Jump to content

soaKaos

Members
 • Posts

  12
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

soaKaos's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

2

Reputation

 1. Kan godt hende. Har ikke meldt meg inn i den lokale jff enda men jaktfeltet er såpass langt unna der jeg bor at jeg tror ikke de hadde giddet. Men takk for tips
 2. Takk. Skal bokmerke den siden! for å navigere fram til det på dems side var umulig (for meg)
 3. Finner ikke fram på nkk sine sider. Fant en link til registeret på en annen side men når jeg kom til nkk sine sider fikk jeg 404 Page not found. Jaktfeltet er ved Tveit "jaktfelt 1 Tveit" på inatur sine sider: https://www.inatur.no/jakt/597064bce4b02046c34dd624/radyrjakt-felt-1-pa-tveit-i-skien
 4. Hei. Skal jakte rådyr en halvtime unna Skien i begynnelsen av september, men i all hast har jeg glemt ettersøkshund. Er det noe sted hvor man kan finne folk som man kan lage en avtale med. Eventuelt noen her på forumet. Eneste jeg fant var en person i Trøndelag på finn.no men blir litt langt unna.
 5. Jeg bruker norgeskart friluftliv appen med eiendoms grenser. Fungerer veldig bra til dette. Skrev litt om det på annen tråd her for litt siden.
 6. Var på xxl og så på den for noen dager siden og var den sekken med best hoftebelte i den størrelseklassen. Er dårlig med bilder av sekken over alt noe som er irriterende når jeg skal skjekke noe jeg lurer på i ettertid. Nå skal det sies at jeg kun så på jaktsekker og ikke andre sekker i den størrelseklassen.
 7. En av grunnene til at jeg ser på denne sekken er pga at den har ordentlig hoftebelte.
 8. Hvor høy er du? Så at ryggen kunne stilles for personer opp til 190cm, er selv 193 og vil veldig at hoftebelte skal ta mye av belastningen pga at jeg får lett senebetennelse i skuldrene.
 9. Noen som har erfaring med bergans ulveli silent 35L?
 10. Har swedteam rigde classic jaktbukse og den fungerer bra. Blir ikke våt av å sitte i mose og lyng, har lufting øverst ved utsiden av låret, lett å forveksle med bukselomma. Har tryna litt med den og har ikke fått noe hull enda. Bråker litt da det er polyester ett eller annet så høres litt ut som du sitter i en skinnsofa når du beveger deg, vet ikke om dette går seg inn da jeg ikke har brukt den så mye enda. Har jakka og men den er av type ridge pro og har ikke så mye erfaring med den da den første jeg så på i butikken hadde en knapp på hetta ryket, ba dem hente en ny, fikk brukt den fram til hytta så hadde knappen på hetta der og ryket, brukte den veldig lite den helgen og leverte den på mandag forrige uke tilbake til butikk og fikk en ny som jeg da skjekket og testet før jeg tok den med hjem og der røyk knappen igjen. Så i skrivende stund venter jeg på ny fra leverandør som jeg inderlig håper har knappene ordentlig pressa på. Må være produksjonsfeil eller bare dårlig kvalitet. Kamuflasjen er jo veldig bra, min bror sa han sleit litt med å se meg i skogen og hadde en rådyrbukk som gikk forbi meg på 20 meter avstand uten å se meg men hørte meg da jeg tok opp glidlåsen på bukselomma for å få opp mobilen så jeg kunne ta et bilde. (synd jeg var på småviltjakt)
 11. Jeg bruker "norgeskart friluftsliv" fra google play, også tilgjengelig på apple play store. Der kan du enkelt i kartlag legge til "eiendommer" som vil vise eiendomsgrenser i rød strek, pluss mange andre kartlag. Appen har også gps med sporlogg med time for time statestikk for lenge, høydegrafer, hastighet. Man kan laste ned kart for offline modus da man skal lete lenge for å finne 4g dekning langt inne i skogen i kuppert terreng, tips hvis du skal laste ned kart til offline bruk er å laste ned kart med 5 zoom nivåer da 7 blir veldig stort og har aldri greid å laste med mer en 44% før det har feilet, pluss å lage interesse punkt på det nedlastete området for å lettere finne det igjen. Appen er gratis men kan abonnemere på pro utgave for 40kr/år for ekstra kartlag og mulighet for å ha de lagrede kartene så lenge du vil en de 2 ukene man kan ha dem på gratisversjonen Alt i alt en fin app som har hjulpet meg mye på jakt med rare eiendomsgrenser. Men som alt har appen rom for forbedringer, tror det er mer i vente men ventetiden er litt lang da oppdateringer av appen kommer med store mellomrom. Kart i appen er lastet ned fra kartverket og er oppdaterte.
 12. Tok jegerprøven i fjor og der lærte jeg at adrenalin kan gjøre kjøttet litt seigt og sette smak. Men hvis du skyter dyret i hjerte/lunge så vil ikke adrenalin blodet nå kjøttet, men blø ut innvendig som renner ut når du vommer dyret.
×
×
 • Create New...