Jump to content

Laaberg

Members
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hva er halvladd? Patroner i magasin men ikke i kammeret?
 2. Hei. Kjøpte meg nettopp en Vorn riflesekk og har lurt litt på hvordan folk frakter våpenet i denne sekken mtp sikkerhet. Har dere våpenet ladd i sekken mens dere går? Holder det å bare ha sikringen på med skudd i kammeret? Hva er optimal måte å frakte våpenet i sekken på, da med tanke på sikkerhet og mulighet for raske skudd med QRR systemet?
 3. Det tviler jeg på. Det er ikke vanskelig å se at skyteprøven er tatt med et annet våpen enn det våpenkortet som var vedlagt. Det er forskjellig merke (Valmet/Heym) og kaliber (308/30-06). Det som derimot er mer sannsynlig er at det ikke er påkrevd at du har skytt storviltprøven med den riflen du jakter med i Danmark. Det står blant annet at man må levere bevis på godkjent storviltprøve + våpenkort på våpen man ønsker å bruke. Med andre ord, ikke noen regel om at man må ha skutt opp med riflen, men bare bestått prøve. Det hadde jo vært rart om jeg ikke hadde fått godkjent dette, da det vel er fullt lovlig å dra på jakttur til Danmark og låne seg en rifle til jakt der nede?
 4. @Chiefen.v-2 @svehella Søknaden min er blitt godkjent og jeg har fått dansk jakttegn med både riflejakt og haglejakt så nå blir det jakt i Danmark! Jeg leverte en vanlig søknad til danske myndigheter med våpenkortet på heym riflen i kaliber 30-06 og jegeravgiftskort med godkjent storviltprøve med en valmet kombi kaliber 308. Regelverket er med andre ord ikke like like firkantet i Danmark som man kanskje skulle tro. Laaberg
 5. Jeg er klar over regelverket i teorien. Men er dette like firkantet i praksis? Er det urimelig å håpe at danskene ikke er like strenge på dette da de ikke har noen skyteprøve for danske jegere? Jeg har jo tross alt gjort alt jeg kan gjøre for å kunne bruke riflen på denne jakten..
 6. Hei. Jeg kjøpte meg en ny rifle i romjulen og ble nettopp invitert med på jakt (rådyr) i Danmark. Men, jeg får ikke tatt storviltprøven med denne riflen før turen fordi den nettopp ble kjøpt og skytebanene er stengt. Jeg skjøt inn riflen på blink med meget gode samlinger forrige helg så børsa går meget bra. Jeg tok storviltprøven tidligere i år, men dette var med et annet våpen (kombi) og jeg lurer derfor på om jeg kan jakte med den nye rifla på denne turen til Danmark da jeg ikke har hatt mulighet til å skyte opp med den? Jeg har jo skutt øvingsskuddene og bestått prøven med et annet våpen. Området i Danmark er ganske åpent og jeg ønsker å bruke riflen istedenfor kombien pga lengre hold og bedre presisjon. Håper noen kan gi meg fornuftige svar
×
×
 • Create New...