Jump to content

Byggmester bently

Members
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Byggmester bently's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Ja kjenner til gebyr satsene. Men hjelper lite når våpenkontor sier det er slik ved innførsel. Finner ingen ting spesifikkt om dette i våpenforskriften eller i rettledning for våpensøknad.
  2. Våpen / våpen del fra utenlandsk nettbutikk. Noe som vet hvor skriftlig og detaljert instruksjoner for søknad og søknadsbehandling for innførsel finnes? Årsak til spørsmål : Første søknad og kjøp fra utland. -leverte inn i 2 eksemplarer med kun våpentype og kaliber opplyst, ellers alt åpent. "gyldig ved innførsel" og "merke, type og forhandler ikke bestemt" i kommentarfelt. Ble innvilget og fikk 1 eksemplar i retur fra våpenkontor. Sendte dette til transportselskap som bringet dette frem for tollen . Tolletaten er visstnok den som tar forhandlers del av søknaden ved innførsel. Andre søknad. leverte inn i 2 eksemplarer med kun våpentype og kaliber, ellers alt åpent. "gyldig ved innførsel" og "merke, type og forhandler ikke bestemt" i kommentarfelt som første søknad. Oppringt fra våpenkontor : -Ved innførsel SKAL det være på spesifikt våpen merke og modell, fra oppgitt forhandler og oppgitt pris. Gebyrer fastsettes ut fra pris på våpnet / våpendel. Opplyste da pr tlf om forhandler, pris, merke og modell på det våpen jeg pr d.d. har mest lyst på. Dvs, nå er jeg låst til den forhandler og det spesifikke våpen. Jeg må ha 2 eksemplarer i retur for å kunne foreta en riktig innførsel ble jeg og opplyst om. Synses det er litt merkelig med så forskjellig praksis fra ett og samme våpenkontor innenfor noen mnd , og klarer heller ikke finne noen instruksjon for hvilke av disse to fremgangsmåter som er den riktige.
  3. Jeg fikk følgende svar fra politiet / våpenkontoret vedr import "" for å behandle slike saker trenger vi 2 komplette utfyllte søknader, med opplysninger om våpenets verdi og leverandør ( med oppgitt adresse). "" Har en mistanke om at våpenkontoret tar feil her? Vet ikke hvilket eller fra hvem, og verdien endres mange ganger ila den ekstremt lange behandlingstiden. Luftgevær 22cal skrev jeg og bemerket at den måtte være gyldig ved import.
  4. Kjøpte mitt i Tromsø. XXL forhandler BSA, eneste i Norge
  5. Takk for tips. Leverte 4 i en konvolutt nå
  6. Heisann. Levere så mange søknader jeg vil i en og samme konvolutt, og bare betale 285? Stemmer dette? Innførsel : Skal jeg skrive "gyldig ved innførsel" i andre opplysninger? Rifle / deler til rifle i samme søknad : Kan jeg event skrive "gyldig ved kjøp av løpspakke for kaliberendring" i andre opplysninger. ((Det kan være jeg går for løpspakke istede for helt ny rifle. En slags heilgradering 3mnd behandlingstid her. )))
  7. Endte på .177 PCP pga lang lang ventetid på .22 søknaden. 4-12 uker. BSA Buccaneer se.
  8. Takk for svar. Diana 48 er vel fjær, kanskje Diana Panther 350 N-TEC Magnum er litt bedre? 400 dollar + avgifter
  9. Hei. Er på jakt etter .22cal / 5,5mm luftgevær med kikkertsikte. Klasse pris/spesifikasjon benjamin trail, hatsan 125-135, gamo magnum. Men finner ingen av disse eller tilsvarende i Norge? Tips? Råd.? ANBEFALINGER? Er nok 1 skudds, knekkløp, stempel jeg havner på? Søknadsplikt for 5,5mm ja, kjenner til det.
×
×
  • Create New...