Jump to content

Scotchteip

Members
  • Posts

    34
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by Scotchteip

  1. Hei, er på utkikk etter en koffert til delte våpen (Ruger Takedown, AR15 splitta i upper og lower). Ønsker ikke en lang koffert, men noe kompakt så det er enklere å bære med seg samt mer diskret i byen. Tenker noe ala Pelicase som vist i bildet, bare i "halv" lengde". Ca. 60 cm lang pluss minus hadde vært ideelt. Skal kun bruke til oppbevaring av selve våpenet, ikke nødvendig med plass til annet utstyr. Kanskje noen kammerater kjenner til noen relevante våpenkofferter? Jeg har ihvertfall ikke funnet noe på nettet. Takk
  2. Lagde fire hull, da det var minimumkravet i manualen
  3. Takk for gode innspill, folkens. Da skal jeg gi det et forsøk I manualen til skapet er følgende skrevet: "...Man står fritt til å borre tilpassede hull til forankring i gulv og bakvegg". Kan vel ikke få et klarere ja enn det
  4. Jeg har kjøpt meg et nytt Raufoss Basic-våpenskap. Steg to er forankre skapet i veggen, men da våpenskapets bakvegg ikke er borret fra fabrikk settes mine praktiske ferdigheter på prøve. Tross sivilingeniørgraden stiller jeg meg undrende til hvordan jeg skal gå frem for å borre nye hull. Er det tilstrekkelig med en batteridrevet drill med metallbor og "gønne på", eller trenger jeg mer spesialutstyr og/eller kompetanse? Settes pris på svar
  5. Leste i andre tråder at folk har søkt på Ruger PCC til jakt. Har noens søknad gått gjennom ennå?
  6. no. 8 går inn i nedre del av no. 6 ja. Med fjæra først.
  7. Del nr 8 presser del 30 (cylinder stop), slik at cylinder stop-en tvinges i retning av avtrekkern. Det gjør at ustikkeren på cylinder-stop-en kommer høyere og dermed låser sylinderen/tønna.
  8. Etter litt leting fant jeg en del i våpenkofferten som var mistenkelig lik del nr 8. Den må ha falt ut av tønna da den var demontert fra revolverramma. Satt delen inn i tønna, monterte denne, og vipps så var revolveren så god som ny. Jeg får passe bedre på tønna neste gang revolveren demonteres. @Razorback gratuleres for svært god kunnskap. Jeg håper @Geco5 ikke er altfor skuffet.. Takk @asterix for lenken. Svært nyttig tegning!
  9. Jeg har en revolver fra 22lr revolver fra Taurus. Tror ikke den har et særskilt modellnavn, står ihvertfall ingenting på revolver. Problemet er at tønna ikke låser seg og dermed kan spinne fritt. Årsaken er at "cylinder lock"-greia (i den røde sirkelen) ikke går opp av ramma av seg selv lenger. Problemet oppstod da jeg tok ut tønna første gangen i mitt eie, tønna låste seg ikke etter dette. Etter å ha innspisert innmaten antar jeg at det mangler en fjær i den grønne sirkelen. Vet noen om det skulle vært en fjær der? Eller har noen annen anelse på hva som kan være roten til problemet?
  10. Ser at forskrifta §4-7 tillater erverv av halvauto jaktrifle til sportsskyting dersom man er med i en skytterorganisasjon som skyter med halvauto jaktrifler. I hvilke skytterorganisasjoner vil det være aktuelt?
  11. Jeg skal anskaffe meg mitt første håndvåpen og det blir selvsagt en 22lr revolver. MEN ... jeg vet generelt lite om revolvere bortsett fra at det er knallgøy å skyte med. Etter mye saumfaring på Finn.no virker det som det finnes et hav av modeller å velge fra; Taurus, Smith&Wesson, Ruger, Colt, Artemis og så videre. Jeg har ikke så høye krav bortsett fra at pipa skal mellom 4 og 6 tommer, og at det skal smelle når jeg trekker av. Revolveren skal brukes til blinkskyting og felt. Er det stor forskjell på ulike fabrikanter og modeller? Finnes det modeller jeg bør unngå?
  12. Jeg venter fortsatt på våpenkort for en rifle jeg kjøpte i starten av september. 7,5 måneder! Tidligere har jeg fått våpenkort etter toppen to måneder. Jeg sogner til Trøndelag PD. De kan vel umulig bruke så lang tid på å laminere en papirbit?
  13. Et annet aspekt jeg ikke har sett så mye oppmerksomhet omkring er utlån av våpen. Per i dag er det ikke spesielle krav for å låne skytevåpen. Dersom man skal låne pistol, revolver eller halvautomatisk rifle eller hagle må man derimot ha våpenkort på tilsvarende våpen selv. Med den nye våpenloven kan du nå ikke låne noen typer skytevåpen dersom du ikke har våpenkort selv, man må nå ha tillatelse fra politiet for det. Jeg skjønner ikke hvordan samfunnssikkerheten svekkes ved lovlydige borgere låner ut våpen til kjentfolk. Dersom folk låner kun ut våpen til folk man kjenner godt, som man vet at kan håndtere våpen, samt at det kun skal brukes til aktverdige formål (som jakt, konkurranse, eller isbjørnbeskyttelse). Hvorfor skal det være nødvendig å måtte ha tillatelse fra politiet for å låne våpen? Jeg har selv lånt ut våpen til venner da jeg bodde på Svalbard. Jeg visste at de kunne håndtere våpen og at de hadde rene rulleblader. Med den nye loven hadde nok naturligvis fått tillatelsen fra politiet, men det virker som mye arbeid for liten gevinst. Det er mulig jeg har misforstått noe i lovteksten. I så fall skal jeg legge meg flat. Hva tenker folk om dette?
  14. Betyr dette at det snart er mulig å ha opptil 8 jaktvåpen?
  15. unnskyld dumt spørsmål, men med PCC menes Pistol Caliber Carbine, ikke sant?
  16. Ikke akkurat hva du ser etter, men hvis du drar til leirduebanen til Trondheim JFF kan du benytte deg av nybegynnerbanen. Instruktøren gir deg tilbakemeldinger og tips under skytinga. Jeg ble mye bedre med hagleskytinga etter en del serier der.
  17. Har sett litt på svenske våpenbutikker på nettet for å få inntrykk av hva man kan kjøpe der i forhold til Norge. Blant annet kan man kjøpe MP40, STG44 i 22lr, flere halvauto rifler i 9mm, som Ruger PC Carbine, cz scorpion, AR15-modeller halvauto hagler med boksmagasiner Kort fortalt er de mer liberale med halvauto-ene enn oss. Skulle gjerne lært litt mer om svenske "vapenlager". Er det noe på kammeret som vet hva svenske bruker slike våpen til? Det stod på nettbutikken (fk sport) at det kun er for "blinkskyting", tilsvarer det dynamisk i Norge?
  18. Hei. Jeg skal selge en rifle og jeg er bortreist når interessent vil kjøpe. Litt ubeleilig ja. Kan en annen selge våpenet på vegne av meg, altså at kona mi fyller ut det selger skal fylle ut og signerer våpensøknaden til kjøperen på vegne av meg?
  19. Klarte ikke å finne noe håndfast på det bortsett fra bloggen til Sikkerheten Selv, som er forhandler av blant annet våpenskap, der står det: "Veier skapet ditt under 150KG kan du øke vekten i skapet med lodd e.l. for å komme opp over 150KG. Dette kan være hensiktsmessig for deg som har et våpenskap som veier fra 100KG og oppover. Husk at loddene MÅ befinne seg på innsiden av skapet." Altså tror jeg dette skal være greit når det ikke står eksplisitt andre steder at dette ikke er tillatt. Men mulig jeg ikke har lett de riktige stedene. Hvis noen kan vise til hva FG-godkjenninga sier om dette hadde det vært fint.
  20. Jeg har noen treningsmanualer jeg ikke er så flink til å trene med, så det blir å sette de i bunnen av skapet.
  21. Ser at flere har anbefalt PSSO SN/8 S7-1. XXL har tilbud på det for sine nyhetsbrevabonnomenter til 4000kr. Jeg bestilte meg akkurat et selv. Så hvis du ennå ikke har funnet er billig men tungt våpenskap er dette noe å vurdere
  22. Har idag en Ruger Scout i 308, med en 47 cm pipe så den lager litt lyd. Har derfor tenkt meg å anskaffe en demper for å ikke bli døv etter jakt. Kunnskapen min vedrørende lyddempere er begrenset, men jeg håper noen av dere kan gi meg litt forståelse Rugern har gjengning 5/8"-24 og åpne sikter. Har sett litt på nettet og alt jeg har funnet er dempere hvor en del av lengen overlapper med pipa, noe som ikke går med de åpne siktene på Rugern. Det jeg lurer på er om dere kan anbefale meg en demper i kal .30 og gjengning 5/8"-24, som det er mulig å sette på en rifle med forsikte.
  23. Takk for svar. Skal være der et år, så det var nok litt misvisende at jeg skrev "tur". Derfor er utleie uaktuelt. Beklager at jeg ikke presiserte det, men takk allikevel bardp og Ei.... Jeg skyter links og bruker derfor helst egen børse, med en rødpunt. I tillegg er det greit å ha en aimpoint til jakt. Jeg har sett litt på en 15 år gammel aimpoint, en 5000xd tror jeg. Noen som har erfaring med denne i kaldt vær?
×
×
  • Create New...