Jump to content

Inner10er

Members
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har ikke all verdens sammenligningsgrunnlag, men har vært fornøyd med min italienske fair i 12/7x57r.
 2. Gode tilbud på kronografer på brownells (kun i dag). Bl.a. magnetospeed V3 til 3.836,- og magnetospeed sporter til 1.956,- https://www.brownells.no/Skyterekvisita/Skytebaneutstyr/Kronografer
 3. Inner10er

  Riflesekk

  Klart man anbefaler / fraråder det man selv har av utstyr. Vanskelig å anbefale noe man ikke har testet over tid...(?) Har både eberlestock G4 og vorn deer. Vorn sekken blir med 95% av alle jaktturer - inkl. turer med telting.
 4. Inner10er

  Riflesekk

  Vil anbefale vorn deer. Genialt konsept der man får tilgang til rifle uten å måtte ta av sekken. Nok plass i sekken til en lang dagstur, evt. helgetur med lett oppakking. Virker å være generelt god kvalitet på sekken, så har håp om å ha denne i mange år.
 5. Krise avverget. Litt grease på tårnene løste problemet
 6. Meopta Meostar R1 4-16x44 er optisk definitivt mange hakk opp, og går for 5.000 - 6.000,- brukt på finn. Ulempen i forhold til langholdskyting er moa klikk på mildot retikkel, samt sfp retikkel.
 7. Nettopp kjøpt meg brukt kikkertsikte med nydelig optikk, men merker meg at tårnet (elevasjon) gir ujevnt motstand ved justering. Virker som om det kniper litt i en fase ved hver rotasjon. Har ikke fått testet om dette påvirker nøyaktigheten ved justering. Er dette noe jeg bør sende tilbake, eller er dette et kjent (og ufarlig) fenomen?
 8. Tipper på 8x56R Steyr. Patron fra Østerrike, lansert i 1930.
 9. Sakset fra lovdata (Forskrift om skytevåpen, våpendeler og ammunisjon mv. (våpenforskriften) § 79" "For enkeltløpede hagler som lades ved at våpenet brekkes, regnes ikke forskjefte som vital del" Regnes forskjeftet som vital del på en kombi?
 10. Da er det fast choke, 1/2 trangboring iflg. systemene til g-max. Fant forøvrig et annet eksemplar uten rust på bakrommet - gikk for denne. 4.500,- må vel kunne betraktes som et aldri så lite kupp.
 11. Har sett på lignende retikler, og tenkt tanken du bekrefter. Vet vortex sin rimeligere strike eagle serie har et lignende retikkel, men denne er igjen litt mer kresen på øyeplassering enn den dyrere viper/razor -serien. På hvilken distanse er da rifla skutt inn på? Hvilket kikkertsikte benytter du?
 12. Har liten og ingen erfaring med avtagbare montasjer generelt, så korriger meg gjerne om jeg tar feil - men har fått inntrykk av at avtagbare montasjer holder presisjonen godt nok for hårvilt, men ikke nødvendigvis for mindre vilt på relativt store avstander. Skal ikke rare treffpunktsforandring til før du bommer på rypa 100 m unna. Tenkte derfor som 32-40 Win. skisserte ovenfor - med tilstrekkelig trening på leirduebanen å kunne benytte et fast montert 1-6x kikkertsikte på 1x forstørrelse med lys i retikkel og «tilgivende øyeboks». Dette vil vel i noen grad være som å benytte et ikke-forstørrende rødpunktssikte a-la docter sight?
 13. Har skjønt de fleste anbefaler sving/hake -montasje til kombi/drilling, men litt skeptisk til både pris på montasje samt treffpunktendring. Hvordan vil det fungere med fastmontasje av optikk av typen 1-6x forstørrelse og opplyst retikkel? Vil man kunne bruke hagla på støkkjakt av fjærvilt med 1x forstørrelse? Aktuell optikk: Vortex Viper PST Gen II 1-6x24 VMR-2 MRAD
 14. Ok, er rimelig grønn på området - betjeninga på butikken faktisk enda grønnere (!) Dersom pipa har choke, regner jeg med det er fast choke det er snakk om? Er dette noe man normalt ser uten problem ved inspeksjon? Etter å ha lest litt (motstridende) poster på bl.a. kammeret, ser jeg flere sverger til fin stålull og våpenolje for å fjerne rust. Andre fraråder bruk av våpenolje i kombinasjon med stålull. Litt usikker på hva som er gjeldende metode for oppgaven?
 15. Har fått tilbud om kjøp av kombi av typen FAIR 12/7X57R til en rimelig penge (G-max), men finner lite og ingen info på nettet om våpenet. Våpenet leveres blant annet uten choker, og mener jeg heller ikke så gjenger i løpet for dette. Trodde alle hagleløp av nyere type ble levert med enten faste eller utskiftbare choker? Våpenet har nok stått en stund i butikk/lager da det var antydning til rust ved munningen, men dette så ut som lett overflaterust. Kunne ikke se antydning til rust i selve løpene. Burde være grei skuring å pusse dette bort? Er det en deal-breaker dersom våpenet leveres uten fast/utskiftbare choker? Bør jeg være skeptisk til rust ved munningen i nytt våpen rett fra butikk?
×
×
 • Create New...