Jump to content

Inner10er

Members
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Inner10er's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

5

Reputation

  1. Dette er en skinnemontasje, og som kjella skriver består denne av to ikke-like halvdeler som dermed må svippes over røret. Vil tro det er denne operasjonen som forårsaker riper på tuben. Har forsøkt å legge noe mellom, som i og for seg (antakelig) funker greit når siktet skal monteres. Men ikke like lett å få kilt mellom noe når siktet skal av montasjen.
  2. Har en avtagbar mak-montasje som lager litt stygge merker på kikkerttuben. Noen som vet om det finnes noen form for innleggsringer man kan plassere mellom montasjeringene og kikkertsiktet? Evt. andre tips for å forhindre dette? https://vaabenhuset.no/produkt/hurtig-skinne-montasje/
  3. Hmmm, er det dette retikkelet du tenker på?
  4. Ja, om jeg finner en z6 som er priset lavt er det absolutt et alternativ. Men det jeg har sett av bruktpriser til nå er likevel godt over 10k Har selv et par meopta kikkertsikter jeg er meget godt fornøyd med - spesielt til prisen. Synd det ikke finnes en 1-6/8x blant disse med lignende retikkel.
  5. Absolutt - vil tro det retikkelet fungerer supert til fluktskudd! z6 / z8 hadde vært drømmen, men har dessverre en lommebok som er uenig Noen tips til rimeligere kikkerter (min. 6x forstørrelse) med omtrent samme bruksområde / retikkel? Her er forøvrig retikkelet på min nåværende vortex kikkert. Ok retikkel til fluktskudd, men som sagt ikke helt fornøyd med skarphet på optikk:
  6. Kunne godt tenke meg kahles glass ja, men ser den dessverre ikke har et retikkel egnet for fluktskudd med hagle. Ønsker primært opplyst ring / hestesko -retikkel (rundt sentrum) el. lignende.
  7. Noen her som har tips til passende optikk til en kombi. Ønsker primært fra 1- 6/8 forstørrelse, og med opplyst retikkel tilpasset fluktskudd da jeg ønsker å kunne benytte fastmontert optikk. Dette har fungert bra på min nåværende vortex strike eagle 1-6x24 (hestsko -retikkel), men kunne ønske meg skarpere bilde ved max forstørrelse. Eneste alternativet jeg har sett er - drømmekikkerten - swarovski z8i 1-8x24 med 4A-IF-retikkelet (belyst ring rundt sentrum), men denne synes jeg desverre blir for dyr. Så...tips til lignende kikkerter tas imot med stor takk!
  8. Hiver meg på denne da jeg vurderer samme truger. Klarer heller ikke se den store forskjellen som evt. rettferdiggjør 3x prisen opp til mer kjente trugemerker. Noen med erfaring, evt. kvalifisert synsing?
  9. Mulig du har sett denne, men her er en som sammenligner meostar opp mot zeiss victory. (ZD = R1 optisk) Har ikke selv sammenlignet side-by-side, så skal ikke uttale meg om forskjeller. Men må innrømme jeg savner litt fokus i slike tråder på hvilken optikk som er "bra nok" og hva som er mer av akademisk interesse. Noe sier meg at man i 99 av 100 tilfeller får akkurat like mye/lite vilt uavhengig av om det står zeiss, swaro, leupold, meopta eller andre ok-kvalitetsmerker på kikkertsiktet. Utstyrshysteriet tar ofte mer tid og fokus enn selve jakta, og trening med rifla / kikkerten. Jeg snakker desverre bl.a. av egen erfaring. Kom forøvrig over et bra tilbud på finn: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=167314571 Har samme siktet selv og er meget godt fornøyd. Omtrent samme bruksområde som du skisserer. (Edit: ser du ønsker opplyst retikkel, da blir kanskje ikke denne så aktuell likevell)
  10. Meopta MeoStar R1 4-16x44 har parallaksejustering fra 9 meter og utover. Knivskarp optikk uansett forstørrelse og med tydelige klikk. Kan ikke uttale meg hvordan denne stiller seg optisk sammenlignet med diamondbacken, men da jeg opplever meoptaen hakket skarpere enn viper pst gen 2 (5-25x50) vil jeg anta det skiller vesentlig ned til diamondback. Kan plukkes opp brukt fra ca. 5-6k.
  11. Har ikke all verdens sammenligningsgrunnlag, men har vært fornøyd med min italienske fair i 12/7x57r.
  12. Gode tilbud på kronografer på brownells (kun i dag). Bl.a. magnetospeed V3 til 3.836,- og magnetospeed sporter til 1.956,- https://www.brownells.no/Skyterekvisita/Skytebaneutstyr/Kronografer
  13. Inner10er

    Riflesekk

    Klart man anbefaler / fraråder det man selv har av utstyr. Vanskelig å anbefale noe man ikke har testet over tid...(?) Har både eberlestock G4 og vorn deer. Vorn sekken blir med 95% av alle jaktturer - inkl. turer med telting.
  14. Inner10er

    Riflesekk

    Vil anbefale vorn deer. Genialt konsept der man får tilgang til rifle uten å måtte ta av sekken. Nok plass i sekken til en lang dagstur, evt. helgetur med lett oppakking. Virker å være generelt god kvalitet på sekken, så har håp om å ha denne i mange år.
  15. Krise avverget. Litt grease på tårnene løste problemet
×
×
  • Create New...