Jump to content

Lars Anders

Members
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg ringte Viken Jeger'n, og han anbefalte å lime og bedde stokken som Per-S og seawolf påpeker. Han mente at grunnen til at sprekkene oppsto var nok på grunn av at når kreftene overføres fra den fremre rekylbolten rett bak den fremre skruen, så vil trevirket rundt magasinet flekse utover og sprekke opp bakover. Det er nok dette som har skjedd. Hvis jeg forsiktig presser trevirket utover ved magasinet åpner sprekkene seg forsiktig. For å motvirke dette burde man nok montere en ny bolt fremfor avtrekkeren som motvirker denne fleksen, slik Sako har gjort på de senere Safarimodellene. Så hvis jeg har forstått riktig, burde man (1) lime sprekkene med tynn langsomtørkende epoxy under press (2) montere en ny bolt for å motvirke fleks (som antagelig er grunn til sprekk, stålet stanger ikke mot trevirket noe annet sted som jeg kan se). (3) Bedde stokken og (4) Kanskje fjerne lakken og olje opp stokken for å få ett mindre sprøtt trevirke. Høres dette ut som en god plan? Så skal jeg vurdere hva jeg kan gjøre selv og eventuelt hva jeg overlater til de proffe, slik at det blir gjort ordentlig og riktig og ikke minst pent. De "nyere" Safarimodellene har den ekstra bolten som mangler på min. Eneste jeg lurer på er vel om denne kun forhindrer fleks i stokken, denne tar vel ikke opp noe rekyl bakover regner jeg med... ? Safarimodellen med ekstra bolt foran avtrekkeren.
 2. Det er absolutt noe mer rekyl enn Schultzen min i 308 med demper Sakoen har kun gått 30 skudd og ett rådyr i mitt eie. Men hadde tenkt å bruke den litt mer da Schultzen står å tørker etter linoljebehandling Kammeret har lært meg nå at rå linolje ikke er å foretrekke i mengder, så nå står den og tørker ut før sluttfinish. Mye kunnskap her inne så takk for det vavlo
 3. Rekylbolden ved fremre skrue er funkjsonell ja. Låsekassa "hviler"/støter mot denne.. Takk for tipsene. Jeg notere det ned hvis jeg skule "tørre" å gjøre jobben selv Jeg tror nok også det hadde hjulpet å bedde stokken ja. Men jeg er litt usikker på hvorfor dette skjedde. De gamle sako riflene skulle vistnok være ganske presist laget og av god kvalitet. Så derfor jeg lurer på om noen med litt mer kompentanse enn meg burde se på den.
 4. Takk for tipset! Ja, må nesten prøve å ta vare på den best mulig Ble ganske trist når jeg så de sprekkene.... Tror rifla har hengt på en hylle i mange mange år, så ble nok litt tøff overgang å dra ut på jakt en våt høstdag..
 5. Jeg kjøpte en gammel Sako Finnbear L61r Deluxe 375 H&H fra 1974. Rifla er lakka og ser ut til å være svært lite brukt. Men etter et par turer på banen og en jakttur hvor det ble noe regn tok jeg børsa fra hverandre for å tørke den og oppdaget at det hadde kommet noen sprekker jeg ikke hadde sett før. Sprekkene er lokalisert rundt rekylopptaket både i fremkant og i bakkant. Det er tydeligs i bakant hvor det er en sprekk som går fra hvor skruene til låsekassa festes til bakover i bakkant av bolten mot kolbekappa. Disse sprekkene var ikke der fra før av, så jeg lurer litt på hvordan de kan ha oppstått og hva jeg burde gjøre? Børsa er veldig fin og veldig morro å skyte med! Så ønsker å redde den. Felte et rådyr med den på jakturen nå i høst Knall og fall. 1. Hvordan oppstår slike sprekker i en ellers veldig pent brukt børse? Kan den ha vært veldig tørr, da den har vært lakket og så blitt utsatt for fuktig miljø? Eller blir trevirket sprøtt over tid? 2. Er dette reparerbart og hva burde man eventuelt gjøre? Burde stokken uansett blitt fjerna lakken og bli satt inn med olje for å forhindre sprøtt trevirke? 3. Hvilke børsemakere anbefaler kammeret? Har hørt at Rafdal gjør en god jobb? Ønsker at børsa skal være like fin som den er nå, men uten sprekk Sprekkene går langs den røde streken. på fremre del av stokken Den svarte streken er desverre outlinen til sprekk og ikke mønster i trevirket. På oversiden ser man (og kan kjenne med neglen) at sprekken går bakover mot kolben. Ellers er rifla og stokken veldig pen, så håper på å kunne reparer den uten å gjøre den stygg. Setter pris på alle tips og råd til en stakkar som oppdaget sprekk i den nye "gamle" rifla si..... (Forøvrig en fantastisk rifle og kaliber å skyte med) Skal begynne å lade nå, men må neste få ordna stokken først.
×
×
 • Create New...