Jump to content

Inner10er

Members
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mulig du har sett denne, men her er en som sammenligner meostar opp mot zeiss victory. (ZD = R1 optisk) Har ikke selv sammenlignet side-by-side, så skal ikke uttale meg om forskjeller. Men må innrømme jeg savner litt fokus i slike tråder på hvilken optikk som er "bra nok" og hva som er mer av akademisk interesse. Noe sier meg at man i 99 av 100 tilfeller får akkurat like mye/lite vilt uavhengig av om det står zeiss, swaro, leupold, meopta eller andre ok-kvalitetsmerker på kikkertsiktet. Utstyrshysteriet tar ofte mer tid og fokus enn selve jakta, og trening med rifla / kikkerten. Jeg snakker desverre bl.a. av egen erfaring. 🙄 Kom forøvrig over et bra tilbud på finn: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=167314571 Har samme siktet selv og er meget godt fornøyd. Omtrent samme bruksområde som du skisserer. (Edit: ser du ønsker opplyst retikkel, da blir kanskje ikke denne så aktuell likevell)
 2. Meopta MeoStar R1 4-16x44 har parallaksejustering fra 9 meter og utover. Knivskarp optikk uansett forstørrelse og med tydelige klikk. Kan ikke uttale meg hvordan denne stiller seg optisk sammenlignet med diamondbacken, men da jeg opplever meoptaen hakket skarpere enn viper pst gen 2 (5-25x50) vil jeg anta det skiller vesentlig ned til diamondback. Kan plukkes opp brukt fra ca. 5-6k.
 3. Har ikke all verdens sammenligningsgrunnlag, men har vært fornøyd med min italienske fair i 12/7x57r.
 4. Gode tilbud på kronografer på brownells (kun i dag). Bl.a. magnetospeed V3 til 3.836,- og magnetospeed sporter til 1.956,- https://www.brownells.no/Skyterekvisita/Skytebaneutstyr/Kronografer
 5. Inner10er

  Riflesekk

  Klart man anbefaler / fraråder det man selv har av utstyr. Vanskelig å anbefale noe man ikke har testet over tid...(?) Har både eberlestock G4 og vorn deer. Vorn sekken blir med 95% av alle jaktturer - inkl. turer med telting.
 6. Inner10er

  Riflesekk

  Vil anbefale vorn deer. Genialt konsept der man får tilgang til rifle uten å måtte ta av sekken. Nok plass i sekken til en lang dagstur, evt. helgetur med lett oppakking. Virker å være generelt god kvalitet på sekken, så har håp om å ha denne i mange år.
 7. Krise avverget. Litt grease på tårnene løste problemet
 8. Meopta Meostar R1 4-16x44 er optisk definitivt mange hakk opp, og går for 5.000 - 6.000,- brukt på finn. Ulempen i forhold til langholdskyting er moa klikk på mildot retikkel, samt sfp retikkel.
 9. Nettopp kjøpt meg brukt kikkertsikte med nydelig optikk, men merker meg at tårnet (elevasjon) gir ujevnt motstand ved justering. Virker som om det kniper litt i en fase ved hver rotasjon. Har ikke fått testet om dette påvirker nøyaktigheten ved justering. Er dette noe jeg bør sende tilbake, eller er dette et kjent (og ufarlig) fenomen?
 10. Tipper på 8x56R Steyr. Patron fra Østerrike, lansert i 1930.
 11. Sakset fra lovdata (Forskrift om skytevåpen, våpendeler og ammunisjon mv. (våpenforskriften) § 79" "For enkeltløpede hagler som lades ved at våpenet brekkes, regnes ikke forskjefte som vital del" Regnes forskjeftet som vital del på en kombi?
 12. Da er det fast choke, 1/2 trangboring iflg. systemene til g-max. Fant forøvrig et annet eksemplar uten rust på bakrommet - gikk for denne. 4.500,- må vel kunne betraktes som et aldri så lite kupp.
 13. Har sett på lignende retikler, og tenkt tanken du bekrefter. Vet vortex sin rimeligere strike eagle serie har et lignende retikkel, men denne er igjen litt mer kresen på øyeplassering enn den dyrere viper/razor -serien. På hvilken distanse er da rifla skutt inn på? Hvilket kikkertsikte benytter du?
 14. Har liten og ingen erfaring med avtagbare montasjer generelt, så korriger meg gjerne om jeg tar feil - men har fått inntrykk av at avtagbare montasjer holder presisjonen godt nok for hårvilt, men ikke nødvendigvis for mindre vilt på relativt store avstander. Skal ikke rare treffpunktsforandring til før du bommer på rypa 100 m unna. Tenkte derfor som 32-40 Win. skisserte ovenfor - med tilstrekkelig trening på leirduebanen å kunne benytte et fast montert 1-6x kikkertsikte på 1x forstørrelse med lys i retikkel og «tilgivende øyeboks». Dette vil vel i noen grad være som å benytte et ikke-forstørrende rødpunktssikte a-la docter sight?
 15. Har skjønt de fleste anbefaler sving/hake -montasje til kombi/drilling, men litt skeptisk til både pris på montasje samt treffpunktendring. Hvordan vil det fungere med fastmontasje av optikk av typen 1-6x forstørrelse og opplyst retikkel? Vil man kunne bruke hagla på støkkjakt av fjærvilt med 1x forstørrelse? Aktuell optikk: Vortex Viper PST Gen II 1-6x24 VMR-2 MRAD
×
×
 • Create New...