Jump to content

BBerntzen

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by BBerntzen

  1. Det var nok løsningen ja.. Takker!
  2. Har leopold montasje 30 mm ja og rifla er x-bolt. Så da har man kanskje beste løsning der med et sett leo ringer på type H30 og qr.
  3. OKi, får se på dette og se hvordan det blir seende ut. Takk fro tips
  4. Takk for svar. Har en Meopta r2 2-12x50 som skal sitte på her. Blir kanskje enkleste da å ha H30 som kan settes i samme basene som Meoptaen. Da kan en enkelt veksle mellom?
  5. Godt nytt år! I praktisk bruk hva er fordeler og ulemper mellom eks Micro H2 og H30? Det jo vesentlig forskjell i størrelse og utforming. H30 ser jo mer ut som en kikkert. Vurderer et som alternativ på korthold drivjakt som alt til kikkertsikte, og gjerne kunne bytte i mellom om det er montasje som passer formålet. Ingen erfaring med Aimpoint fra før. finner en del på montasje med mer i gamle tråder. Takker for svar.
  6. Jeg har nok snudd som nevnt mot 50. Har jo erfaring på litt ymse jakt, men har alltid hatt typisk elg/skogskikkert som pri 1. Nå blir det mer annen typer og mer variasjon. I og med at jeg vil ha tre rifler fra 22 og oppover blir det litt rimeligere på noen av de. Og legger i penga i montasje og denne kikkerten over. Regner med et rødpunkt som 2dre kikkert, da kan jeg hoppe inn i det meste med en fleksibel montasje. Skal en på drivjakt med mer så må en h noe annet enn toppjakt eller rev på jordet.
  7. Takker for gode råd! Så får vi hva en ender på. Litt avhengig av hvilke gode kjøp en snubler over. Men ender nok på en 50 utgave i stedet for 56
  8. Tenkte og tanken på et rødpunkt eller en kikkert med lav forstørrelse i tillegg.
  9. Er ikke god nok kvalitet eter mitt syn på den jeg har på randtennern. Ellers er det rett det du sier bortsett fra det har vært Meopta R1r og det andre du nevner. Rundt 7-8000 +- er det jeg tenke rå legge i det.
  10. Solgte elgrifla og har kjøpt ny rifle til litt mer ymse bruk. Jeg er snart 60 så må ha det med i beregningen. Det bruket jeg vil komme til å prioritere blir vel ca veldig grovt sett slik: 1.Toppjakt/div fugl 2. Rådyr 3 skytebanen 4. Rovvilt som rev 5. Villsvin/hjort/rein 6.elg ser på S&B Zeiss, Meopta og en Burris FourXpr nå. Hadde egentlig bestemt meg for en god kikkert i område ca 2,5-15x56 helst med lys, men begynte å tvile litt om jeg skulle havne på en ca 3-12x50 i stedet. Hvor stor forskjell på 50 og 56 på eks hjorte jakt på kvelden? Til info er det en 17Hmr i emning som jeg har en kikkert til med 2,5-10x50 og lys som blir rype og smårovvilt børse nr 1 Tidligere kikkerter har vært mer typiske skogskikkert for elg med mindre forstørrelse. Hva tror og mener ekspertene?
  11. Takker for svar. Cz 527 går ved å file rekyltappen, fant og ut at Warne Maxima serien for Tikka fungerer, men ikke så lett å finne i høy utgave. Norma har nok. Jeg bestilte og et par billige picatinnyskinner. Så da er jeg på rett vei! Har ikke lyst å file eller mekke på originalbørsa.
  12. Bestilt et par varianter, så får en se om de holder mål.
  13. Ser noen av skinnene har 0 moa og noen har 20 moa, MOA har vel noe med justering å gjøre, men 20 moa på skinna, hva betyr det??
  14. Nydelig, godt tips. Har ikke bruke denne så mye på en del år, men nå har jeg to barn som har begynt å jakte og skyte litt så da er det et fint treningsvåpen.
  15. Ja det er sikkert en mulighet, skal ikke så mye til egentlig, hadde en fått på eks en eller annen variant av en picatinny å sette basene på ville det vært løst.
  16. Er en Warne jeg har nå, men ikke funnet i høy utgave med 16mm, skal sjekke litt til. Takker!
  17. Har en fin 22 av gamle modellen. Går fantastisk godt,. Skinna for kikkertmontasje er 16 mm. bred på denne og ikke 11 som de nyere. Sliter med å finne en montasje som er høy nok til ikke å komme i kontakt med bolten ved omladning, eller at den ligger på forsiktet. Har fått tak i et som jeg fikk en stor kikkert på pga lengen. Da fjernet jeg forsiktet på børsa så det ble litt mer plass, og dro det bakover slik at det gikk med omladning, nå skal jeg ha på en annen kikkert, men montasjen blir litt for lav. Har funnet mye i 11 mm. bredde på montasjen, men sliter med høy i 16mm. Noen tips?
  18. Hei Ny på kammeret, voksen mann jaktet i en mannsalder, Elg, rådyr, hjort, villsvin, men fuglejakta er nå det som er hjertet nærmest. Har en fuglehund. Elgjakta er lagt på hylla for en stund siden. Liker å sette litt mårfeller også.
×
×
  • Create New...