Jump to content

Silhuettskytteren

Members
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kongsberg, Lillestrøm, Eidsvoll, Kristiansund. Banen i Alta er lagt ned, så vet ikke hvor mye aktivitet det er der. Hokksund bygger ny bane.
 2. Pris tipper jeg. 40stk full skala i hardox 550 er ikke billig. Rev + kikkert = Fri1 / Fri 2
 3. Nå har jeg ikke ladedata foran meg men et kjapt søk på sidene til Vihtavuori viser data for 7TCU. 700ms og omtrent halvparten av kruttmengden på 6,5g kule sammenlignet med din Rekrutt. Det gir stor forskjell i rekyl. Dette er oppgitt i 360mm pipe. Anbefaler deg virkelig å skyte noen stevner slik at du får prøvd litt.
 4. Vekt er problemet når du skal bygge om en rifle til pistol innenfor regelverket. I 6,5x55 jobber rekylen mot deg. Husk at du skal skyte 40 skudd, og treffe på alle. Nivået er høyt i konkurranser og konkurrentene dine skyter hjemmeladet 6,5TCU osv. uten rekyl. Ingen vits å skyte med kraftigere kaliber enn nødvendig. Det er derfor dette kaliberjaget og Hjemmelading er vanlig innenfor MS. Alle prøver å finne det perfekte snitt mellom kraftig nok til å velte figuren, men svakt nok til å skyte 40 av 40 treff, hver gang!
 5. Hvis du får S&L til å produsere nok bør det gå bra. Vet det er en svenske som skyter Husqvarna i 6,5x55. Men jeg tror ikke du gir deg selv en fordel i konkurranser.
 6. Rifle og pistol på forskjellige dager. Vanligvis aldri noe problem å låne våpen. Prod er prod, og da må det være produsert opp et minimums antall våpen for ordinært salg. Mener det er minimum 25stk, har ikke nøyaktig antall i hodet men det står i regelverket. S&L vil derfor ikke være tillatt i prod. Den må da benyttes i Unlimited. Hjemmelading og MS hører sammen. Hvis du absolutt ikke skal lade vil jeg anbefale en 10» revolver eller Contender i 44mag. Evt en 14» Contender i 357mag. Ang magasinutsparing: XP100 har hel bunn i låsekassen. Se bilde av XP100 ovenfra med åpent sluttstykke.
 7. Kikkert er ikke tillatt i konvensjonell. Men i Fri 1.
 8. Har lite erfaring med 223rem, men tipper det vil kratre. Du må også tenke på vindavdrift. Vet skyttere har brukt bl.a 30BR fordi den lette 6,5BR blåste bort. Vil anbefale deg å skyte et par stevner før du bestemmer deg for kaliber i bygg. Erfaringsmessig stemmer ikke teori og praksis innenfor MS.
 9. Skal du bygge selv og ha kikkert er det Fri 2 1/2size som er riktig øvelse. Du finner tekniske krav i Nasjonale regelverket. Det er vektkravet som gjør ting vanskelig, men se på hva andre bruker. Er en del bygg på Sako A2. Det er heller ikke uten grunn at XP100 med sin korte, stive låskasse uten magasinutsparing er så populær.
 10. Unlimited skytes på 1/2 størrelse. Regelverket sier at ammunisjon som kratrer ikke er tillatt, og at hastighet bør holdes under et visst nivå. Husker ikke i hodet, men tror det er rundt 2200-2500fps. .223rem har så lett kule at du klarer ikke å velte bukken ved treff i nedre halvdel. Den veier ca 25kg. .357mag er marginal og må lades med 180-200gr kuler for fullskala figurer. Vanlige kalibre i prod er 7tcu, 357Maximum, 7BR, 44mag, 30-30, 30herret, 300 whisper. Vanlige kalibre i Unlimited er 6/6,5/7BR. 6/6,5/7TCU. 6x45mm.
 11. IMSSU Unlimited, norsk navn fri II XP100, CONTENDER, LOPPO, JALONEN IMSSU Production, norsk navn produksjon CONTENDER, LOPPO, JALONEN. IMSSU Standing, norsk navn stående Samme som prod. IMSSU Revolver FREEDOM ARMS, S&W, RUGER SUPER BLACKHAWK. Fri 1 Samme som prod. Fri 2, half size Samme som Unlimited. Junior Konvensjonell CONTENDER, Revolver. Ikke krav til kuledia på prod, men du må klare å velte bukken. I praksis minimum 357mag. Ligger forresten noen våpen på Finn nå.
 12. Noen som har erfaring med FoodSaver Stream ffs017x? Evt. Brecom VR-100?
 13. Tormek er utenfor mitt budsjett. Vil en sharpmaker være «nok», eller må kniven slipes innimellom i tillegg?
 14. Huset er fullt av sløve kniver og jeg lurer på hvordan man enklest mulig får dem skarpe igjen? Når det kommer til kniver er jeg helt amatør. Har alltid hatt et «bruk til det er sløvt, og deretter let etter en annen kniv» forhold. Har søkt litt rundt på nettet, men dette virker som rene heksekunsten. Det kan også være min manglende interesse for dette feltet som gjør at ting virker vanskelig. Jeg har en sjelden gang tatt noen drag over over en v-formet karbid/keramisk sak til 50kr, men det er ikke bra nok til at kniven blir skarp igjen. Prøvde meg såvidt på en brynestein men tror jeg nesten gjorde mere skade enn kvessing. Har kikket litt på Spyderco Sharpmaker og WorkSharp. Hva trenger jeg av utstyr for å kvesse alt fra kjøkkenkniver til Swingblade, samekniv, turkniv osv?
×
×
 • Create New...