Jump to content

Tore1602

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Tore1602

  1. Jeg og noen kjenninger skyter en del på moderate hold og her bruker vi vel 90% av tiden 6,5 x 55. Nå er det vel ikke slik att man trenger noe mer, men alle har vel lyst på en magnum av en eller annen grunn, en eller annen gang i livet. I den siste tiden har vi derfor diskutert litt rundt akkurat dette og da har vi vel landet på 300 wm, 300 prc og 338 lapua. På den ene siden tenker jeg att 300 wm sikkert holder til både jaktbrukt og langhold "Jakta foregår ikke på horete hold og da blir liksom alt det med anslagsenergi litt mindre viktig". Det diskusjonen har dreid seg om er i stor grad akkurat dette med levetid på løp, pris på amo og ytelser. Så om noen kunne gi praktiske svar på disse spørsmåla hadde det vært supert. # Hvor mye 1 skudd til langhold havner på i 338, 300 wm og 300 prc. # Realistisk levetid på løpet til 338, 300wm og 300 prc # Er det stor forskjell i lyd når man skyter med demper, eller blir det omtrent samme smell? # Hva hadde dere valgt og hvorfor Skytinga vi gjør foregår på 300- 1100m og jakta skjer på under 450m. Nevner ikke jakt for å havne i "whatt caliber for long range hunting" gruppa, men bare for å nevne att rifla også skal på jakt. Til langhold bruker jeg per dags dato sauer 200 str i vision chassi, og da tenker jeg att magnumen skal få bli noe jeg også kan ta med på jakt og da snakker vi rifle som er litt nermere 6kg enn 10 . For min egen del så høres jo både 300 og 338 "fornuftige" ut i hver sin retning, men om prisen på amo er relativ lik og løpet varer 3 ganger så lenge på 338, samtidig som 338 er uslåelig på langhold så begynner jeg å slite med å forsvare det å velge 300.. Man skulle sikkert visst svaret selv når man driver med slik skyting, men når ingen av oss (4 stkk) bruker noe anna en 6,5 eller 22 lr så er det (google) som blir den eneste meningen vi kan vi se til, og da er det like greit å legge seg flat, akseptere att man nå er i ukjent farvann og spørre de som vet. Takker for svar HJ en fin søndag folkens!
  2. Noen som kan legge til link/ evt flere linker for å gjøre et ladesett komplett. trenger alt fra start til stopp til slutt, ønkser enkelt og brukervenlig laderutstyr for lading av 6.5*55 og 308 samt 9mm om mulig! Helt ny på dette såa alt av tips tas med takk, for eksempel hvor og hvilke type krutt jeg bør kjøpe, fårettekker hardt ladde patroner spesiellt 6.5 slik at kulebanen er relativt flat fra 0-250 !
  3. Hoy, jeg og fadern skyter slik passe aktivt i forhold til jaktrening og da skudda byner å bli skammelige dyre har jo ideen om hjemmelading falt inn i hode. så er det noen som sitter på kunskap som kunne gitt med linken til ett ladesett evt utstyr? kan ingen ting om dette så oppfølingspørsmålet ville jo naturligvis hvert hvor mange ganger kan man bruke oppigjen hylsene ( generellt) og hvor hvor lett er det å finne tabeller for riktig kruttmengde og til slutt. Dersom man ønsker hardtladde 6.5*55 hva er da prisen hver patron vil komme på ferdig ladd? og hvor mye arbeid er det med rengjøring av patroner osv ( sett på youtube(
×
×
  • Create New...