Jump to content

Turiskogen

Members
 • Posts

  8
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Turiskogen's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

 • First Post
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

 1. Takk for forslagene. Synes Meopta Optika 6 kan så passende ut, så den skal jeg se på. Prisen lå 10-12k så jeg, så det passer budsjettet. Ser den kommer i opptil 5-30x forstørrelse. Skal man velge den med størst forstørrelse? Ellers så Leica fristende ut, men blir nok ikke til 30k.
 2. Forslag til sikte? Fornuftig forstørrelse? Pris helst <15k.
 3. Hei igjen. Takk for alle innspill. Tenkte på det som var sagt her. Er 185 cm, normal ellers. Synes 71 cm føltes bra og siden de fleste også var enig i at det er brukbart å begynne med som allrounder er det 71 cm det ble. Takk for hjelpen!!😀
 4. Takk alle sammen som har svart. Jeg fikk prøve flere av de nevnte 1911 og også Pardini GT. Men resultatet ble Sig Sauer P226 x-six Supermatch. Nå har jeg hatt en god del tid til å prøve den ut og jeg er veldig fornøyd så langt.
 5. Hei! Skal kjøpe min første hagle. Har bestemt O/U, merke og modell. Men hvor lange skal løpene være når man kan velge? tenker å trene på skytebanen til jeg treffer godt nok og etterpå fuglejakt.
 6. Takk for svar! Mange her som liker 1911. Når man skriver "fixe på avtrekket/en liten avtrekksjobb", Hva er eksempel på en slik jobb? snakker man da om en innlevering til børsemaker eller diverse skruing på justeringsskruer man kan klare å få til selv?
 7. Takk for innspill FredrikW. Les Baer var ukjent merke for meg. Jeg har mest lyst til å kjøpe en 1911 i originalkaliberet .45, så den står på listen seinere en gang. Dette fant jeg om Les Baer i tilfelle andre interesserte: Produserer "håndlagede" pistoler ved at de settes sammen for hånd og at man ser at det passer. Har competition modeller: https://www.lesbaer.com/Comp.html De kommer med presisjonsgaranti på 3" på 50yrd men kan også fås til 1,5". Det skjønte jeg ikke. Selges i Norge av Intersport Bogstadveien. http://www.intersport-bogstadveien.no/les-baer.-pistoler._21954.html Prisen tippet 40k, så det begynner å svi. Og levering 6 mnd om de ikke har rett modell på lager. Her er et review, https://www.omahaoutdoors.com/blog/les-baer-premier-ii-1911-guaranteed-accuracy-gun-review/
 8. Hei! har tenkt å ta skrittet fra stort sett baneskyting( .22 standard, hurtig, fin, etc) og prøve meg i felt med noe litt grovere. (Militærfelt). Søknad på 9 mm sendt, og nå gjenstår bare å velge pistol. (Som banevåpen har jeg Hammerli SP20) Jeg tenkte å kjøpe et godt konkurransevåpen. Det vil si at avtrekk skal være på eller nær øverste hylle.Presisjonen skal være bedre enn meg som skytter, så jeg ikke kan skylde på våpenet. Det skal gjerne være enkelt å skyte med mhp rekyl etc. Det skal være funksjonssikkert. Og det skal kunne brukes til militærfelt mer eller mindre ut av esken. Ser det bra ut tar vi det som bonus. Har lest litt rundt på nettet og kommet frem til et par kandidater: Pardini GT9, ca 24k hos Børselars Sig Sauer x six supermatch, ca 33k hos Pedersens Vaapenlager Helst skulle man jo prøvd selv, men har ikke funnet noen som har ennå. Hvilken skal man velge? Hvilken er lettere i bruk (beste konkurransevåpen) og hvorfor? Andre steder å kjøpe enn de nevnte? Vet at de er 10k rimeligere i Danmark, men her i Norge? (For lenger garanti, avstand til service etc er vel lettere.) Andre kommentarer eller tips? Takk for all hjelp til valget.
×
×
 • Create New...