Jump to content

ChristianS

Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ChristianS's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

2

Reputation

  1. Leser at reinsdyr kalver kan få gevir allerede første året. Vedlagt bildet er dette en årskalv eller fjorårsdyr?
  2. Hvis man skal ha et navn som referer til Småvilt og Storvilt (lvl 1), blir det riktig å kalle det jaktform? Eller har dere et bedre forslag? Skogsfugl, andefugler, vadefugl etc - dette er vel teoretisk en "fugleunderorden", men dette benyttes vel bare av ornitologer - er det et bedre navn på folkemunne? Man sier jo at man skal på rypejakt, skogsfugljakt, andejakt etc. Kanskje "jakt" er godt nok --- eks. "velg jakt" Fjellrype, lirype, jerpe, laksand etc er vel en art.
  3. Utmerket hjelp folkens - setter stor pris på det
  4. Hva tror dere om denne struktureringen - jeg har tatt Jakttidsramme-plakaten som utgangspunkt, mens navn på storvilt er basert på hjortevilt.no Spesifikt kunne jeg tenke input på: Hva er beste benevning for level 1, 2 og 3. Og hva heter fjorsdyr han og hun for reinsdyr?
  5. Tusen takk - akkurat den type input jeg trenger
  6. Jobber med å utvikle en app for norske jegere på hobby basis - den er planlagt lansert på sensommeren. Under er mitt forslag til kategorisering av jaktformer i Norge - tenker da på hva som skal skytes og ikke hvorvidt det er smygjakt, posteringsjakt, åtejakt etc. Kategoriseringen under skal benyttes i situasjonen "hvilken jakt skal du på?" - Om noen spør deg dette vil alternativene under være dekkende for de mest utbredte jaktene i Norge? Eller har jeg glemt noe viktig? I (parentes) er de artene som vil være tilgjengelig for jegeren til å spesifisere hva som er skutt - er dette detaljert nok for loggføring for dere? For storvilt ser jeg to alternativer - hva er best? - Benytte de ulike benevningene (eks. okse, ku, åring - men dette er tidvis forskjellig fra ulike deler av Norge) - Benytte standardisert benevning (eks. Han, Hun, fjorsdyr han, fjorsdyr hun, årskalv) Småvilt: - Rype (Fjellrype, Lirype) - Storfugl (Storfugl: Tiur, Røy - Orrfugl: Orrhane, Orrhøne) - Due (Ringdue) - And (And, Gås) - Hare (Hare) - Rev (Rødrev) Storvilt: - Elg (Okse (hanndyr), Ku (hunndyr), åring (hanndyr 1.5 års), kvige (hunndyr ca 1.5 år), kalv (<1 år)) - Hjort (Bukk(hanndyr), kolle(hunndyr), pinnbukk (hanndyr 1.5 år), fjorsdyr (hunndyr 1.5 år), kalv (<1.5 år)) - Rådyr (bukk(hanndyr), geit(hunndyr), ungdyr (1.5år) , kalv (< 1år)) - Reinsdyr (bukk(hanndyr), simle (hunndyr), liten bukk(hanndyr 1.5 år), kalv (< 1år)) Eksempler på noen arter som ikke er med: Vadere, Spurvefugler, Rovdyr foruten rev, villsvin, fasan, beverrotte, kanin, vaskebjørn, villmink, dåhjort etc.
  7. Takk til alle som har skrevet til meg direkte. Forstår at vindretning og vindstyrke trolig er de viktigste faktorene for å sammenligne jaktsituasjoner (sett/skutt) statistisk sett. Med denne informasjonen vil man kunne si feks. jakttårn 1 har størst sjanse for å se dyr når vinden kommer fra nordøst, eller rypene ligger typisk i området X når vinden kommer fra øst. For jaktplanlegging kan derimot soloppgang/solnedgangs tidspunkter være interessant, samt skyforhold og månefase - temperatur er trolig mest interessant for jegeren mtp hvor mye klær som trengs Ønsker fortsatt dine innspill - så fortell hva du tenker
  8. Hei, Tusen takk til alle som har hjulpet til allerede via andre poster på forumet. Til de som ikke har hørt om det tidligere, så jobber jeg med å lage en jaktapp for oss norske jegere på hobbybasis. Den vil lanseres før jaktsesongen starter. Jeg er personlig veldig glad i statistikk, men er ikke strukturert nok til å notere ned alt av informasjon over tid. En av hovedfunksjonene i appen er å gjøre innsamlingen og analyseringen av data så lett som mulig. Og det er her jeg håper dere kan hjelpe meg. Hva er interessant å vite om jakta? Og hvilken informasjon/variabler er nødvendig for å kunne gi innsikt som kan øke jaktsjansene ved neste jakt. Hva anbefaler dere at jeg inkluderer i appen for ulike jaktformer/typer. Er noe statistikk mer interessant på tvers av jaktlag, mens andre ting mer relevant på person nivå? Under er hva jeg tenker, men kom gjerne med forslag, tanker og ideer. Basis statistikk: - Antall jaktturer - Antall dyr skutt/sett - Antall km gått - Antall km gått per dyr/fugl sett/skutt - Bestandtetthet - Hvor er dyrene skutt i jaktterrenget de siste 3-5 årene Er disse variablene interessante? - Vindretning - Temperatur - Tørt/fuktig i terrenget - Er det andre variabler som kan være verdifullt å følge? Si gjerne i fra om du ønsker å være med å teste appen når det kommer i Beta i mai eller ønsker å få en mail når den lanseres - Bare send meg en direktemelding. Mvh, Christian
×
×
  • Create New...