Jump to content

minim

Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

minim's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

4

Reputation

  1. Linken som mangler er til arduino starter kittet som inneholder et prototyp kort, litt motstander, transistorer, display osv. Det er ikke nødvendig, men det er litt hendig å ha til testing. Bruker bare noen piezo element jeg fant hos rs-components. Grunnen til at jeg bruker PCBet er for å ikke ødelegge inngangen på arduinoen, men det er sikkert riktig det du sier. Om jeg henger på oscillioscopet så mener jeg at jeg målte borti 30V peak, men det kan jo fikses med en motstand. Nå er det sikkert et par år siden jeg målte på dette så godt mulig jeg husker feil... Dette var bare noe som lå igjen i fra et 3d printer bygg Ikke dumt med en slik offer led. Det blir nok det enkleste! Det prosjektet der er igrunne helt likt oppsettet over her ser jeg med unntak av at jeg bruker PCB i mellom i stede for en motstand. Koden er veldig grei å tilpasse. Jeg fikk i dag en WS2812 programerbar led stripe og tok den inn i kodesnutten min med en "bølge" funksjon som fryste for å indikere treff bare på gøy. fikk
  2. Jeg har hatt en tanke om å lage blinker å trene på som kan være en avveksling fra å skyte på vanlig blink. I dag koblet jeg opp et test oppsett og laget en kort kodesnutt bare for å se om den biten lot seg løse og det gikk veldig greit. Det er i videoen brukt Piezo sensorer og et kort for å få ned signalnivået til 5V som Arduinoen tåler og en arduino kontroller for å kunne lage funksjonene. Arduinoen gjør det mulig å ha opp til 16 blinker tilkoblet samt at en står fritt på å lage funksjoner. Tanken min var å lage til f.eks fire blinker som hver har montert en piezo sensor bak samt en LED for å indikere hva man skal skyte på. Så lages det et program som gjør at man starter en serie på f.eks 10 treff der LED lyser opp på blinken som skal treffes og så slukkes det og tenner en ny tilfeldig led/blink som neste når den første blir truffet. Fronten på disse blinkene kan byttes i størrelse alt etter hold og vanskelighetsgrad. "Score" kan gies etter hvor lang tid det går i fra LED går på til treff er registrert og telles opp på slutten av serien. En kan også lage en modus for to skyttere hvor en har annenhvert skudd eller lignende. Ang design på blinkene så har jeg ikke noen gode ideer enda, men det var her jeg tenkte at det helt sikkert er en del på forumet med god erfaring på slikt. En piezo sensor er 20mm og den må settes et eller annet sted hvor den vil registrere treff bak på blinken eller på noe som holder blinken. Så er spørsmålet hvordan skal en få til et LED lys som ikke blir ødelagt av kuler. Kom gjerne med innspill så kan jeg forsøke å lage en CAD modell av det og se om det lar seg maskinere. Utstyr: 70kr https://www.precisionpiezo.co.uk/product-page/universal-piezo-z-probe-pcb-v2-x-for-1-2-3-or-more-piezos 160kr https://www.banggood.com/Geekcreit-MEGA-2560-R3-ATmega2560-MEGA2560-Development-Board-With-USB-Cable-For-Arduino-p-73020.html?rmmds=myorder 100kr - Arduino starter kit med test-brett, lcd, ledninger osv. Video av første test https://www.youtube.com/watch?v=II0MT9MQcdA&feature=youtu.be
  3. Dette er litt viktig her da det ligger en ridebane ikke langt unna. Har demper på riflen så den er så og si lydløs så treffpunkt er det som vil støye.
  4. Om jeg har tråkket på noen tær med min første post så send meg gjerne en PM på det så jeg kan få omformulert. Det var ikke intensjonen med spørsmålet mitt som primært gikk på det å kunne trene sikkert. Har ikke noen kasserte rundballer å sette der, men det var er godt tips.
  5. Jeg har akkurat handlet meg en Ruger 10/22 Target og siden det er lenge siden jeg har skutt så ønsker jeg å få trent en del med denne. Til enklere det er til flere sjangser får jeg jo til å plukke den frem og til mer mengdetrening får jeg. Det optimale tenker jeg må derfor være om det er mulig å finne en trygg plass å skyte hjemme. Er det noen som har gode eksempler på "skytebaner" på egen grunn og kan legge ut bilder og forklaring så jeg får litt inspirasjon? Ønsker å ha det 100% trygt og belær meg gjerne i hvordan jeg får til det Alternativet er selvfølgelig skytebane, men da regner jeg med at det blir betydelig mindre skyting. Jeg eier et småbruk og ser for meg å trene på 50-100meters hold. Jeg leste en tråd her hvor det var en som illustrerte viktigheten av å tenke på det med rikosjett på 22LR og spesielt der det ble plinket en del. Det var et godt poeng med at når man går på jakt og løser noen få skudd i året så er sjangsene for rikosjett en del mindre enn der man ligger og plinker 5000-10000 skudd/årlig. Jeg har et sted jeg føler er ganske egnet nede i en dal hvor man får umiddelbar bakgrunn i form av dyrket mark, men om kulene kan rikosjere flere hundre meter direkte bakover (mot skytter igjen) så har jeg ikke lenger full kontroll så da blir dette stedet "ubrukelig" da det er for nær både egen og nabo sin eiendom. Det er mulig jeg har misforstått dette litt også siden det høres litt galt ut at den kan rikosjere med skadelig effekt med 180 graders retningsendring på så lang avstand for da er jo i praksis ikke skytter sikker heller om en skyter på 50-100meters hold.
  6. Ligger det i kortene? Har selv akkurat søkt på en Ruger 10/22, men det er jo veldig kjedelig å kjøpd noe slikt for så å måtte selge/gi den bort om noen år fordi de ikke blir lov å eie for hvermannsen.
  7. Hmmm. Kanskje det er like greit å kjøpe billigste utgave å bytte løp og stock selv. Ser at jeg finner ingen utgave med bull løp i rustfritt fra ruger lenger.. tar det lang tid å søke om nytt løp også? edit: er det en stor fordel med rustfritt fremfor blånert?
  8. Jeg liker bare utseende på bull løpet En må jo lytte litt til hjertet også når en kjøper en så fornuftig rifle
  9. Har tenkt litt på dette og kommet til at det egentlig ikke er noe behov for takedown så får se om det er mulig å finne en vanlig med rustfritt «bull barrel». Har sett at det kan være litt utfordring å holde takedown nøyaktig i alle situasjoner også pga mekanismen så da er det greit å unngå kompleksitet jeg ikke kommer til å bruke.
  10. håper på å kunne melde meg inn i denne klubben om litt jeg også. Søknad i posten i dag Snakket med Våpen søilen og de anbefalte meg å holde av en om jeg ville være sikker på å ha en tilgjengelig når søknaden gikk igjennom, men jeg klarer ikke å bestemme meg for type.. Liker best takedown light versjonen, men all fornuft sier vel at jeg burde gå for en vanlig. Er det noen pro/cons med de forskjellige utgavene som jeg bør være klar over? Hva med blånert pipe mot rustfri, takedown/ikke take down og lett/vanlig versjon? Bør man vente med å reservere rifle før søknad er godkjent? Dette er det første våpenet jeg søker om.
×
×
  • Create New...