Jump to content

Inner10er

Members
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Inner10er

 1. Dette er en skinnemontasje, og som kjella skriver består denne av to ikke-like halvdeler som dermed må svippes over røret. Vil tro det er denne operasjonen som forårsaker riper på tuben. Har forsøkt å legge noe mellom, som i og for seg (antakelig) funker greit når siktet skal monteres. Men ikke like lett å få kilt mellom noe når siktet skal av montasjen. 🤔
 2. Har en avtagbar mak-montasje som lager litt stygge merker på kikkerttuben. Noen som vet om det finnes noen form for innleggsringer man kan plassere mellom montasjeringene og kikkertsiktet? Evt. andre tips for å forhindre dette? https://vaabenhuset.no/produkt/hurtig-skinne-montasje/
 3. Hmmm, er det dette retikkelet du tenker på?
 4. Ja, om jeg finner en z6 som er priset lavt er det absolutt et alternativ. Men det jeg har sett av bruktpriser til nå er likevel godt over 10k 😕 Har selv et par meopta kikkertsikter jeg er meget godt fornøyd med - spesielt til prisen. Synd det ikke finnes en 1-6/8x blant disse med lignende retikkel.
 5. Absolutt - vil tro det retikkelet fungerer supert til fluktskudd! z6 / z8 hadde vært drømmen, men har dessverre en lommebok som er uenig Noen tips til rimeligere kikkerter (min. 6x forstørrelse) med omtrent samme bruksområde / retikkel? Her er forøvrig retikkelet på min nåværende vortex kikkert. Ok retikkel til fluktskudd, men som sagt ikke helt fornøyd med skarphet på optikk:
 6. Kunne godt tenke meg kahles glass ja, men ser den dessverre ikke har et retikkel egnet for fluktskudd med hagle. Ønsker primært opplyst ring / hestesko -retikkel (rundt sentrum) el. lignende.
 7. Noen her som har tips til passende optikk til en kombi. Ønsker primært fra 1- 6/8 forstørrelse, og med opplyst retikkel tilpasset fluktskudd da jeg ønsker å kunne benytte fastmontert optikk. Dette har fungert bra på min nåværende vortex strike eagle 1-6x24 (hestsko -retikkel), men kunne ønske meg skarpere bilde ved max forstørrelse. Eneste alternativet jeg har sett er - drømmekikkerten - swarovski z8i 1-8x24 med 4A-IF-retikkelet (belyst ring rundt sentrum), men denne synes jeg desverre blir for dyr. Så...tips til lignende kikkerter tas imot med stor takk! 🙂
 8. Hiver meg på denne da jeg vurderer samme truger. Klarer heller ikke se den store forskjellen som evt. rettferdiggjør 3x prisen opp til mer kjente trugemerker. Noen med erfaring, evt. kvalifisert synsing?
 9. Mulig du har sett denne, men her er en som sammenligner meostar opp mot zeiss victory. (ZD = R1 optisk) Har ikke selv sammenlignet side-by-side, så skal ikke uttale meg om forskjeller. Men må innrømme jeg savner litt fokus i slike tråder på hvilken optikk som er "bra nok" og hva som er mer av akademisk interesse. Noe sier meg at man i 99 av 100 tilfeller får akkurat like mye/lite vilt uavhengig av om det står zeiss, swaro, leupold, meopta eller andre ok-kvalitetsmerker på kikkertsiktet. Utstyrshysteriet tar ofte mer tid og fokus enn selve jakta, og tren
 10. Meopta MeoStar R1 4-16x44 har parallaksejustering fra 9 meter og utover. Knivskarp optikk uansett forstørrelse og med tydelige klikk. Kan ikke uttale meg hvordan denne stiller seg optisk sammenlignet med diamondbacken, men da jeg opplever meoptaen hakket skarpere enn viper pst gen 2 (5-25x50) vil jeg anta det skiller vesentlig ned til diamondback. Kan plukkes opp brukt fra ca. 5-6k.
 11. Har ikke all verdens sammenligningsgrunnlag, men har vært fornøyd med min italienske fair i 12/7x57r.
 12. Gode tilbud på kronografer på brownells (kun i dag). Bl.a. magnetospeed V3 til 3.836,- og magnetospeed sporter til 1.956,- https://www.brownells.no/Skyterekvisita/Skytebaneutstyr/Kronografer
 13. Inner10er

  Riflesekk

  Klart man anbefaler / fraråder det man selv har av utstyr. Vanskelig å anbefale noe man ikke har testet over tid...(?) Har både eberlestock G4 og vorn deer. Vorn sekken blir med 95% av alle jaktturer - inkl. turer med telting.
 14. Inner10er

  Riflesekk

  Vil anbefale vorn deer. Genialt konsept der man får tilgang til rifle uten å måtte ta av sekken. Nok plass i sekken til en lang dagstur, evt. helgetur med lett oppakking. Virker å være generelt god kvalitet på sekken, så har håp om å ha denne i mange år.
 15. Krise avverget. Litt grease på tårnene løste problemet
 16. Meopta Meostar R1 4-16x44 er optisk definitivt mange hakk opp, og går for 5.000 - 6.000,- brukt på finn. Ulempen i forhold til langholdskyting er moa klikk på mildot retikkel, samt sfp retikkel.
 17. Nettopp kjøpt meg brukt kikkertsikte med nydelig optikk, men merker meg at tårnet (elevasjon) gir ujevnt motstand ved justering. Virker som om det kniper litt i en fase ved hver rotasjon. Har ikke fått testet om dette påvirker nøyaktigheten ved justering. Er dette noe jeg bør sende tilbake, eller er dette et kjent (og ufarlig) fenomen?
 18. Sakset fra lovdata (Forskrift om skytevåpen, våpendeler og ammunisjon mv. (våpenforskriften) § 79" "For enkeltløpede hagler som lades ved at våpenet brekkes, regnes ikke forskjefte som vital del" Regnes forskjeftet som vital del på en kombi?
 19. Da er det fast choke, 1/2 trangboring iflg. systemene til g-max. Fant forøvrig et annet eksemplar uten rust på bakrommet - gikk for denne. 4.500,- må vel kunne betraktes som et aldri så lite kupp.
 20. Har sett på lignende retikler, og tenkt tanken du bekrefter. Vet vortex sin rimeligere strike eagle serie har et lignende retikkel, men denne er igjen litt mer kresen på øyeplassering enn den dyrere viper/razor -serien. På hvilken distanse er da rifla skutt inn på? Hvilket kikkertsikte benytter du?
 21. Har liten og ingen erfaring med avtagbare montasjer generelt, så korriger meg gjerne om jeg tar feil - men har fått inntrykk av at avtagbare montasjer holder presisjonen godt nok for hårvilt, men ikke nødvendigvis for mindre vilt på relativt store avstander. Skal ikke rare treffpunktsforandring til før du bommer på rypa 100 m unna. Tenkte derfor som 32-40 Win. skisserte ovenfor - med tilstrekkelig trening på leirduebanen å kunne benytte et fast montert 1-6x kikkertsikte på 1x forstørrelse med lys i retikkel og «tilgivende øyeboks». Dette vil vel i noen grad være som å benytte et ikke-forstørre
 22. Har skjønt de fleste anbefaler sving/hake -montasje til kombi/drilling, men litt skeptisk til både pris på montasje samt treffpunktendring. Hvordan vil det fungere med fastmontasje av optikk av typen 1-6x forstørrelse og opplyst retikkel? Vil man kunne bruke hagla på støkkjakt av fjærvilt med 1x forstørrelse? Aktuell optikk: Vortex Viper PST Gen II 1-6x24 VMR-2 MRAD
 23. Ok, er rimelig grønn på området - betjeninga på butikken faktisk enda grønnere (!) Dersom pipa har choke, regner jeg med det er fast choke det er snakk om? Er dette noe man normalt ser uten problem ved inspeksjon? Etter å ha lest litt (motstridende) poster på bl.a. kammeret, ser jeg flere sverger til fin stålull og våpenolje for å fjerne rust. Andre fraråder bruk av våpenolje i kombinasjon med stålull. Litt usikker på hva som er gjeldende metode for oppgaven?
 24. Har fått tilbud om kjøp av kombi av typen FAIR 12/7X57R til en rimelig penge (G-max), men finner lite og ingen info på nettet om våpenet. Våpenet leveres blant annet uten choker, og mener jeg heller ikke så gjenger i løpet for dette. Trodde alle hagleløp av nyere type ble levert med enten faste eller utskiftbare choker? Våpenet har nok stått en stund i butikk/lager da det var antydning til rust ved munningen, men dette så ut som lett overflaterust. Kunne ikke se antydning til rust i selve løpene. Burde være grei skuring å pusse dette bort? Er det en deal-br
×
×
 • Create New...