Jump to content

Sorensen

Members
  • Posts

    33
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Sorensen

  1. Heisann. Til nå har jeg hatt ladebenken min rigget klar inne i furteboden min som har til dels fungert veldig bra ( litt liten plass, men alt har stått klar hele tiden ) Etter nytt våpenskap, og litt omrokeringer måtte benken rives og jeg står nå uten en fast plass å lade, Er det noen som har noen gode tips på mobile ladebenker, og hvordan har dere løst det uten fast plass? Har evt en stor og god arbeidsbenk i garasjen men ønsker ikke utstyre der fast (redd for luftfuktigheten over tid ) , og heller inne ønsker jeg ikke det står fast i noen av forbruksrommene som kjellerstue, stue osv ( Har 2 små barn ) Takk for tips
  2. Hei Ser ut som tv2 sumo ikke har rettigheter på den lenger ( klarer ikke å finne ut hvem som har det heller ) Ser det som ligger på youtube er bare noen show klipp og ikke hele serien.
  3. Usikker på hvor jeg skal slenge denne inn. Men fikk høre om en tv serie som gikk på tv2 for en tid tilbake "helt vilt" Har prøvd å funnet denne men det skulle vise seg å ikke være så lett, noen som vet hvor jeg kan finne den evt se den ?
  4. Hei. Ser dette er en gammel tråd men like viktig idag. Er på jakt etter denne boken men finner den ikke, noen som er interessert i å selge den?
  5. Og evt når jeg skal finne en treningsammunisjon som passer min jakt ammunisjon, hvordan går du fram da for å slippe å kjøpe en pakke av hver for å teste ( Hvordan eliminerer jeg med ned til hva jeg bør teste først ? ) har hatt en jeg brukte som har gått tålig likt som Lapua Mega men de 2 har jeg bare alltid brukt å ble tipset om så det har funket for meg. Men jeg merker det jeg må sette meg litt mer inn i ammunisjonens verden
  6. God kveld Noen som har erfaring med Lapua Naturalis 308 170 gr kuler ? Kjøpte en god del av de her for litt tilbake når xxl hadde super tilbud så lurer på om jeg betalte 8 -9 kr smelle, så i verstefall så er det ikke galen pris på trenings ammunisjon om dem ikke skulle gå bra i mi børse ( Har ikke fått testet dem ut selv enda )
  7. Heisann Har vudert å ta fatt 22lr rifla og egentlikt bare skyte ved hver anledning jeg har for treningen sin del. Rifla er ei Marlin 925RTB med demper på. Ammo jeg har liggende per dags dato hjemme er -CCI Velocitor 22lr - CCI Sub-Sonic 22lr HP - Top Shot Competition I den forbindelsen har jeg noen spørsmål Hvilke avstand skyter folk inn 22lr sin inn på ( Hva er en all allround avstand ) da tenker jeg med hensyn på at du kan få trent og få noe utav treningen og at du kan bruke den til å ta noen kråker, mink, ender eller hva som måtte dukke opp Hvor kan jeg finne klikk tabell til 22lr ? Er det noe jeg må lage selv til min rifle, med min ammunisjon og rifle ? Hvilke ammunisjon bruker dere når dere skyter med 22lr,
  8. Heisann Hva står egentlikt 1/bb for ? og hvorfor er det ikke på de andre. Ser også at noen plasser står det 3/bb
  9. Hei Har en del Hagle ammo og forsåvidt rifle ammo som jeg ikke klarer å bruke opp de neste 10 årene å vel så det. Hvordan ville dere lagret disse ? med tanke på fukt og videre. Vil det være god ide å ha dem låst ned i en zergess kasse i kjelleren eller ?
  10. Takk for svar, litt synd at det er ikke noen butikker i nærheten her som er leverandør slik at jeg kunne sett å tatt på den. Jeg er veldig glad i div rom for lagring og våpenholderen må jeg si frister meg veldig. Her alltid brukt sekk uten men må si det er igrunn tungvindt å bruke sekk og våpen med reim. Så liker jeg å skyte uten reim så det hadde passet veldig bra. ( der du kan ha reim med viss du skal gå fra en camp eller lignende ) Hvordan syns dere skulder reimene er med tanke på å montere riflen ? slik jeg gjør det i dag når jeg kommer fram og skal "begynne" å jakte så tar jeg den ene reima på høyre skulder av å fester bryst stroppen for å ikke ha den klomsete reimen i veien ved evt oppkast.
  11. Har ikke sett på den skal ta en kikk
  12. takk for svar Når det gjelder det med fukt har jeg tenkt på det, jeg tenkte egentlikt å bruke en litt stor trekasse ( som jeg har allerede i bilen men med verktøyt i ) jeg har og bore en del luftehull til den for å få lufting. Slik jeg gjør det i dag er at det meste jeg bruker er pakket i sekken min som jeg gjerne tar inn avotil bare for å "varme" den litt. Sitter å lurer på om jeg skal lage et ekstra gulv baki som er like stort men kanskje en 30 cm høyt slik at jeg kan lukke opp bak og stappe våpen/ fiskestenger inn under gulvet for når jeg skal kjøre ut . og da kan du evt lage en skuffe under det ekstra gulvet som du kan dra ut når du åpner side døren til å ha div ting i. Prøvd å søke på gode ideer til å innrede baki men er ikke så mye som dukker opp som passer mitt bruk Jeg er også med i redningstjenesten så har en del utstyr for det også jeg alltid har baki bilen som burde hatt en bedre egnet lagringsplass.
  13. Hei. Jeg er vel en som liker å lagre en del av turutstyre mitt og jakt utstyre mitt i bilen slik at jeg alltid har det med meg ( dette gjelder selfølgelig ikke våpen og ammo ) ofte så blir det litt rotete og ikke fult så mye orden på det. Er det andre her som må ha en del utstyr til en hver tid i bilen, og hvordan gjør dere det ? del gjerne tips og bilder for en praktisk løsning. Kjører foresten en partner så har nå god plass baki
  14. Heisann. Lurer på å kjøpe Vorn Deer sekken https://no.vornequipment.com/vorn-deer-42-liter-jaktsekk Men er den egentlikt verdt 3500 kr ? Bruken min er i all hovedsak til - storvilt jakt -småviltjakt med alt ifra dagsturer og helgeturer.
  15. Hei og takk for svar Grunnet er at jeg skal overta et eldre våpen i 30-06 Har du noen tips og anbefalinger til hvilke 223 jeg bør se på ? både noen billigere og noen dyrere ?
  16. God Morgen Sitter å tenker om jeg har søkt på rett våpen eller ikke her Jeg har fra før 308, 22lr og 12/76. Men i går la jeg inn noen søknader for 2 våpen jeg skulle ha blant annet 30.06 og en ny 12/76, men i tilegg la jeg til en 223. Så ble jeg litt usikker på om det er denne kaliberen jeg vil ha ? Det jeg kunne tenke meg å bruke den til er blant annet, trening, rev og småvilt ( hvordan er den på toppfugl jakt og div ? ) og muligens rådyr ? ( Hvordan er 223 i forhold til 308 på rådyr ) Alt i alt, er 223 en kjekk kaliber å ha ?
  17. Kan godt være at jeg burde nevnt det i begynnelsen men tenkte det va illrelevant. I denne saken er det en bekjent av meg som eier våpenet og som vurderer å kvitte seg med det. I den forbindelsen tenker jeg å kjøpe det men hverken meg eller han har så god kunnskap på det våpenet, og både jeg og han er intressert at ingen av oss blir "lurt". Så @BC.Airn det er ikke slik jeg "fisker" men et helt vanlig spørsmål fra en våpen intressert person til et forum som omhandler og skal fremme jakt og skyting i Norge.
  18. Takk for svar i dette tilfelle er det jeg som er kjøper
  19. Takk for svar, men ser når jeg søker på dem så er det ganske stiv pris på dem på nette ?
  20. Heisann Noen som vett noe om dette våpenet og evt hva det kan være verdt viss det har noe form for verdi ? Ser det står G98/40 så om det kan være Mannlicher G98/40. 8x57 Har prøvd å googlet litt men finner bare noen utelandske sier med høye priser for våpenet, men ser at på dette mangler det noe framme på løpet ? Ser også at sluttstykke og resten av våpenet er ikke nr likt og kolben har ikke det typiske mauser innfestingen på reimen, ser ut som det er tettet igjen og montert på vanlige reim fester.
  21. Hei På 22'en min har jeg kikkertsikte type bsa sweet .22 - 3-9x40 og her mangler jeg beskyttelse koppen for sidejustering. Noen som vett hvor jeg kan få tak i det ?
  22. Lurer litt på om jeg skal bare bestille denne https://www.sportsbutikken.no/kikkertsikte-meopta-meostar-r1%2C-3-10x50_10496p.html Noen som vet om jeg unngår forstørrelse av trådkorset når jeg zoomer inn på denne ? såg ikke noe om det ?
×
×
  • Create New...