Jump to content

Christb

Members
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg har ikke jakt cocker selv, men mine svigerforeldre har en på 7 år, som jeg stadig passer. Jeg er oppvokst med ES og var i starten ganske skeptisk til denne typen jakthund, men har over tid blitt svært positiv. Hunden er hentet fra Sverige, og har veldig gode jakt instinkter, men har ikke hatt noe opplæring annet enn at den har gått lange turer i skogen (løs), samt fått bli med på den årlige jaktturen. Jeg har de siste årene hatt den med på jakt når sjansen har bydd seg, og dette har fungert svært godt til tross for at den ikke har stor med erfaring, eller trening. Den holder seg stort sett innenfor 15 meter og drar opp alt som er av fugl innenfor denne radiusen, i tillegg loser/«uler» den når den finner et sete, eller er på sporet av fugl som har gått på bakken (klarer ofte å følge sporet etter fuglen). Har merket enorm forbedring på hans jakt innsats/instinkter de siste årene, til tross for at det ikke har blitt altfor mange turer. Hunden virker å ha svært gode apport instinkter, den esker å bære rundt på alt mulig. Spesielt når den er glad, når noen ringer på døren så skal den alltid løfte opp en gjenstand (sko, puter, etc.), som pleier å ligge strødd rundt i hele leiligheten etter at den har vært på besøk. Vet at flere andre hunder fra samme kullet gjøre det samme. Hunden har et ganske stort behov for stimulering i form av tur (ikke like mye som stående) og hjernetrim. Hunden fungerer veldig fint som familiehund, og klarer fint å være alene hjemme. Pleier å la den løse litt oppgaver med å spore opp godbiter, eller andre gjenstander som jeg har gjemt rundtomkring, og virker som den får mye igjen for dette. Aldri noe problem når han går løst på tur, holder seg i 99% av tilfellene holder seg innenfor sin «radius» på 15 – 20 meter (unntaket er løpetid). Jeg tror at en jakt cocker kan blir en utmerket jakthund dersom den har rette linjer og får stimulering rundt dette fra valpestadiet. Personlig sliter jeg nå med å beslutte om jeg skal gå for setter eller jakt cocker når jeg en gang i fremtiden skal ha en egen hund.
 2. Et lite innspill til som jeg kom til å tenke på: Er det mulig å få appen til på lagre informasjon om været (yr.no etc.)? Fuglen sitter ofte i forskjelige områdene under ulike værforhold, så hadde vært gøy å kunne logge hvor man har funnet fugl under ulikt vær og sammenlignet dette med været for den dagen man skal på jakt, hvis dette var forstålig
 3. Dette gleder jeg meg til å prøve! Pleier å markere sett fugl, størrelse på fugl og antall fugl skutt på GPS ‘en, men det ville vært svært praktisk å få dette på telefonen, samt muligheten til å dele denne statistikken med venner. Jeg har lett etter muligheten til å hente inn kart over jaktterreng som vist på inatur, har så langt ikke funnet god måte å få dette inn i kart på mobil eller GPS. Norgeskart fungerer bra på private terreng, men når det er snakk om fjellstyrer etc. hvor kartene går over flere eiendommer blir det ofte lite oversiktlig å se hvor man befinner seg, så en kombinasjon hadde vært topp. Muligheten for å koble opp appen for eksempel en Garmin klokke ville vært veldig behagelig, men antar at dette er litt mer krevende. Lykke til med utviklingen
 4. Leverte inn søknad i Oslo 26 juni, fikk svar allerede 22 juli, noe jeg syntes var svært raskt, ettersom dette var midt i «fellesferien» 👏 Betalte så i henhold til brevet fra politiet, og tok kontakt med politiet for å få bekreftelse av på at dette var mottatt, jeg spurte samtidig om det var mulig å komme å hente søknaden ettersom jeg var midt i en flytte prosess.. Fikk beskjed om at dette ikke lot seg gjøre da på grunn av manglende personell på grunn av ferieavviklingen. Ettersom jeg hadde et par uker på meg til jeg formelt skulle flytte så tenkte jeg at dette skulle gå fint, men nå har det seg slik at denne søknaden fortsatt ikke har kommet i retur, til tross for at politiet har bekreftet at denne skulle vært sendt for noen uker siden, og jeg begynner derfor å tro at denne har «forsvunnet» hos posten… Er det noen som har erfaring med søknader som har forsvunnet i posten? Har politiet noen klare prosedyrer på hvordan de håndterer søknader som har forsvunnet i posten? Regner med at dette ikke er førstegang noe slikt skjer… Har prøvd å kontakte politiet flere ganger uten hell, men håper på et svar fra de ila uken.
 5. Noen som har prøvd den nye digitale* våpensøknaden? (https://www.politiet.no/tjenester/vapen/soke-om-vapentillatelse/) Ser at den er satt opp litt annerledes enn papirutgaven, deriblant: «Har du aldrende våpen som lovlig kan benyttes til samme bruksområde?» Ferdigutfylt svar alternativ: «Ja, begrunnelse for hvorfor det søkes om flere våpen til dette bruksområdet er vedlagt» Må jeg da lage en skriftlig begrunnelse på hvorfor jeg ønsker å kjøpe inn hagle nr. 2?
×
×
 • Create New...