Jump to content

AndreasH

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

AndreasH's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Det skulle jeg gjerne ha gjort, utfordringen er at dette ble funnet øverst på et lite jorde som går helt ned til sjøen, slik at mistanken min er at de har skutt utover mot sjøen. Det andre problemet mitt er at det er mye gammelt skrot, rustne spiker, beslag og annet søppel i den andre enden av jordet der de eventuelt har skutt mot. Men det er et godt poeng å se etter kuler. Jeg skal definitivt holde øynene åpne Takk for tips.
  2. Nei, jeg ble litt usikker på lengden selv, men ved nærmere titt så er deler av kanten på toppen glatt enda og ser ikke ut til å være avrevet. I så måte kan det stemme med den ombygde varianten kanskje? mvh, Andreas
  3. Det er interessant. Hva er det som er de eksakte dimensjonene på den hylsen sammenlignet med de dimensjonene jeg oppga? Trodde kanskje lengden var litt annerledes Var patronhylsen tett i toppen over kula også? Kjempebra med innspill her, tusen takk
  4. Hei, jeg la inn to bilder. Litt rart at de ikke vises. Det er ikke tennstempel på denne. Vil det være riktig å anta at det er svartkrutt da, men det er slagmerke på Rim-kanten. Dessverre er hylsen bøyd og klemt slik at de opprinnelige eksakte målene blir vanskelig/umulig å få tror jeg.
  5. Heisann, Jeg har ikke greie på våpen eller patronhylser, men er nysgjerrig på denne patronhylsen som jeg fant på et jorde på familiegården på vestlandet. Jeg fant mange av dem også og de virker veldig gamle. Pedersens Vaabenlager hadde ikke sett dem før, men antok at de var 100-150 år gamle. Målene på den deformerte hylsen er ca: Diameter i bunn ("rim"): 15,7-16mm Diameter hylse: 13,3-14,9mm Høyde: 26,6-27,8 Er det noen som vet hva dette kan være? Jeg har prøvd å søke på internett uten hell, og lurer på om det kan være en gammel militær ammunisjon(det er en militærleir ca 10 km unna funnstedet). Eller så vet jeg at det har vært et forskningsskip innom gården en gang på begynnelsen av 1900-tallet tror jeg det var. Kan det være noen der som har hatt det litt morro og drevet med skytetrening? Håper noen kloke hoder der ute vet hva dette er, det hadde vært skikkelig gøy å finne ut av. mvh, AndreasH.
×
×
  • Create New...