Jump to content

haevgen

Members
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
  1. Heisann. Jeg er lettere forvirret rundt dette med mørning og oppbevaring av viltkjøtt. 40 døgngrader er forståelig og nokså enkelt. Men kan det mørnes i hvilken som helst temperatur? Si feks. vaskerommet på 23 grader nå på vinterstid? Forstår at det må være fritt for fluer, rent, osv. Så er det dette med oppbevaring. Etter man har flådd og partert dyret, og pakka det inn i fryseposer. Hvor lenge kan det ligge i kjøleskapet før det blir dårlig? Ser frem til svar 😁 Hilsen ny og ivrig jeger.
  2. Setter pris på alle meninger og innspill! Jeg er nok litt flink til å svartmale. Så er vel i grunn enig i deler av det du sier. En hund som sitter i bur hele året utenom jaktsesongen er trist og kjipt. Om det blir sånn, så vil jeg selvfølgelig ikke holde på med det. Altså, jeg har jo tiden og lysten - men jeg er forberedt på at det ikke vil gå 100% i alle perioder (det er vel de fleste hunde-eiere enig). Jeg har hverken et A4-liv (ikke at jeg er opptatt hele tiden) eller A4-jobb (men jeg er ingen arbeidsnarkoman). Hunden blir hobbyen, man må jo først og fremst prioritere arbeid (og etterhvert familie). Så jeg lurer vel fortsatt på (selv om spørsmålet høres litt feil ut): Hvor lite arbeid kan man få det til å bli? Med tanke på at det skal gå 100% så ofte som mulig. Utifra enkelte svar jeg har fått hittil ser det jo litt lysere ut for min del. Man MÅ ikke være så forferdelig over-nøye med hunde-holdet, men jeg forstår jo at man får jakthund deretter også. Selvfølgelig skal jeg prøve mitt beste på å få det til ordentlig.
  3. Heisann. Jeg er blitt en ivrig jeger, og har veldig lyst på en fuglehund til å ta meg med på jakt og friluftsturer ellers. Tenkte da å kjøpe en valp i en litt rein rase og trene den opp selv. Helst en stående fuglehund, men gjerne også en kombo. Hvilken rase må jeg også ta stilling til etterhvert. Regner med å skaffe den til neste år. Jeg er nok ikke et såkalt "hundemenneske", og har aldri hatt hund selv. Er ikke "fan" av at hunder nærmest skal behandles som mennesker. De er jo tross alt hunder. Grunnen til at jeg vil ha hund er vel fordi det er praktisk mtp. jakt og det virker selvfølgelig litt gøy å holde på med. Samtidig så har man jo aldri godt nok med tid. Jeg er forberedt på at treningen vil ta mye tid og krefter, og den er jeg innstilt på å gjøre skikkelig. Men jeg har ikke tenkt å vie 15 år i livet mitt med over-nøye hundehold, hvor hunden nærmest er barnet mitt. Så det jeg egentlig lurer på er vel: Hvor lite jobb kan man få det til å bli? Misforstå meg rett: Jeg er ingen dyreplager, og ønsker hunden et godt liv. Samtidig, så er det en hund. Er en liten hundegård et alternativ? Må den ha 3 turer i bånd hver dag? Hvor lenge kan den egentlig være hjemme alene? Overdrives det over hvor mye jobb det egentlig er? Jeg har forståelse for at den må være aktiv, og jeg har tenkt å ta den med meg på tur ut i skog og mark ved hver eneste anledning jeg får. Samtidig så er jeg innstilt på at det å ha hund vil holde meg aktiv også. Har også venner og kamerater som sikkert gladelig vil ha med seg hunden ut i skog og mark for jakt eller andre turer også. Det er sikkert mange som vil si til meg at det ikke høres ut som en god idé. Sikkert mest for hunden sin del. Selvfølgelig skal jeg tenke mer gjennom det fremover. Hadde gjerne fått høre noen konkrete tanker og tiltak for de spørsmålene jeg har ovenfor Takk.
×
×
  • Create New...