Jump to content

Morton

Members
  • Posts

    28
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Morton's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

4

Reputation

  1. Morsomt når du nevner det Sør-jeger.. Englands 12ft/lb går da enda an. originalt leverer min HW95 litt over 14 ft/lb. Eller 19 Joule. Men stakkars svenskene må kappe fjære så de kommer ned i max 10 Joule!. Nesten halvparten av fabrikkspec. Dvs da må børsa under 200m/s. For ikke og snakke om Tyskland. Der er grensa 7 Joule! Disse grensene blir stadig strengere i mange land. Enn så lenge er det ingen som bryr seg i Norge.
  2. Ja, jeg har sett mange kjører Hawke Airmax. Jeg har lest en del blanda user reviews om Hawke, men er enig at de ser bra ut til den prisen. Mulig jeg prøver meg på AIRMAX 3-9x40 AO.
  3. Hvis en googler "best scope for air rifles" så får man opp flust med såkalte reviews. Det jeg reagerer på er at de fleste av disse koster fra 60-150$. Journalistene regner nok med at folk vil betale minst mulig, men ingen skal fortelle meg at dette er førsteklasses sikter til den prisen. Vi snakker om merker som Bushnell, Tasco, Hammers, BSA, UTG osv. Sikter til under 2500 kan sikkert være brukbare til et formål, men høy kvalitet er det IKKE. Dessuten vil mange av disse knele etter noen tusen, eller bare noen hundre, skudd pga rekylen i et kraftig fjærgevær. Jeg har allerede et Leupold scope, og det er fremdeles like nøyaktig, men kunne vært ålreit og prøve et annet merke på neste rifle.
  4. Mener du at hvis jeg leverer inn min gamle så er det mulighet til å få innvilget kjøp av ei ny rifle i tilsvarende kaliber? Uten behovsprøving/klubbmedlemskap?
  5. Ja 300 er jo matchklasse gevær. Men litt slapp på 50-70 som jeg skyter. PCP har jeg foreløpig holdt meg unna, .. litt mye styr.
  6. Ja, det er et problem. Men har gått over til luftvåpen, lettere og sikrere og finne et sted og skyte. Så hvis jeg får lyst på ei rifle til blir det sannsynligvis en Weihrauch, Walther eller Airarms eller no lignende til.. Neste spørsmål blir da, får en solgt en Remington Speedmaster 552 kjøpt på 80 tallet og hva er den isåfall verdt? Børsa er er forsåvidt bra og se på, ingen feil. Tror ikke jeg har skutt mer enn 600-700 skudd med den. Lyddemper følger med.
  7. Tenkte det var slik ja. Takk for svarene. Da selger jeg rifla
  8. Jeg har en lisens på en Remington halvauto 22 som jeg kjøpte på 80 tallet. Den gang var jeg medlem og aktiv skytter i skytterklubb. Idag brukes rifla sjelden og samler mest støv så jeg tenkte kanskje jeg skulle kvitte meg med den. Men da leverer jeg vel også inn våpenlisensen til Politiet. Og det er da jeg tenker. Idag er jeg ikke medlem i en skytterklubb, og har det isåfall noe som helst og si at man allerede har et våpenkort hvis jeg plutselig skulle få lyst til og søke om kort på ei ny rifle? Eller kan jeg like godt selge rifla og søke om nytt våpenkort når den tid kommer? Jeg får kanskje ikke lisens uansett når jeg ikke er skytterklubbmedlem?
  9. Altså, det er et kjent problem med Weihrauch riflene. De hiver inne en eller annen brun guffe i geværet. Og altfor mye av det. Resultatet er av og til at du får dieseling. Dvs, fettet før stemplet antenner pga av trykket (som i en dieselemotor) og pakningen smelter og får skader. Jeg plukket fra hverandre min HW95K etter bare ett par hundre skudd og fant en deformert pakning + mye drit inni. Tror mange Weihrauch eiere har slike skader uten at de vet det. Siden jeg hadde demontert rifla satte jeg like godt inn et TbT tuning kit. (andre videolink). Min HW95 hadde også veldig mye "spjoiiing" etter skudd og det forsvant med dette kittet. Men det viktigste er at fjær, kammer, pakning, stempel blir helt rengjort og satt inn med riktig smøring og riktig mengde. Se på disse videoene så ser du hvordan det gjøres og hvor lite moly som eg. skal påføres. https://www.youtube.com/watch?v=Wr_GLB-DSxU https://www.youtube.com/watch?v=SICKB_NRSjA&feature=emb_title
  10. Morton

    Airgunworld.org

    Ja.. jeg må bare minne om at vi i Norge har ganske liberale luftvåpen lover. Tross alt. Jeg klager ikke så lenge vi kan kjøpe .177 våpen uten noe som helst begrensninger. Og lisens på de over .177 er stort sett en formalitet. De fleste land rundt oss har mye strengere regler. - Sverige: får du ikke kjøpt noe som gjør over 200m/s - 10 Joule. (Til sammenligning: En standard Weihrauch gjør 280-90 m/s, 20 Joule.) - Tyskland, Weihrauch's hjemland: grensen helt nede i 7,5 J! - England: 16 J og skal du ha lisens bør du ha en jæv..god grunn. - Ungarn: 7,5 J - Italia: 7.5 J - Irland: 1 J (!) - Polen: 17 J - Slovakia: 15 J - Russland: 7,5 J - Romania: Lisens på alt. - Luxemburg: Lisens på alt - Tsjekkia: 12 J .. og sånn kan vi forsette. I flere land er det i tillegg totalforbud på lyddempere og kikkertsikter. Venter bare på at noen politikere oppdager at Norge er et luftvåpen "fristed" i Europa.. (Og at det er forbud på jakt med lutvåpen i Norge synes jeg vi skal leve med.) Angående luftvåpen forum er Airgunforum UK bra. Alltid hjelpsomme medlemmer og svar fra "eksperter". GTA international airgun er også bra.
  11. Riktig som du sier, UK har 12ft/lbs max grense. Men det betyr at produsenten (eller importøren må bytte til en svakere fjær) for salg i UK. Til Norge derimot kan f.eks min Weihrauch HW95 leveres med orginal fjær som gir ihvertfall 15 ft/lbs fordi vi ikke har noen restriksjoner på hverken utgangshastighet eller anslagsenergi. Hvis du ikke fikk med deg rifla inn i Norge må det være en annen grunn.
  12. En liten digresjon..det er mildt sagt merkelig at Norske styresmakter, som ellers er veldig ivrige på og kontrollere alt og alle, ikke henger seg på den stadige tøffere våpenkontrollen i land vi kan sammeligne oss med. Etter massakren i Dunblane fikk britene nok og innførte i praksis et totalforbud for det meste av privatvåpen. Ta Utøya. Debatten om våpenkontroll var ikke rare greiene etterpå? Se f.eks på luftvåpen som er det jeg befatter meg mest med. Norge ligger som en øy i Europa omgitt av land med knallharde restriksjoner. England, Sverige Tyskland og de fleste andre har etterhvert strenge begrensinger på anslagsenergi/munningshastighet. I Tyskland, Weihrauch og Walther's hjemland, må produsenten "kappe vekk halvparten av fjæra" for og gjøre den lovlig(7,5Joule). I Sverige, max 10Joule/200ms . I Norge.. ingen begrensinger, ingen registrering (untatt for kaliber 5,5 og opp). I England får du 5 år og skyhøye bøter hvis du blir tatt med et luftgevær kjøpt på butikken i Norge. Søker du om lisens i mange av disse landene må du oppgi særdeles gode grunner for skaffe et slikt våpen og flere mnd ventetid samt at politiet sjekker din forhistorie og mentale helse. I Norge.. bare en formalitet og rask saksgang. Lucky Norwegians.. (men hvor lenge varer det?)
  13. Som du også sier selv. Alt av hva jeg har lest konkluderer med at Weihrauch sin demper er minst like bra som alt annet. Enkelt også, bare bestille i Norge. Nå skal jeg innrømme at jeg personlig synes forskjellen på smellet med og uten demperen på min HW95K er marginal. Med det er mine ører (dårlige :-). Jeg fant ut at det var mye viktigere og temme kastet i løpet pga rekylen, så jeg bytta ut demperen med et løpslodd.
×
×
  • Create New...