Jump to content

Simlajakt

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Simlajakt last won the day on February 9 2022

Simlajakt had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Simlajakt's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Dedicated Rare
  • Collaborator
  • Reacting Well Rare
  • First Post
  • Conversation Starter

Recent Badges

38

Reputation

  1. Jeg tror det som skaper uklarhet, er regelverk for å bytte ut pipe med en annen vs å skaffe en i tillegg. Jeg skaffer en ekstra pipe i et annet kaliber og beholder den første, fordi jeg har et systemvåpen. Her viser tilbakemeldinger jeg fikk i går at Sør politidistrikt aksepterer melding via godkjent forhandler, mens Oslo krever søknad på gammeldags papirskjema. At pipa er registreringspliktig og skal ha våpenkort åkke som, er alle enig om. Hvordan det er mulig å digitalisere våpensøknad og fortsatt beholde gammelt søknadsskjema med gjennomslag for søknadspliktige våpendeler, er jo et godt case på et seminar om digitalisering i Staten …
  2. Har forestått i dag at de ulike politidistriktene praktiserer dette ulikt, så direktoratets antakelser er endt i ulike praksiser for tilsvarende saker, avhengig av hvor man bor …
  3. Dette er slik jeg tolker reglene. Dette er definitivt en godkjent forhandler. Må nesten få overbevist selger, hvis jeg har rett, jeg har forhandlet på pris og det er kort levering, så det blir tullete å gå et annet sted. Har sendt mail til våpenkontoret, så får vi se.
  4. I dette tilfellet er det en pipe nr 2. Jeg forstår at de muligens tolker dette innskrenkende, men jeg synes reglene slik de står på politiets nettsider ser ganske klare ut …
  5. Jeg har kjøpt en Sauer 404 i 8x57 og etterbestiller nå et løp i 6.5. Jeg har ikke noe våpen i 6.5 fra før. Slik jeg leser dette skjemaet, trenger jeg ikke søke, det er nok at forhandler sender inn skjema, siden jeg allerede har tillatelse på selve våpenet (punkt 1). Men forhandler har fått en annen beskjed … Noen som vet hvordan dette skal praktiseres?
  6. Vi fikk bruk for hagleløpet på rifledrillingen forrige høst. Hund hadde stilt påskutt hjortekalv inn i et hjørne på en låve hos en nabo. Veggene var i mur. Greit av mange grunner å få avsluttet raskt uten fare for rikosjett.
  7. Ja, det høres ut som den rangen jeg har fått oppgitt. Tenkte også på å sjekke med Holland & Holland, såvidt jeg har skjønt har de logger med produksjonsår.
  8. Ja, jeg tror det. Det skal finnes dokumentasjon på den, men jeg har ikke fått det enda. Noen har nevnt ca 1894. Det skal også være mulig å finne ut av dette ved å kontakte Holland & Holland.
  9. Akkurat da jeg hadde bestilt en Rizzini, dukket det opp en mulighet jeg ikke kunne si nei til. Kal 16, framstår i god stand. Begynner å få orden på fuglehunden, så målet for 2022 er å skyte for egen hund med denne.
  10. Husets tre drillinger fikk nylig litt pluss etter avsluttet storviltsesong. Hagledrillingene er Merkel 961L i 8x57JRS og 9.3x74R, begge med kal 20 hagleløp. Hagledrillingen med snellert skal brukes ut sesongen på rypejakt. Det er en eldre modell, kjøpt brukt, som hadde en del herdet olje på metallet. Har nå fått fjernet en del, men det er fortsatt litt misfarging. Finnes det en enkel måte å få den jevnere i fargen uten store inngrep?
  11. Takk for tipset, Villreinjegeren. Jeg kjøpte den!
  12. Takk for all innput! Valget falt på en Rizzini cal 20.
  13. Ja, det har jeg absolutt tenkt å sjekke! Traff nok ganske greit med min første hagle, men rifla var feil. Ikke lyst til å gå på en ny bom.
  14. Takk, Skaubjønn og Villreinjegeren! Har allerede tenkt tanken på drilling. Mest vekt som taler imot, men dobbeltrifla jeg har sett på fra Blaser var ikke noen lettvekter den heller. Skal kikke litt på dette alternativet. Om jeg også får ut fingeren og skaffer meg en smekrere hagle, et dette absolutt et alternativ. Tror 2019 kan bli moro
  15. Skal sirkle meg inn på merke og modell på hagle nr 2. Har fra før en Bettinsoli kal 12 som jeg vil beholde. Ønsker meg en smekker og lettere sideligger. Vurderer selvsagt Beretta, men kan også se på alternativer. Har skutt lite med hagle de seinere åra, men var på det beste over 20 treff på jegertrap. Løsnet ett skudd i høst, på ei rype som forvillet seg ned til hytta under reinsjakta og det var fulltreff. Nå har vi overtatt et godt rypeterreng og kommer også til å jakte skogsfugl. Til rådyr regner jeg med å bruke mest kombi. Står ganske fritt vs budsjett, innen rimelighetens grenser (Beretta 687 EELL eller lignende er ikke absolutt utelukket, gitt at jeg får den i riktig versjon.) Ønsker selvsagt å gjøre et godt kjøp pris/kvalitet og ha et våpen som vil holde seg godt i verdi, når vi snakker såpass dyrt. - Vil ha en klassisk sideligger. Er det da «obligatorisk» med to avtrekkere? - Hva bør jeg tenke spesielt på når det gjelder tilpasning, stokk, cast etc? Er knappe 167 høy. - Hvor viktig er det å sjekke kvalitet/finish på det aktuelle eksemplaret? - Ser det finnes enkelte brukte, eksempelvis denne, som akkurat ble solgt: https://www.finn.no/136461955 Er det dumt å kjøpe brukt med faste choker?
×
×
  • Create New...