Jump to content

Hurralue

Members
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Høres fantastisk ut. Nå har jeg klart å bli ufør siden sist, så må spare mange år før jaktreiser til utlandet blir aktuelt. Er virkelig synd, for rådyrjaktturen jeg hadde var fantastisk og den naturopplevelsen som har gjort mest inntrykk på meg. Leker med tanken om å kanskje reise og være en stund, f.eks en måned, hvis jeg må si opp boligen min. En norsk husleie vil kanskje holde en stund + litt jakt hvis jeg leier privat bolig der nede? Jakte et par dager i uken, og så gå turer, ta bilder og slappe av. Kjenner du til noe bra steder der det er muligheter for langtidsopphold/leie, eller kanskje et jaktområde der det kan finnes billig månedsleie uten turistpris i nærheten? Tror du det kunne vært en ide, eller må man normalt kjøpe kost og losji hos jaktarrangør der nede for å få jakte?
 2. Noen som har jaktet gås eller annet småvilt i strandsonen i Bergen/Hordaland og kanskje har noen tips til gode plasser man kan dra?
 3. Hurralue

  Styrketrening

  Ja, det er lett å avskrive proteinpulver som noe tull - i alle fall hvis man prøver å fremstille det som et vidundermiddel. Det mener jeg absolutt ikke det er, og alt tyder på at det er langt bedre å få i seg skikkelig mat. Problemet er at jeg fort blir matlei og ikke er anlagt slik at jeg ikke alltid ønsker å koke og steke, og protein i sånne mengder er vanskelig å finne i "hurtig"-mat. Da er faktisk proteinpulver billig i forhold til andre kilder, det smaker ok når man er lei av makrell tomat, samt at det kan lagres lenge i romtemperatur og det er lett å ta med en shaker med pulver samt banan til etter trening (melk blir varmt, skinke blir fort dårlig i en gymbag, brødskiver er styr å lage i garderoben). Masse bra med proteinpulver, men er ment å være et praktisk tilskudd- ikke noe magisk.
 4. Fin sammenligning @Jegermeistern ! Synes heller ikke det er ok, spesielt ikke og komme i ettertid med dette urimelige kravet. Allikevel tror jeg ikke utleierne i forne tider ville endret holdninger- eller leid ut til vedkommende- om man som utlending kom og sa at huseier ikke "har lov" til å nekte meg å leie. Det er til syvende og sist hans beslutning, selv om jeg er helt sikker på at en dommer ville vært på leietakers side. Trådstarter, du kan jo også forklare ham at jaktvåpen ikke er noe man bare lett kan oppbevare hos venner eller familie, og at du er nødt til å selge utstyret ditt og gi opp noe av det viktigste (kanskje?) i livet ditt- jakt, friluftsliv- bare fordi han ikke trives med det? Tror ikke han har tenkt over alle aspektene ved det, i så fall må han minnes på disse. Går ikke dette så ville jeg minnet ham på det juridiske, gått til lokalavisen og så flyttet - kanskje i en annen rekkefølge.
 5. Tenker og at dialog er det beste, dere skal jo tross alt bo tett på hverandre uansett hvor tåpelig holdningen hans er. Det er jo også huseier som avgjør om du får bo lenger enn kontraktstiden, så om du liker deg godt ellers der du bor er det jo viktig å være på godfot med huseier.
 6. Fikk hjelp av en veldig hyggelig og ikke minst flink standplassleder med å korrigere akkurat lik feil da jeg ikke stod på storviltprøven nå nylig. Det viste seg at skytestillingen min var dårlig, og at jeg måtte ligge sitte mer «rett på» og ikke i 45˚ vinkel slik jeg gjorde i utgangspunktet. Da fikk jeg bedre skulderkontakt, og det førte til min desidert beste storviltprøve noen gang. Lærte en teknikk der man først sitter seg i stilling, løfter våpenet, lukker øynene, senker det, ser hvor man sikter når en åpner øynene, korrigere siktet med kroppsposisjon og ikke armen, og teste igjen til det «naturlige» siktepunktet er på målet.
 7. @Bartemannen Ja det var dette med ankler- har gått på en smell et par ganger for en del år siden. Sliter ikke generelt med overtråkk, men det føltes magisk første gangen med jaktstøvler når jeg kunne brase igjennom einerkratt og steinur uten å kikke etter hvor jeg satte beina. Veldig fint å føle seg stødig med rifla i hånden. Ønskedrømmen måtte vel være veldig lette sko som også gjorde samme jobben, men hvis jeg ser på slitasje og diverse flenger i lærstøvlene er jeg litt usikker på om tøysko vil tåle brasene. Jeg prøver det nok ut når støvlene skal skiftes ut men orker ikke å smøre inn Lundhagsstøvler med voks hver dag som du skrev @tussehaugen, det må bli noe i gaten til Scarpa Mistral hvis de er i jaktstøvel-høyde/stivhet i skaftet.
 8. Dere som bruker høye tøysko, hvordan fungerer det med tanke på støtte? Jeg bruker høye lærstøvler som gir meg muligheter til å trakke i terrenget der lave tursko fort fører til overtråkk og skader, men synes de er litt tunge. Allikevel en god trade-off når det gjelder vekt-støtte, men lurer litt på type Lundhags om det fungerer bra i steinuren?
 9. Hurralue

  Hjortejakt

  Takk for tipset visste ikke at Askøy også hadde medlemsjakt.
 10. Hurralue

  Styrketrening

  Løping alltid har gjort meg fort lei også, og trener hovedsaklig styrke. Går turer og gjør hverdagsBevegelse utenom jaktsesongen har jeg fått gjennom fjellturer, disse også relativt rolig tempo, men nå har jeg faen ta ofte begynt å småjogge av ren glede av å ha blitt sterkere i beina, fått litt bedre kondis, og ikke minst superlette inov8 xclaw, på xxl til 390, og da mener jeg xtraxtralett terrengløpesko. De er utrolig hvor lett det kan være å komme seg ut på trening med godt utstyr. Bevegelse i ulendt terreng er også beste botemiddelet mitt for kjip korsrygg ( er 40), men med så lette sko, som i tillegg gir suveren kontakt med underlaget og supert feste blir turen treningsglede og ikke skadepotensiale. når det gjelder kosthold er det greit å ha en backup av proteinpulver de dagene man ikke får i seg mye kyllingfilet el annen protein. Eller spiser jeg det jeg vil. Har tildigere klart å øke muskelmasse og senke fettprosent betydelig med en diett bare bestående av protein og grønt, og absolutt ingen karbo og fett. Det var helt klin kokos! Faen for noen fantastiske resultater, men for et fullstendig utmattende mareritt det var å trene hardt på superunderskudd. Jeg opparbeidet meg en hunger som eksploderte da jeg var ferdig, og har siden vært redd for å komme i en slik tilstand igjen.. aldri mer .
 11. Hurralue

  Styrketrening

  Synes det er mange gode tips her, og mener også det er viktig å gjøre det enkelt. Komme seg på trening og gjennomføre er det viktigste, og har selv hatt størst framgang ved å gå gjennom øvelser for hele kroppen totalt to ganger i uken fordelt på 2-4 økter. Er veldig ok å ha et program å starte med, nesten samme hvilket, og så variere etterhvert når man blir lei. Var veldig bevisst på å unngå småskader ved å ikke ta for hardt i de første månedene, og ved å hele tiden følge signalene fra kroppen blir jeg heller aldri for sliten eller lei. Er jeg kjempestøl, sulten eller sliten en dag står jeg heller over, og har aldri dårlige opplevelser på treningssenteret . Passer også på å få i meg en del protein, og begånner å få bra resultater nå etter stund og føler meg enda bedre rustet for jakt og alt annet.
 12. Ungarn virker som et bra sted å jakte, og hadde vært fint å dra med en med litt variert erfaring fra området. Hvilke steder har det vært best jakt til nå synes du? Tar du med kjøttet på fly?
 13. Hurralue

  Hjortejakt

  Hei! Noen på Vestlandet som ønsker en til på hjortejaktlaget, eller som kjenner til noen muligheter? Er en omgjengelig og dedikert 40 åring basert i Bergen som gjerne skulle jaktet denne sesongen.
 14. @doctoroy, hvis du kikker i første setning så skrev jeg at rapporten er ubalansert, og jeg vet godt hvem som har skrevet den, jeg pekte selv indirekte på problemet. På tross av det, er de negative aspektene såpass potente at selv om inntektspotensialet fra jakt ble iberegnet er jeg sikker nok på at billige preventive tiltak er å foretrekke framfor å ønske nye problemer velkommen i faunaen. men klart, hadde jeg vært godseier og virkelig kunne hanke inn cash på å smugle inn en stamme så ville jeg vurdert og gjøre som kapitalen i Sverige - og siden la samfunnet betale for all collateral damage..
 15. Ja, fint å orientere seg litt! Jeg leste en del meter her inne på kammeret før jeg endte på det jeg gjorde. Lykke til 😊
×
×
 • Create New...