Jump to content

Rekyl1

Members
 • Posts

  45
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Rekyl1's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

 • Dedicated Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

5

Reputation

 1. Min nøkkelboks fra Abus kan heldigvis ikke åpnes på samme måte som i videoen @Chiefen.v-2 postet.
 2. Den ene nøkkelen til våpenskapet ligger i en nøkkelboks med 4-siffer kodelås. I denne boksen har jeg også andre reservenøkler. Den andre er på nøkkelknipet jeg har i lommen som er festet til buksen med metall-lenke. 9 rifler med optikk + 2 hagler er på grensen til trangt i et 8/16 skap, men det går an.
 3. Jeg bestilte min 3-24x52 i fjor sommer/høst, og den kom med den nye 6-trinns bryteren som det er blide av i denne tråden.
 4. Jeg har en 3-24x52 med samme lysbryter. Når jeg skal endre lysstyrke må jeg holde fast "parallakse-tårnet" for at den ikke skal vri på seg samtidig. Er det slik på dette kikkertsiktet også?
 5. Du kan også se nærmere på Steiner Ranger serien. Både 1-4x24 og 2-8x42 kan passe til deg. Jeg har den siste selv og er godt fornøyd med den til hjortejakten.
 6. Nei, ikke ennå. Men jeg har vært inne på tanken. Så var det dette med å få tid til alt man har lyst til da.
 7. Da har jeg omsider fått skutt litt med Bifrost. Her er noen serier liggende med to-fot. Kaliber er 6,5x55 og pipa er en eldgammel kappet matchpipe på 56 cm m/ASE Utra JET-Z demper. PPU 139 grs Norma Diamond Line bane 130 grs 1 knepp opp og to til venstre. Jeg har ikke all verdens erfaring, men synes skjeftet er helt ok å skyte liggende med. Skjefteskruene var forresten like faste etter skytingen som da jeg startet, så hos meg løsner de ikke. Ellers ser det ut som den gamle pipa mi liker DL bedre enn PPU Til neste gang skal jeg få byttet pipe til enten Sauer 6,5x55 74 cm, Blaser 6,5x55 67 cm eller Heym 308 55 cm. De to siste er helt nye og aldri skutt med før.
 8. Alltid interessant med 22LR ammo tester. Jeg skal i gang med å teste en del ammo selv også snart. Diverse fra Norma, RWS, Eley, CCI, Lapua og SK står på menyen.
 9. Har bestilt en nå, og satser på at den er helt ok til mitt hobby-bruk. Hvilken Android tlf har du som ikke får kontakt?
 10. Hvilket skjefte skal du bruke? Til kun baneskyting og semi-langhold hadde jeg også gått for en lang pipe, men tror jeg hadde stoppet på max 70 cm. Jeg får snart en 55 cm 308 pipe til Saueren, men den skal ikke brukes på langhold da.
 11. Jeg fikk Bifrost i går og hadde store planer om å få prøvd den på skytebanen i går kveld, men det gikk dessverre ikke. Da jeg skulle montere skjefte fant jeg ikke lang nok unbrako-nøkkel til skruen nede i pistolgrepet. Jeg hadde en lang skrutrekker med et bit-sett som jeg fikk ned i hullet, men når jeg prøvde å vinkle skrutrekkeren mot skruen viste det seg at den buttet mot godset i hullåpningen. Rett og slett ikke stort nok hull. Så nå må jeg ut å kjøpe en egen 5 mm unbrako skrutrekker. Jeg har jo en momentnøkkel som jeg egentlig tenkte å bruke, men den får jeg ikke brukt nå hvis jeg ikke finner en forlenger som passer. Hva har dere andre brukt av verktøy til denne ergelige skruen? Førsteintrykket ellers er både og. Plastfølelsen er definitivt tilstede, men til gjengjeld er det mer eller mindre vedlikeholdsfritt. Jeg synes pistolgrepet er litt skarpere i overgangen mellom tommel og pekefinger enn det jeg husker fra da jeg holdt i en Bifrost sist gang. Nå det gjelder stivhet er jeg egentlig positivt overrasket. Forskjeftet flekser litt inn mot pipa når jeg bruker tommel/pekefinger, men det var forventet. Justeringsmulighetene er veldig gode, så jeg tor de fleste vil kunne tilpasse dette skjeftet til egen anatomi. Jeg hadde en 56 cm kappet match-pipe m/ASE Utra ståldemper montert da jeg prøve å holde skjeftet og det virket i grunnen fremtungt nok. Tviler på om dette skjeftet egner seg til 74 cm match-piper i hvert fall. Men GRS markedsfører dette som et lettvekts-skjefte, og med en lett jaktfeltpipe kommer dette til å bli gode greier tror jeg. Jeg kommer tilbake med flere inntrykk når jeg har fått skutt litt.
 12. Hvor langt foran pipa plasserer dere denne kronografen? Jeg ser det blir anbefalt å plassere den noen meter foran pipa pga feilregistrering mht. munningsflamme. Men hvis man bruker demper er det kanskje ikke noe problem?
 13. Jeg har bestilt Bifrost og skal komme tilbake med min opplevelse etter å ha fått testskutt litt, om en uke eller to. Nå virker det som om GRS er midlertidig utsolgt for den brune utgaven til 200 STR, så de må jo ha solgt en del av den. Det ligger heller ingen brukte på finn.no så langt jeg kan se, så det må da være noen som er fornøyd
 14. Jeg tenkte å skaffe meg en lett 308 pipe for bruk på jakt/jaktfelt, og da kommer pipene fra Våpensmia inn i bildet. Hadde egentlig sett for meg denne fra S&L (Link), men den er utsolgt. De har en tilsvarende pipe fra Heym som også ser interessant ut (Link). Antar at denne har 5 bommer i stedet for 4. Er det noen som har erfaringer med disse pipene? Jeg lader ikke selv, så det vil bli brukt kun fabrikkammo.
×
×
 • Create New...