Jump to content

Rekyl1

Members
  • Posts

    78
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Rekyl1's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

21

Reputation

  1. Kjøp den billigste lerdueammunisjonen du finner i 12/70 24g US7 stål. Prisene har gått mye opp de siste årene, så det er sjelden man finner noe til under 4 kr pr patron. Da må man i så fall kjøpe hel eller halv pall. Testskyt gjerne på papp på ca 25 m for å sjekke hvilken choke som gir best dekning. 1/4 eller 1/2 bruker å holde for de fleste. Så er det bare å skyte og ha det gøy.
  2. Jeg tenkte mest på at reinsdyrskinn tar stor plass, veier relativt mye og er litt utrivelig hvis (når) det blir vått. På vinterturer med pulk har man større frihet med hensyn til plass/vekt.
  3. Husker vi brukte reindyrskinn under vinterøvelser på Garnisonen i Sør-Varanger. Det funket veldig bra i tørt og kaldt vintervær. Men vi brukte de aldri ellers. Tror jeg ville ha sett i retning av et oppblåsbart liggeunderlag i kombinasjon med et tynt skumgummi underlag.
  4. Min første hagle var en billig Silma O/U kal 12/76 som jeg kjøpte ny. Den gjorde nytten og rypene datt. Jeg tror det går helt fint å kjøpe en litt billigere hagle hvis du stort sett kun skal jakte med den. Du får også nye hagler til under 10k. F.eks Khan Arista ST Silver Men jeg hadde heller kjøpt en brukt Beretta eller Browning hvis jeg kom over en i god stand. De siste årene har jeg brukt halvautomat på jakt, Remington 1100 og Benelli M2.
  5. Tomhylser selges vel for ca 1-2 NOK pr stk alt etter fabrikat og tilstand. Hvis det er NM60 du har ville jeg ha solgt de. Pris er jeg usikker på, men vil tro du minst får 5 NOK pr stk.
  6. Halvauto er lovlig i alle hagledisipliner. Men i Nordisk Trap må man bruke hylsefanger. Pumpehagle er ikke lov å bruke i konkurranseskyting. Jeg brukte halvauto i Jegertrap/Nordisk før og opplevde aldri negative kommentarer/holdninger til det. Men jeg gikk alltid med pipa i været og med synlig kammerflagg, samt at jeg brukte hylsefanger. Har egentlig forståelse for at folk ikke liker å bli bombardert med tomhylser på standplass.
  7. Prøvde nylig min nyinnkjøpte Benelli M2 /61 cm på jegertrapbanen. Den passer meg perfekt når jeg fikk på den lange kolbekappen. Trengte ikke å sette på skims. Måtte venne meg til den lette vekten og korte lengden, men traff da ganske bra. Den ble kjøpt inn for å være jakthagle på fjellet. Nesten 1 kg lettere enn Remington 1100 og det kommer til å merkes etter en lang dag. Men på banen kommer jeg fremdeles til å bruke min Beretta 682 Gold E. Det er en helt annen verden.
  8. 3,29 pr. skudd hvis du kjøper 25000 stk Prisen ble nettopp satt litt opp her også. https://www.landro.no/baschieri-and-pellagri/102052/baschieri-and-pellagri-easy-shot-steel-12-70-24g--hash-7-440m-s-25-250-25000
  9. Nå ble det kjøp av halvauto likevel, så da slapp jeg å endre noe denne gangen.
  10. Disse er ikke for lange rifler, men anbefales til normale lengder. Hadde en for hagle fra før, og nå bestilte jeg nettopp 2 stk for rifle. Veldig bra kvalitet. https://www.rufo.no/products/skb-softbag-pr44 https://www.rufo.no/products/skb-softbag-pr46
  11. Rekyl1

    Tofot feste

    Dette er den gode gamle RPS spigot'en som dessverre ikke produseres lenger. Funker også fint med versapod.
  12. Har noen erfaring med å kjøpe en vanlig O/U hagle med en søknad godkjent for halvauto (samme kaliber)?
  13. Etter å ha sett filmene fra Powerfactorshow tok jeg saken i egne hender og demonterte absolutt alt i avtrekk, tennstifter, topplever etc. Det var litt antydning til rust her og der som ble pusset bort. Ellers var det veldig mye dritt rundt tennstiften til det nederste løpet. Tydelig at det var lenge siden sist det var rengjort. Brukte stort sett Omega 636 for rens og smøring da jeg har veldig god erfaring med denne. Det var ikke så vanskelig som jeg hadde fryktet, så alle som ikke har 10 tommeltotter klarer dette.
  14. Jeg har både Bifrost og Sporter stokken til GRS for bruk sammen med 200 STR. Av de to liker jeg den siste best. Ikke det at Bifrost er dårlig, men synes jeg får bedre kontakt med laminatstokken. Nå har jo GRS sluttet å produsere Sporter stokken til STR, så den får du kun brukt. Kommer du over en med beddeblokk mener jeg det er en meget bra kjøp.
  15. Jeg har ikke brukt den så mye i skumring, så det vet jeg dessverre ikke. Har heller ikke noe annen kvalitetsoptikk å sammenligne med for øyeblikket. Skulle hatt en SFP selv også, men klarer ikke å bestemme meg for retikkel.
×
×
  • Create New...