Jump to content

Fýrifant

Members
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Takk for at du tok deg tid til å svare! Jeg endte opp med å levere den tilbake til butikken som solgte den, de kom hele tider med nye grunner til at det tok lang tid å få det fikset. Anskaffet meg en som var mindre brukt fra en privatperson i stedet. Greit å vite om den fjæren! Skal nevne det for børsemaker dersom jeg får samme problem igjen på det våpenet jeg har nå. Er forresten enig i at den er tung, men var heldigvis vant til tung hagle (versamax, 3.4kg). Er nå redd for å holde ultralight våpen, i tilfelle jeg innser hva jeg går glipp av 😁
 2. Poster her istedet for å mase med en ny tråd. Har kjøpt meg en finn classic 512 med 12/89 løp. Dette løpet er ikke rose stemplet. Burde ikke stålskudd være ok så lenge jeg setter i riktig choke? Jeg har sett flere finn classic løp som er merket med rose, men de har vært 12/76. Synes det er merkelig at dette 12/89 løpet ikke er det. En kamerat sier at "så og si alle 12/89 hagler kan skyte stål", men han har kommet med mange rare råd og meninger før.
 3. Jeg bruker bare vanlig kokt linolje på min traveler. Det er tross alt det de har behandlet den med til å begynne med: - http://www.greatdanerifles.com/stocks.html
 4. Gruppebilde av favorittene mine 😁 får en helt egen følelse av kvalitet når man plukker opp en s&l rifle! Hadde egentlig en kkc stokk når jeg kjøpte legacy, men den ble fjernet pga. Jeg likte orginalstokken bedre. Må inrømme at legacyen er favoritten min, men dl ligger ikke langt etter på lista Legger også ved bilde av innskytning av kina "swarovski" på legacyen
 5. Har glemt å nevne at jeg har enkelt avtrekk med løpsvelger på. Klarer ikke gjenskape problemet hver gang... Noen ganger funker den som den skal. Kan det være samme problemet som dere beskriver? Har levert inn til børsemaker nå. Blir spennende å høre hva han finner ut av!
 6. Takk for svar! Skal nevne dette for forhandleren. Har dessverre bare funnet flere problemer.feks at Begge løpene går noen ganger av når jeg har kombiløpet på.
 7. Jeg kjøpte nettopp en brukt finn classic med ekstra tikka hagleløp. Alt virket tight og fint i butikken, men oppdaget når jeg kom hjem at hagle løpe er vanskelig å brekke/lukke når det er patroner i kammeret. Randen til nederste patron kræsjer i veggen bak. Har aldri opplevd dette på en o/u hagle før, og lurer derfor på om det kanskje skjer pga dårlig tilpassing? Har ikke testet med patroner i kombiløpet, men ser ut som at denne vil ha bedre klaring pga det er extractor og ikke ejector. Legger ved en liten video som viser litt av problemet....man kan høre at randen skraper borti.
 8. Godt å høre at det er mulig i hvertfall! Skal i hvertfall prøve...ble bare veldig usikker når politiet ikke visste det heller. Håper på at saksbehandleren er i godt humør!
 9. Joda, det vurderes. Håper jo helst å ha den orginal i tilfelle andre i familien tar jegerprøven og er villig til å investere litt i oppussing hos børsemaker.
 10. "Hmmm.... Den var vanskelig" Ja, det samme sa de på våpenkontoret!😁 Tror ikke de hadde vært borti en slik situasjon før. Full garderobe er en av grunnene, ja. Også fordi den ruster bare jeg tar den ut døra en tur, Og den sparker som et esel. Ikke veldig egnet til jakt dessverre(uten å investere endel tid eller penger i den). Grunnen til at jeg tok den over var mest pga. Affeksjon. Vurderer å registrere som konkurransevåpen, men da må jeg vell være ganske aktiv i et skyttelag(?) Er allerede medlem i et, men skyter ikke leirduer der ennå. Har dessverre ingen andre i familien som har jegerprøven. Takk for forslag og ideer i hvertfall ! skal gjøre litt mer research ang. konkurransevåpen
 11. Jeg vil bare si til å begynne med: jeg er klar over at politiet er de eneste som sitter med fasitten på dette. Jeg spørr fordi jeg lurer på om noen har vært borti en liknende situasjon før. Jeg har snakket med våpenkontoret, og de var usikre. Min bestefar gikk bort i 1999, og hadde et par jaktvåpen registrert på seg. Disse ble arvet av hans nevø. Jeg var ikke gammel nok til å ha våpen den gang, Når jeg endelig fikk fikk tatt jegerprøven, så fikk jeg en hagle av nevøen hans, og registrerte den i jaktgarderoben min. Det viser seg at hagla aldri var registrert på min bestefar, og ble førstegangsregistrert hos politiet på nevøen hans når han arvet den. Jeg har derfor ikke noe papirspor hos politiet som knytter den til min bestefar. Har noen andre i en lignende situasjon fått flyttet over våpen på affeksjon? Jeg fikk et veldig passivt svar hos våpenkontoret når jeg spurte på telefon.
 12. Hehe, ganske enig i det du sier...hadde nok ikke valgt denne haglen hvis ikke den ble overtatt etter familie. Men blir jo bare mer og mer sjarmert, jo mer jeg pusser og fikser på den. Man får et nytt forhold til våpenet når man har måtte legge litt arbeid i den Takk for at du har tatt deg tid til research!
 13. Neida, jeg er enig i observasjonene! Håper på det!
 14. Den er i hvertfall lettere en versamaxen min 😛 Blir nok denne karen som blir med meg på fjellet Greit å vite at det ikke var mekanikk som fikk deg til å bytte den ut i hvertfall!
×
×
 • Create New...