom på villmarksmessa og kikke litt. Blir spennende å se litt hva de har å by på.
 9. Det jeg kanskje sliter mest med er å finne ei rifle med en stokk som jeg synes ligger godt både i hendene og i skulderen, spesielt "pistolgrepet". Jeg har prøvd KKC og GRS og flere vanlige standard stokker, men jeg har hittil kun funnet en jeg egentlig er nogen lunde fornøyd med, Sauer 404 xta. Finnes det alternativer som gjør at jeg kan finne den "perfekte" stokken til ei litt billigere rifle?
 10. Leica, Swarovski eller Zeiss? og hvorfor? Edit: Tenker 2-12x50.
 11. Lyst til å utdype litt? Hva er hovedforskjellene mellom 101 og 404 bortsett fra system? Er det verd forskjellen i pris?
 12. Lyst til å utdype litt? M12? Hva gjør at du like den? Si at jeg tenker 15-20 000,- på optikk. Noen konkrete forslag til hva jeg bør se etter? Noen spesielle detaljer jeg bør ha på optikken?
 13. Bor i Hamar, så hvis det er noen i nærheten som har lyst/tid til å vise meg litt forskjellig, så hadde det vært til hjelp for å finne noe jeg trives godt med!
 14. Takk for innspill så langt! Tikka t3 har jeg prøvd, men fikk ikke helt "godfølelsen", så vil teste ut litt andre alternativer og se om det duger. Endret tittel og tekst 😉 Mauserprisen er ikke noe problem, men mener du de koster for mye i forhold til hva man får ut av den? Hva gjør Sauer kjip? Lite sammendrag så langt av det jeg leser: Se etter kikkertsikte med stort synsfelt. (Har hørt at Leica har mer synsfelt enn andre?) Se etter en stokk som er god "som den er", ingen vits med GRS/KKC og lignende. Er det helst syntetisk stokk jeg bør se etter, eller er treverk like kurrant? (Vedlikehold?) Totalvekt under 5 kg. (Bør jeg se etter "lettest mulig"?)
 15. Som tittelen sier så er jeg ute etter å velge min første jaktrifle og kikkert, og jeg kan tenke meg litt innputt fra folk med erfaring, som er oppdatert nå i 2019. Har lest en del her inne fra før, men mye er av eldre dato, og vil tro det har skjedd litt på jaktfronten de siste 3-4 åra..? Våpensøknad er sendt inn på .308 og 6,5x55. Jeg har tilgang på rådyr, men håper på mulighet for elg i fremtiden, og har stort ønske om å jakte på villsvin og reinsdyr senere. Er nysgjerrig på jaktfelt og feltskyting utover å jakte med børsa. Har ikke satt noe budsjett enda, men ønsker å kjøpe noe av god kvalitet som jeg ikke bytter ut om et par år fordi jeg ikke satsa nok i første omgang. Forslag til rifle med kikkert?
×
×
 • Create New...