Jump to content

Telemark19

Members
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kan skrive under på dette, har i løpet av det siste året reist rundt 10 tur/returer med fly (innlands) med min Pelicase 1750. Kofferten i seg selv veier ca. 10kg, så det går helt fint med en rifle, en hagle og litt ekstrautstyr. En litt spesiell ting skjedde likevel første flytur: 3/4 klaffer lukket seg opp under transport, dvs. hadde den siste åpnet seg så hadde alt innholdet falt ut...hadde blitt en dyr tur! Mulig det var stuerne som hadde sjekket oppi eller vært litt vel hardhendte? 🙄 Etter dette har jeg satt på 3x hengelåser hver eneste flytur, aldri vært noe mer problemer. Dersom jeg skulle kjøpt ny case, ville jeg definitivt gått for Peli Storm i stedet for Peli standard, da Peli Storm har mye bedre klaffer.
 2. Takk for god informasjon, jeg visste på forhånd at det var litt mas med utkast osv i XS-modellene av 85, men ikke at det var så ille. Så da blir det en Schultz Legacy i stedet, virker som om det er mange som er fornøyde med den 😁 Er det noen praktisk forskjell på disse to bortsett fra at de er ulikt gjenget? 223 56 Ø14 Unf-20 10" 223 56 Ø18 M14X1 10" Og ang. forhandler: er det kun jakt & friluftsliv i Arendal som importerer disse nye og direkte fra Danmark?
 3. I forbindelse med kjøp av ny småviltrifle (primært til gås, rev og muligens rådyr), har jeg bestemt meg for Sako 85 hunter SS i .223 rem. Spørsmålet som nå dukker opp handler om riflestigning, trigger-type og (kommende?) blyforbud. Håper noen kan hjelpe meg her 😊: Spørsmål 1) Ang. riflestigning så ser jeg på hjemmesidene til Sako at denne rifla tilbys i enten 1:12 eller 1:8. I og med at rifla vil bli kjøpt ny, håper jeg den vil holde en del år. Og her kommer EUs kommende blyforbud inn; jeg har lagt merke til at flere av de blyfrie alternativene (f.eks. Nosler E-Tip 55gr) krever minimum 1:10 (ref. Jaktdepoet). Vil det være skivebom å gå for 1:12 i og med at vi antakeligvis må over på blyfritt i løpet av x antall år? Spørsmål 2) Sako annonserer med to ulike triggere, Single Set Trigger (modell med totalvekt 3kg) og Single Stage trigger (modell med totalvekt på 3,2kg). Hva er forskjellen på disse to? Spørsmål 3) Kan dere si noe om levetid på en .223 rifle med 1:8 stigning hvor det i stor grad benyttes blyfri ammo?
 4. Var det jeg fryktet gitt... Hvilke finkalibre vil vi sitte igjen med som fortsatt er brukbare uten blyammunisjon?
 5. Dersom dette blir vedtatt - hva betyr det i praksis for småviltkalibrene 22LR og 17HMR? Finnes det fullgode alternativer til ammo til disse to som ikke inneholder bly?
×
×
 • Create New...