Jump to content

S/147

Members
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

Recent Profile Visitors

89 profile views
 1. Forstås det riktig om det fra 1. oktober ikke kan kjøpes uppere fra andre fabrikanter enn for de som allerede har typegodkjente utgaver på plass i godkjenningslista - i hele tatt? Slik at uppere sidestilles med lowere og krever tilsvarende kjøpetillatelse, og dermed gjør det umulig å erverve uppere fra fabrikanter som Aero Precision eller Battle Arms Development etter 1. oktober?
 2. Så om man har lyst på en upper fra Battlefield Arms Development eller fra andre produsenter som ikke står på godkjent-lista § 4, har man altså under en måned på seg til å anskaffe seg (og selge) det, ellers kan man *aldri* få mulighet til det igjen?
 3. Kan du tenke deg å utdype litt, på vegne av andre nysgjerrige?
 4. Så etter 1. april vil det nærmest være umulig å anskaffe seg andre uppere enn stag, iallefall fra Brownells? Og hvordan vil salg av magasiner, uppere, sluttstykker og konverteringssett mellom privatpersoner bli nå?
 5. Jeg prøver å forstå meg på § 106 første og nytt andre ledd som nå skal lyde: "Den som på ikrafttredelsestidspunktet har tillatelse til å eie og inneha skytevåpen eller våpendeler som ikke tidligere har vært forbudt, men nå forbys etter § 5, § 6, § 7 eller § 7a kan fortsatt eie og inneha våpenet eller våpendelen. Tilsvarende gjelder for den som på ikrafttredelsestidspunktet har tillatelse til å eie og inneha skytevåpen som nå reguleres av nye krav etter § 12 til § 18 og § 20. Ved søknad om tillatelse til å erverve og inneha nye skytevåpen etter paragrafene nevnt i annet punktum inngår like
 6. Uten å være lisens- eller kvotejeger selv, kan jeg på vegne av de berørte være enig i hvor hensynsløst en slik offentliggjøring kan være. Én ting er å offentliggjøre resultatlister fra offentlige stevner, men å eksponere utøvere av en jakt som enkelte grupperinger allerede har sterke følelser mot, er et skremmende steg i feil retning. Det kan minne om da Nasjonal sikkerhetsmyndighet i 2018 publiserte kart over Forsvarets installasjoner og anlegg. I begge situasjoner er det henholdsvis sensitiv informasjon som enhver med tilgang til internett eller en avis ik
 7. S/147

  Cz-Klubben

  Utifra det har sett i flere tråder ble CZ 455 kjørt på tilbud tidligere i år. Kan folk huske hvordan dagens priser på 4400+- for Standard, og 5600+- for American/Varmint stiller seg i forhold til de obseverte prisene fra i vår?
 8. Er det en Hunter- eller Backpacker-stokk du har Rugeren din i?
 9. Anses portugisiske kontraktsmausere generelt sett som å ha høyere verdi enn "vanlige" originalmausere? La oss ta utgangspunkt i at begge to ellers er helt like; i like god stand, originalkaliber og nummerlike.
 10. Takk for god informasjon, Apollo! Setter pris på sånt
 11. Har noen kjennskap til hva en kontraktsmauser som dette er verdt i disse dager? https://www.finn.no/138327817 I løpet av bare det halve året jeg har fulgt med på originale og gjerne nummerlike Mausere på Finn, virker det som de fleste ryker unna på sjeldent mer en times tid. Har våpensamlere som fokuserer på slike tillatelse til å kjøpe så mange de får tak i og har råd til, eller har samlere også begrensinger noe á la jaktgarderoben? Hei til alle på Kammeret, forresten! Trivelig sted å endelig bli en del av!
×
×
 • Create New...