Jump to content

Nordlandsninja

Members
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Nordlandsninja

  1. @M67  Aldri opplevd i egne våpen, men sett hos andre, spesielt av den sorten som bare tar frem børsa før oppskyting og gjemmer den bort når jakta er over.

    Kan skyte samlinger på 4-5 cm. Pluttselig sprer det seg over hele skiva. En kjapp runde med borefoam så er samlingen på plass igjen. Er så klart ikke ene og alene mantel sin feil, men en viktig medvirkende årsak

  2. @T3x-308 jeg jakter ikke rådyr så der har jeg ikke mye og komme med. Ser bare for meg at det kan bli hardt med en sånn kule på et lite dyr. Lader ikke selv så min erfaring er med 180 gr fabrikkladd. Til hjort vil jeg tro det er en kjempekule.

     

    @Sølvrev

    Vi er 3 stykk på jaktlaget som bruker oryx, 2 stykk i 308 og en i 6,5. Vi har stort sett veldig fine slakt, kula ligger ofte igjen i dyret og vi er lite plaget med splintring. Så klart kan harde bein lage mye gris, men det skjer vell med de fleste kuler. Det vi har erfart er at ikke hver gang, men ofte på små dyr lager den mye blodtrøsk med 308. Har ikke sett samme effekt i 6,5. Ellers er det en kjempekule, la ned en elgku på ca 300 m og den gikk ca 20m før den kolapset. 

    • Like 1
  3. Ikke svar på spørsmål, men tror ikke oryx er den best egnede kulen til rådyr. 

    Min erfaring er at det er en voldelig kule for de litt mindre dyra, med store kjøttødeleggelser som resultat. 

    Aldrig skutt rådyr med den, men mye elg. Elgkalv med slaktevekt 60kg skutt i bogen, hele bogen og halve sida på dyret endte som åte. 

    • Like 1
  4. Er viktig og lære hunden at det er blodet som skal følges. Når vi trener blodspor starter vi som nevnt over her, i tillegg bruker vi noen steder litt mer blod med en godbit. Når hunden har kommet inn i det og vi har blitt bedre på å lese hunden får vi andre til å legge ut blodet for å slippe at hunden følger lukt av eier. Etter vært så øker vi avstand på blodet og varierer plassering av det, blod litt opp på busker feks. Dette har fungert for oss og våre hunder, både på prøve og i jaktsituasjoner. Og vi har bare brukt matblod til trening 😊

    • Like 1
  5. 8-10 ganger som regel. Etter 40 skudd er det som regel trangt til og begynne med, men når jeg er ferdigpusset glir det gjevnt gjennom hele løpet. Bruker også kobbersolvent innimellom etter puss, lar den virke i 5-6 minutter før jeg pusser på nytt med 5 tørre og en med olje til det er rent. Men synes ikke det kommer noe særlig mer etter solvent bruk. Nå skal det også sies at dette er mitt første magnumkaliber, er vant med 6,5 til dfs bruk og 308 til jakt. Så har du noen "magnumtips" tas de imot med stor takk 👍

  6. Nei er jo så klart ikke umulig at det er kommet olje i kammer, men har aldri vært plaget med det tidligere 🙂

    Har jeg skutt bare noen få skudd feks på jakt, så oljer jeg bare i løpet med propp. Pusser deretter til proppene ser sånn noenlunde hvite ut. Har jeg skutt mye så bruker jeg en propp med olje først, så bronsebørste og deretter kjører jeg 5 tørre propper og en med litt olje helt til det er rent. Kammeret pusser jeg med tørr lapp på en kort stang. 

    Nei er på ingen måte bekymret, men er av typen som liker og vite hvorfor ting er som de er 😊

    Det var jo noen heftige snybyger innimellom den dagen, så godt mulig jeg har fått fukt i magasinet som ble dratt med videre 🤔

     

     

  7. Nei, jeg pusser alltid etter skyting. Omså det er fyrt bare et skudd på jakt så blir det puss. Olje tviler jeg også på, presser alltid igjenom en tørr pussepropp når jeg tar børsa ut av skapet. Er jo ikke umulig, men aldri opplevd det før. 

    Fant noen esker og ser at det er annet lot nr på de to siste som ble skutt. Mulig det er der forskjellen ligger 🤔

    Er vell bare å komme seg på skytebanen og forske mer :)

     

  8. Skøyt ikke våpenet noe varmere enn jeg pleier, 5 skudds serier med gode pauser så er nok ikke der det ligger. Var ca 5- den dagen, har skutt opp til 10+ uten antydning. Skal se om jeg finner noen av de gammle eskene og sjekke lot nr, men er litt rart når du får forskjell med og uten demper med skudd fra samme pakke 🤔 tenker som så at med demper på er det mere luft som skal presses foran kule, dermed mere motstand og mere trykk. Så klart marginale forandringer som jeg ikke har peiling på hvor mye har og si i praksis, men er eneste logiske forklaringen jeg kom på i farta. 

  9. Hei, har søkt litt uten å bli så mye klokere.  Har en sauer 101 i 300 winmag, har skutt ca 200 skudd med fusion 180gr uten å ha noe å utsette på det. Kjøpte så en atec hertz 150, monterer på børsa og drar for og skyte. Skyter 40 skudd, va 30 med demper og resten uten. Ser når jeg er ferdig at av de som ble skutt med demper har ca 2/3 fått et fint avtrykk av sluttstykket, noe som forteller meg at her er det trykk. Noen som har vært borti lignende? Klar over at du kan få en liten økning med demper, men er federal fusion så hardt ladd fra fabrikk? Har 61 cm løp og ammo er ikke kronografert i børsa :)

×
×
  • Create New...