Jump to content

sliragutten

Members
  • Posts

    33
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by sliragutten

  1. Da blei det NEG. Hentet valpen i midten av juli. Blir spennende. Mye "hund" og en helt annen rase en det tolleren er . Men så langt viser den gode tufter. Gleder meg til mange fine jaktstunder med denne kammeraten Takk for all innspill.
  2. Sett på Laika. Eneste jeg har erfaring med at den er alt for "Hard" på elgen. Springer heller etter en å stå i Los. Men det kan jo være med dårlig trening å gjøre.
  3. Hei alle dere hundeinteresserte. Her kommer et spørsmål som sikkert har blitt spurt 100 ganger før men prøver meg fordi om. Står på trappene for å kjøpe meg elghund til bruk på elgjakt. Kriteriene for hvilken hund jeg bør velge ligger vell på rasen og ikke meg. Selv vil jeg si vi har et svært variert terreng. Mye bratte heng, men også noen slake daler. En del ur og kratttereng. Da vi jakter i nord kan man fort bli overrasket av snø etter 1 uka med jakt. Vil det da være lurt å velge en mere langbeint hund en NGE. Selv har jeg falt litt på NGE, men ingen ting er avgjort enda. Føler jeg må ha en hund med myyyye kapasitet da det kun blir en laus hund på jaktlaget. Hvordan er NGE med tanke på laus jakt en uke i strekk? Håper på fine innspill. Har en Toller fra før denne brukes på ettersøk og fungerer helt utmerket til det, men noe elghund er den ikke. Selv om tanken har truffet meg noen ganger å slippe den. Hehe. Takker for alle svar
  4. Nyinnkjøpt rifle og kikkert(brukt begge deler). Store forhåpninger på hvordan dette skulle gå. Riflen er en Remington 788 i kaliber 308win. Kikkert en Zeiss Terra 3-9 x42. Ringer leupold ringer(medium) og quick mount baser. Basene er til en Remington 700 men passer på dette våpenet, dog at jeg ikke har hull til en monteringskrue. Grovinnstilte kikkert og så at jeg traff 40cm over der jeg siktet. Prøvde å stille ned men bunnet kikkerten(ikke mere klikk). Sikter jeg 30cm under så sitter de midt i Hvordan løser jeg dette? Andre ringer. Har dobbeltsjekket ringer og baser. Disse er slik de skal. Noen som har tips hvordan jeg skal gå fram. Kan ikke ha lavere ringer da kikkerten vil gå i løpet. Takker or alle svar :)
  5. Hello godtfolk. Nettopp gått i anskaffelse av en eldre Remington i kaliber 308winmag. Har en TIkka i 300winmag fra før. Skal bli greit å gå ned i kruttmengde pr. ladning kjenner jeg. Som overskriften tilsier så lurer jeg på om jeg kan bruke kuleinnsetteren i fra 300winmag diene? Begger er jo .30 kaliber. Eller er det sånn at det er en annen krymp på halsene osv. Mange forhandlere er for tiden utsolgt for diesett i 308win derfor spør jeg. Hvis det er noen som sitter på et de ikke bruker er jeg interessert. Takker for svar
  6. Hei å håpp. Skal begynne å skyte med faderen orginale M98 ifra 1938(serielik og alt det der). Noe spesifikke ammo som dette våpenet ikke liker. Skal brukes til treningskyting. Takk for svar
  7. Noen der ute som sitter på ladedata på Hornady ELD match 168gr kuler. Benytter VV N165 krutt. Tikka T3 SS 300 winmag
  8. Hei. Har gått en del i Rauland. Lite fugl generelt. Er nok litt bedre lengre inn på vidda. Som du sier så har du litt gåing opp til statsallmennig terrenget. Ikke vært der, men har hørt om gode fangster noen år tilbake. Du har jo eventuelt på Haukelifjell du kan jakte.
  9. Takker for svar. Ja det jeg er redd for er at det skal være lite fugl igjen etter skudd. Vet ikke hvordan det vil være å bruke kuler som ekspanderer lite slik som homogene kuler? 400m går fint på bane men det er noe annet i skog med ikke optimal liggestilling.
  10. Hei godtfolk. Sett å ser på "Gutta på tur" det dem er på storfugljakt i Sverige. Rå jakt det her altså må jeg si. Frister. Nå har det seg slik at jeg kun har en tikka i 300 win mag. Hvordan er dette kalibrere til toppjakt? Den har jo en flat kule ane så å si til 200 meter. Ser at det er flere som jakter med FMJ kuler. Noen som har erfaring med dette?
  11. Rett og fin inni hylsa. Så disse lever videre Bare å lade opp nå!
  12. Hei. Ser på Johnny reloadning bench på youtuben(Video) der han nylig tok opp sin 300 winmag tråd etter lang tids opphold. På videoen får han indikasjon på hylseseperasjon. Når jeg ser på mine hylser så har de fleste denne ringen han snakker om på videoen. Jeg kan også kjenne en liten "bump" hvis jeg stryker over med negelen(rød ring på bilde). Er dette tegn på hylseseperasjon? Forøvrig er dette hylser det har gått snille landinger i. 168gr Nosler CC med en fart p ca 800-820m/s. Hylsene er PPU. Hva tror folket. er det bare å kasere dissse? Det skal sies at jeg har presset de en gang med full body die, men nå neck presser jeg bare.
  13. Hei. Har tenkt å kjøpe med en demper til min tikka 300 winmag. Demperen er en Hausken SD Magnum 356. Originalt kom demperen i 14x1 gjenger, men .30' muffen er skrudd ut slik at den passer 18x1 gjenger noe mitt våpen har. Er dette noe å satse på? selv sier selger at den er blitt brukt til 6.5. Usikker om demperen vil passe? Hva tenker fagpanelet? Takker for svar
  14. Usikker på det akkurat nå. Men er kun tyskerørna og hakekors på geveret. Høre også at det er et våpen som ble tatt i beslag rett etter krigen så det har mest sannsynlig aldri vært innom den norske hær.
  15. Kaliberet er 7.92 står bare et 138nr på pipa.
  16. Hei dere mausergale folk Har vist at fadern har en eldre mauser m98. Kikket litt på den, og til min store forbauselse var det like serienr på sluttstykke magasin og løp(har hele tiden trodd at det var en HV mauser) . Riflen er produsert i 1938. Hvordan er det med disse i forhold til verdi? Og hvordan ser man at det er tyskprodusert mauser og ikke mauser produsert på lisens hos noe andre. Håper på svar. Kan sende bilde dersom interesse.
  17. Will do. Takk for svar
  18. KRISE! KRISE! KRISE! Hei alle tikka mennesker her inne. Idag klarte jeg å kjøre det helt store da jeg skulle sette sammen bolten på min t3 300win.mag. Dust som jeg var klarte jeg å knekke tennstiften! KRISE KRISE! Leser igjennom deledatabladet til tikka og ser det kun er oppført et produktnummer til tennstift. Betyr dette at den samme tennstiften går i alle kalibrene? Tenkte jeg skulle bestille på Brownells, men der har de bare tennstift som går i 308. Så spørsmålet til dere, kan jeg bruke denne? Ser også at en butikk i England selger for under 1000kr. Hvordan er det da med kjøp av våpendeler fra utlandet? Eventuelt hvordan er dette å få fikset hos børsemaker Med hilsen en angrende dust 
  19. Kan selvsagt det, men jeg tror at hele pinnen på byttes, er knekt av helt innerst
  20. KRISE! KRISE! KRISE! Hei alle tikka mennesker her inne. Idag klarte jeg å kjøre det helt store da jeg skulle sette sammen bolten på min t3 300win.mag. Dust som jeg var klarte jeg å knekke tennstiften! KRISE KRISE! Leser igjennom deledatabladet til tikka og ser det kun er oppført et produktnummer til tennstift. Betyr dette at den samme tennstiften går i alle kalibrene? Tenkte jeg skulle bestille på Brownells, men der har de bare tennstift som går i 308. Så spørsmålet til dere, kan jeg bruke denne? Ser også at en butikk i England selger for under 1000kr. Hvordan er det da med kjøp av våpendeler fra utlandet? Med hilsen en angrende dust
  21. Ok. Viste jeg faktisk ikke. Slitt med å finne hastighet data på gmx kulen. Hvordan var ekspansjonen?
  22. Driver å lade Hornady GMX 165gr kuler nå. Har "bare" fått en hastighet på 830ms. Tenker jeg må opp på 900 tallet skal jeg få kulen til å virkelig ekspandere. Ikke fått skutt igjennom vannkanner så få ikke sett på hvordan de ekspanderer i den hastigheten, men vil tro det er ganske likt naturalis fra Lapua. Heller ned på vekt å raskere fart er min mening, selv om man får ganske bra fart på tunge kuler også i 300 win mag. Da skudd i mange tilfeller går igjennom dyre er det også viktig med trygg skuddbakgrunn.
  23. Helt klar over at ql man ikke kan stole på QL, men det gir helt klart en liten pekepinne på hvor du ligger på trykk. Nå skal ikke jeg gå inn på værken maxtrykk, cip å andrr trykkformer. Men har spørsmål til dere. Har vel ca. 300g igjen med SP 12 krutt. Må få brukt det opp. Hva gjør jeg når ingen av ladebøkene jeg har det oppført. Kulene som er på vectan sine sider er noen som ikke jeg har hørt om, eller noe som de selger i norge. Skulle egentli bare ha noen kuler å skyte rev med. Må da kunne bruke det kruttet jeg har til noe?
×
×
  • Create New...