Jump to content

JegerT

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

JegerT's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Har faktisk aldri opplevd Nordmarka så dårlig som i år. Har snakket med flere jegere i terrenget, og noen i naboterrenget, og alle har sett unormalt lite fugl.
  2. Greit med fugl, sett store kull. Akershus nord.
  3. Årets rypejakt til nå, har for meg vært preget av regn, tåke og vind. Det har til tider vært demotiverende å våkne til møkkavær, og særlig tåke, som er min største fiende. Ut må jeg uansett, for fugl får man ikke hjemme. Jeg jakter i tre forskjellige terreng, to private, og fire dager i en allmenning. De fire dagene i allmenningen forsvant i tett tåke. Virkelig tett tåke. Snøen hadde kommet og gått, som ikke gjorde rypene mindre lette på vingene i tåken. Det ble tre dager uten fugl, men på siste dagen slo hellet om, og jeg kom hjem med tre ryper, som alle ble like overrasket som meg, da de kom ut av tåken, og gikk i bakken. Det ene private terrenget har jeg hatt i 10 år. Her fikk jeg tre ryper første helg, men det er samme regle hvert år. Omtrent alle rypene forsvinner fra terrenget etter høstferien, og bruker tid på å komme tilbake. Det er relativt lite, og har en ekstremt populær topp midt i terrenget, så rypene blir omtrent trampet ut av terrenget av turfolket. Her var det for så vidt ikke noe særlig bra med fugl før høstferien heller, så det lar jeg nå ligge til neste høst. Hadde det ikke vært for nærheten til hytta, hadde jeg nok ikke jaktet her. Det andre private terrenget har virkelig vært bra i år. Flere turer med tresifret antall fugl på vingene. Været har dessverre fått rypene til å oppføre seg rart, og til og med rundt jaktstart, dro de godt utenfor skuddhold. Har selvfølgelig fått mange fine situasjoner her også, og med godt hundearbeid, har vi fått 19 ryper. 25 ryper er sikkert en langhelg for noen, men sesongrekord for meg, så jeg er kjempefornøyd med sesongen så langt! (Ikke la dere lure av det siste bildet. Her ga "Knud" oss 10-15 m/s, og nedbør noen timer senere)
  4. Hei, er ny på forumet her. Har fulgt med på skogsfugltrådene siden 2013, men aldri registrert meg før nå. Nysgjerrig på hva som blir sett på som et "godt" skogsfuglterreng, med tanke på bestand. Hvor mange fugl har dere på vingene rundt jaktstart? Hva med november/desember? Terrenget mitt har et ganske normalt år, bestandsmessig. En god dag tidlig i sesongen byr typisk på observasjon av 20-30 fugl. Utover november og desember, blir det dager med alt fra 0-10 fugl på vingene. Ganske sjelden over 10, om man ser bort ifra orrhanene som flokker seg. Jeg går med hund.
  5. Bruker hund ut sesongen. De tre siste årene har jeg faktisk fått fugl i stand 23. desember. Røy, orrhøne og orrhane, så da gjenstår tiuren i år, så blir det et lite julemirakel. For min del begynner nesten skogsfugljakten 1. november, da terrenget er stengt på grunn av elgjakt hele oktober, og september stort sett går med til rypejakt.
×
×
  • Create New...