Jump to content

Hurralue

Members
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Høres fantastisk ut. Nå har jeg klart å bli ufør siden sist, så må spare mange år før jaktreiser til utlandet blir aktuelt. Er virkelig synd, for rådyrjaktturen jeg hadde var fantastisk og den naturopplevelsen som har gjort mest inntrykk på meg. Leker med tanken om å kanskje reise og være en stund, f.eks en måned, hvis jeg må si opp boligen min. En norsk husleie vil kanskje holde en stund + litt jakt hvis jeg leier privat bolig der nede? Jakte et par dager i uken, og så gå turer, ta bilder og slappe av. Kjenner du til noe bra steder der det er muligheter for langtidsopphold/leie, eller kanskje et jaktområde der det kan finnes billig månedsleie uten turistpris i nærheten? Tror du det kunne vært en ide, eller må man normalt kjøpe kost og losji hos jaktarrangør der nede for å få jakte?
 2. Noen som har jaktet gås eller annet småvilt i strandsonen i Bergen/Hordaland og kanskje har noen tips til gode plasser man kan dra?
 3. Fin sammenligning @Jegermeistern ! Synes heller ikke det er ok, spesielt ikke og komme i ettertid med dette urimelige kravet. Allikevel tror jeg ikke utleierne i forne tider ville endret holdninger- eller leid ut til vedkommende- om man som utlending kom og sa at huseier ikke "har lov" til å nekte meg å leie. Det er til syvende og sist hans beslutning, selv om jeg er helt sikker på at en dommer ville vært på leietakers side. Trådstarter, du kan jo også forklare ham at jaktvåpen ikke er noe man bare lett kan oppbevare hos venner eller familie, og at du er nødt til å selge utstyret ditt og gi opp noe av det viktigste (kanskje?) i livet ditt- jakt, friluftsliv- bare fordi han ikke trives med det? Tror ikke han har tenkt over alle aspektene ved det, i så fall må han minnes på disse. Går ikke dette så ville jeg minnet ham på det juridiske, gått til lokalavisen og så flyttet - kanskje i en annen rekkefølge.
 4. Tenker og at dialog er det beste, dere skal jo tross alt bo tett på hverandre uansett hvor tåpelig holdningen hans er. Det er jo også huseier som avgjør om du får bo lenger enn kontraktstiden, så om du liker deg godt ellers der du bor er det jo viktig å være på godfot med huseier.
 5. Fikk hjelp av en veldig hyggelig og ikke minst flink standplassleder med å korrigere akkurat lik feil da jeg ikke stod på storviltprøven nå nylig. Det viste seg at skytestillingen min var dårlig, og at jeg måtte ligge sitte mer «rett på» og ikke i 45˚ vinkel slik jeg gjorde i utgangspunktet. Da fikk jeg bedre skulderkontakt, og det førte til min desidert beste storviltprøve noen gang. Lærte en teknikk der man først sitter seg i stilling, løfter våpenet, lukker øynene, senker det, ser hvor man sikter når en åpner øynene, korrigere siktet med kroppsposisjon og ikke armen, og teste igjen til det «naturlige» siktepunktet er på målet.
 6. @Bartemannen Ja det var dette med ankler- har gått på en smell et par ganger for en del år siden. Sliter ikke generelt med overtråkk, men det føltes magisk første gangen med jaktstøvler når jeg kunne brase igjennom einerkratt og steinur uten å kikke etter hvor jeg satte beina. Veldig fint å føle seg stødig med rifla i hånden. Ønskedrømmen måtte vel være veldig lette sko som også gjorde samme jobben, men hvis jeg ser på slitasje og diverse flenger i lærstøvlene er jeg litt usikker på om tøysko vil tåle brasene. Jeg prøver det nok ut når støvlene skal skiftes ut men orker ikke å smøre inn Lundhagsstøvler med voks hver dag som du skrev @tussehaugen, det må bli noe i gaten til Scarpa Mistral hvis de er i jaktstøvel-høyde/stivhet i skaftet.
 7. Dere som bruker høye tøysko, hvordan fungerer det med tanke på støtte? Jeg bruker høye lærstøvler som gir meg muligheter til å trakke i terrenget der lave tursko fort fører til overtråkk og skader, men synes de er litt tunge. Allikevel en god trade-off når det gjelder vekt-støtte, men lurer litt på type Lundhags om det fungerer bra i steinuren?
 8. Ungarn virker som et bra sted å jakte, og hadde vært fint å dra med en med litt variert erfaring fra området. Hvilke steder har det vært best jakt til nå synes du? Tar du med kjøttet på fly?
 9. @doctoroy, hvis du kikker i første setning så skrev jeg at rapporten er ubalansert, og jeg vet godt hvem som har skrevet den, jeg pekte selv indirekte på problemet. På tross av det, er de negative aspektene såpass potente at selv om inntektspotensialet fra jakt ble iberegnet er jeg sikker nok på at billige preventive tiltak er å foretrekke framfor å ønske nye problemer velkommen i faunaen. men klart, hadde jeg vært godseier og virkelig kunne hanke inn cash på å smugle inn en stamme så ville jeg vurdert og gjøre som kapitalen i Sverige - og siden la samfunnet betale for all collateral damage..
 10. Ja, fint å orientere seg litt! Jeg leste en del meter her inne på kammeret før jeg endte på det jeg gjorde. Lykke til 😊
 11. Tenker og at rapporten er ubalansert, de nevner ikke spesifikke tall knyttet til inntektspotensialet for jakt noe sted så vidt jeg kan se. Allikevel skal det virkelig mye til for å veie opp for ulempene og kostnadene ved å ha en etablert svinestamme, ihvertfall så lenge Afrikansk svinepest ikke er under kontroll.
 12. Takk for innspillet, da kan jeg senke skulderne
 13. Ja, tenker vel jeg også at jeg lar det ligge så lenge riflen funker på jakt - men du tenker altså det ikke er noe å bekymre seg for mtp. sikkerhet?
 14. Har en Blaser r93 med treskjefte jeg er kjempefornøyd med mtp presisjon, vekt, funksjon og alt annet- men reagerer på at de blir bevegelse i forskjeftet og kontakt mellom det og løpet hvis jeg holder med tommelgrep over løpet- slik man gjerne gjør i hurtigskuddssituasjoner. Har aldri hatt problemer med dette på jakt eller opplever ingen presisjonsproblemer, men er litt bekymret over om det er noe i veien med stillingenpå løpet- rifla har gått i bakken med løpet først pga defekt/dårlig riflereim. Burde jeg få den sjekket hos børsemaker selv om den funker helt ok? Andre på skytebanen tror også alltid at jeg skyter med større kaliber enn det egentlig er pga høy smell, lurer på om dette dette har sammenheng med støt- men har hørt at Blaserrifler og lette rifler generelt ofte smeller mer enn andre?
 15. Kjøper skudd til under 5-kroneren på Xxl som funker mer enn godt nok til trening, Blaseren min er for alle praktiske formål like treffsikker som med Jaktmatch. Løpet blir fortere varmt enn aktiviteten til folk på skytebanen burde tilsi, selv tar jeg nå etter noen år med erfaring oftere og oftere pauser. Selve skyteerfaringen er viktigere for meg enn millimeterpresisjon. Varmen slører siktebildet for mye, derimot gjør pauser meg mer avslappet og jeg skyter bedre også!
×
×
 • Create New...