Jump to content

Simlajakt

Members
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Takk for tipset, Villreinjegeren. Jeg kjøpte den!
 2. Takk for all innput! Valget falt på en Rizzini cal 20.
 3. Ja, det har jeg absolutt tenkt å sjekke! Traff nok ganske greit med min første hagle, men rifla var feil. Ikke lyst til å gå på en ny bom.
 4. Takk, Skaubjønn og Villreinjegeren! Har allerede tenkt tanken på drilling. Mest vekt som taler imot, men dobbeltrifla jeg har sett på fra Blaser var ikke noen lettvekter den heller. Skal kikke litt på dette alternativet. Om jeg også får ut fingeren og skaffer meg en smekrere hagle, et dette absolutt et alternativ. Tror 2019 kan bli moro 🤪😱
 5. Skal sirkle meg inn på merke og modell på hagle nr 2. Har fra før en Bettinsoli kal 12 som jeg vil beholde. Ønsker meg en smekker og lettere sideligger. Vurderer selvsagt Beretta, men kan også se på alternativer. Har skutt lite med hagle de seinere åra, men var på det beste over 20 treff på jegertrap. Løsnet ett skudd i høst, på ei rype som forvillet seg ned til hytta under reinsjakta og det var fulltreff. Nå har vi overtatt et godt rypeterreng og kommer også til å jakte skogsfugl. Til rådyr regner jeg med å bruke mest kombi. Står ganske fritt vs budsjett, innen rimelighetens grenser (Beretta 687 EELL eller lignende er ikke absolutt utelukket, gitt at jeg får den i riktig versjon.) Ønsker selvsagt å gjøre et godt kjøp pris/kvalitet og ha et våpen som vil holde seg godt i verdi, når vi snakker såpass dyrt. - Vil ha en klassisk sideligger. Er det da «obligatorisk» med to avtrekkere? - Hva bør jeg tenke spesielt på når det gjelder tilpasning, stokk, cast etc? Er knappe 167 høy. - Hvor viktig er det å sjekke kvalitet/finish på det aktuelle eksemplaret? - Ser det finnes enkelte brukte, eksempelvis denne, som akkurat ble solgt: https://www.finn.no/136461955 Er det dumt å kjøpe brukt med faste choker?
 6. Takk for svar! Ja, regner med å putte inn noen lapper når jeg finner det riktige oppsettet. Har brukt mye lånte våpen noen år nå og satt av litt til en oppgradering. Merker særlig forskjell på våpen med stokk som passer godt. Min første rifle passer dårlig og mannen min har en god 6,5x55 jeg kunne brukt også, men stokken er så feil til meg som den kan bli. Var heldig og fant en lite brukt Tikka med syntetstokk som passet godt til reinsjakta. Det finnes jo gode argumenter for et snillere kaliber, men jeg vil defininivt ha noe som er robust nok vs småkvist, både til elg og gris. Det er mye småbjørk der vi jakter elg med hund. 8 mm er absolutt et godt alternativ. Prøver å ta mengdetreninga med et av de lettere kalibrere. Om jeg ikke bygger om .308-en, kan det hende jeg bytter den ut med et alternativ som passer meg bedre i stokken, så jeg har én vanlig rifle i litt lettere kaliber.
 7. Hallo! Etter å ha gjestelest en del relevante tråder, har jeg fått ut fingeren og laget meg profil. Jakter mye året rundt, mest storvilt - rein, hjort, elg, samt villsvin i Sverige og litt rådyr - med jämthund og to dachser. Er ingen våpenekspert, så bær over med upresise betegnelser. Skal ha meg ny børse og er derfor i researchfasen. Skal bytte ut kombi og hundeførerbørse jeg låner av gubben med ett nytt våpen. Vurderer Blaser med ett kombiløp og et dobbeltrifle. Gikk denne sesongen med 9.3x62 som hundeførerbørse på elg og en Tikka kombi med .308 rifleløp på rådyr og litt diverse, men denne kombien er altfor lang til meg. Alternativet til å kjøpe ny er å kappe den, men jeg tror i steden at jeg gir den tilbake til gubben, siden den også passer han godt. Tenker å velge 30.06 på kombiløpet og 2x 9.3 på rifla, også av praktiske årsaker, siden det er det mannen min bruker og jeg fortsatt vil kunne finne på å bruke lakelenderen jeg går med i dag. Kombien vil bli brukt til jakt på rådyr, elg og gris. Gris muligens som hundefører på kortere hold etter hvert. Dermed ønsker jeg en lyssterk kikkert med stor åpning. Vurderer lyspunkt, og vil ha hurtigkobling, så jeg kan bruke børsa uten sikte på rype og skogsfugl. (Har også vanlig hagle). Skal bruke litt penger om jeg finner et oppsett som er mest mulig allsidig. Vekt/smekker børse er et tema. Dette oppsettet blir primært for skogsjakt og kortere hold, men ønsker å ha mulighet til litt lengre skudd, eksempelvis når jeg sitter på elgpost. Har fra før en Swissarms Alpine .308 win som jeg bruker lite fordi kolben er for lav for meg, så den skal jeg bygge om eller selge, og en Sako 75 .338 win mag som jeg bruker på reinsjakt med mulighet for lange skudd, så der er jeg godt dekket. Alle tips om hvilken Blaser jeg bør velge - eller alternativer - mottas med takk!
×
×
 • Create New...