Jump to content

Begnadøl

Members
  • Posts

    188
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by Begnadøl

  1. På bojk (BuskerudOpplandjaktfeltkarusell) virker det som at det er den bakerste skillefiguren som gjelder først. Men jeg skjønner ikke hvorfor de to skillefigurene ikke blir lagt sammen? En som har 10 poeng på første figur og 15 poeng på andre figur havner forran en som har 15 på første og 14 på den andre. I min verden har sistnevnte skutt best totalt sett...
  2. Haha, så først nå hva du mente
  3. Fy faen det er ikke lett å bli klok på noe her... Eller klok bli man, men jeg går jo alltid å tenker på om en tar riktige valg Var hos børsemaker i dag og vi pratet mye om snurr (1:10, 1:9, 1:8, 1:7) emner (LW, Krieger, Lilja,) fordeler/ulemper med blånert vs rustfri og for å gjøre det enda verre hadde han 3 forskjellige kammerbrotsjer. 223 Rem, 5.56 Nato og 223 Wylde??? Det går mest i skyting på frihånd for tiden, (jaktfelt, elgbane) altså skyting under 200 meter så vi ble enige om et blånert LW emne med 1:9 snurr som han mente ville fungere utmerket med de kulene og vektene jeg har i tankene. Kammeret blir i 223 Rem. PS: Vi var litt usikre på om jeg må søke om ny pipe hvis jeg vil beholde den som sitter i nå, eller kan jeg kjøpe uendelig med piper i 223 Rem til denne rifla ? Synes ikke prisen var så ille på ny pipe, så hvis jeg vil ha flere etterhvert med andre specs kunne jeg bare komme innom så skulle han skru og bytte på dem med et verktøy han hadde. Evt kunne han også lage en sånn nøkkel til meg.
  4. På jaktfeltstevnet i helgen var 2 av 10 hold over 100 meter. Lengste var 167 meter. Så hvor mye vinden klarer å påvirke disse lette 224 kulene kan ikke være nevneverdig på disse korte holdene. Bor 10 min fra Viken så er der mine våpen havner. Tenkte ta en telefon i dag, så blir det sikkert ny pipe om litt
  5. 223 rem er helt nytt for meg, men har veldig troa etter å ha skutt et par stevner. Rekyl er helt fraværende og får nesten min 7x57 Mauser til å sparke som en hest etterpå Har 1:8, men kjenner jeg har lyst på ei litt tyngre pipe en den tannpirkeren som sitter i nå. Rifle og kikkert veier til sammen under 4 kg. Er vel bare å ringe børsemaker og få han til å lage ei. Drømmen er å lade billigere 55 gr kuler til trening, og lade litt tyngre 69gr kuler til div feltskyting. Men hva bestiller dere når dere skal ha ei pipe med kvalitet ? Hvilket emner ser dere etter? Er Lothar Walther av høy nok kvalitet?
  6. Så når jeg skal ha ny pipe i min Tikka T3 nå, hvilken stigning anbefaler dere? 223 rem blir brukt til mengdetrening, jaktfelt og elgbane. Sjeldent noe over 250 meter. Lader i dag med Eld-m 73 gr, men kjøpte også 500 norma patroner 55 gr for å få litt hylser. Det går ikke superbra, men fungerer når jeg skal trene stående uten anlegg.
  7. Har vurdert å prøve denne kula selv mtp pris, men hørt at de kan være litt sære å få til å gå bra ? Gikk det greit å få til gode samlinger uten alt for mye testing ? Har en Tikka T3 med 1:8 snurr.
  8. Jeg ble tatt ut til kontroll i mitt lag på Eggemoen. Avtrekket var litt for lett, så det ble notert og må utbedres til neste stevne.
  9. Bare å velge den stokken en vil ha. Ganske tunge våpen. 3.5 kg med 51 cm pipe.
  10. Hvis du går inn på profilen hans så ser du at han var sist aktiv i 2019
  11. Så når jeg leser ladedata fra Norma til 7x57 Mauser pipa og de har ladedata for URP, så er N-19 såpass likt at jeg trygt kan bruke det med de samme ladevektene ? N-19 er jo halve prisen av en kg med 204 eller URP.
  12. Virker som et veldig anvendelig kaliber. Kan skyte alt i fra lette 120gr kuler i 900++m/s til feks rev, og ingen problem med tyngre 175 gr kuler i nærmere 800 m/s på elg. Veldig mye bra kuler i 7mm med høy bc, og god sd i de forskjellige kulevektene. Selv ville jeg valgt å ha pipelengde på 58-60 cm for å utnytte patronen sine egenskaper. Har selv lillebroren 7x57 mauser, og er veldig fornøyd med den til all type jakt og presisjon. Vurderer 7x64 når den pipa er ferdig.
  13. https://www.sauer.de/en/sauer-505/ Kommer snart en nyhet fra Sauer. Sauer 505. Hva tror dere dette kan være? Nytt flaggskip? Det har jo vært veldig mye tilbud på 404 i det siste.
  14. Har en CZ 452 og der sitter det nå en kikkert med 1" rør. Det er originale ringer fra CZ, men kunne tenkt meg å bruke en kikkert med 30 mm rør. Finner ikke ringer fra CZ til 30mm rør. Noen tips ?
  15. Har en Svemko Short på ei pipe i 9.3x62. Pipa er bare 46 cm lang, men jeg er veldig imponert over demperen. Til mitt bruk kunne jeg ikke tenkt meg en annen demper.
  16. Var nok det svaret jeg fryktet.... Ser ut som en fantastisk morsom patron, men da må jeg nok bare stå over. Har 3 magasiner og et ekstra sluttstykke, så tenkte å ofre et magasin og åpne opp det ene sluttstykket slik at det passer magnum størrelse. Har vel egentlig ikke bruk for et kaliber til, men kunne vært gøy med noe som ga litt ekstra fart.. Men får vel bare lete videre etter noe som passer kassa og magasinet.
  17. Hallo til alle dere som har erfaring med eller bruker 8x68S. Synes dette ser ut som et meget fint kaliber, og kunne passet perfekt i garderoben da jeg i dag har en 7x57 mauser og en 9.3x62. Våpenet jeg bruker er en Sako 75 IV (30-06 kasse). I magasinet kan jeg bruke patroner med en maksimal lengde på 85mm, og lurte på om dette er en grei lengde, eller om det blir mye av kulen som fyller hylsa? Ser på noen ladedata at de bruker COL på 87-88mm, men det blir for langt i magasinet til min Sako...
  18. Eventuelt at du må lese datoen på når han skrev sitt innlegg
  19. Hvilken stigning vil du anbefale hvis en f.eks vil kjøre på med 180gr tsx? Er nyskjerrig på ei pipe i dette kaliberet selv!
  20. Begnadøl

    6,5x47 Lapua

    Har du en TRG selv? Hvordan er original stokken på disse ? Blir vel ganske tunge våpen, men blir det mer enn 5.5 kg er det jo bare å skyte i sporter. Trodde det var min 6.5 kal på elgbanen, men hvis det ikke er tilfelle er vel kanskje en 6mm vegen å gå ? kanskje 6xc ?
×
×
  • Create New...