Jump to content

Freds

Members
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Freds

  1. På 18.2.2017 den 1.16, Kuli skrev:

    Enkelt søk viser jo at mauser m03 ligger på 26-27000 :roll: Hvor finner du S&L victory til 13-14000? Jeg liker godt S&L selv, fine rifler med mye håndverk. Endte likevel opp med "tysk ingeniørrifle" og har ikke angra et sekund. Ikke var den særlig mye dyrere heller. Skal sies at det var syntstokk ikke tre.

     

    De fleste classic DL jeg har sett har hatt fine trestokker, hvorfor ikke bare gå for en slik? Victory har etter det jeg kan se bare annen stokkform.

    Hei, hva endte du opp med som ikke var så mye dyrere?

  2. På 19.11.2009 den 0.55, M67 skrev:

    Av alle dumme moter er vel denne en grei en? Om en vil ha kort løp kan en vel ha det? Vil du ikke, kan du vel la vær?

    Det ja, de selger det som selger best, og lager løp, kammer og kuleskråning iht. CIP eller SAAMI standard, selv om man i mange kalibre vet bedre. Og så er det enklere å kappe enn å skjøte :roll: Få rifleprodusenter har ennå klart å levere .223 med riflestigning som gjør den utrolig mye mer anvendelig, så veldig godt følger de ikke med.

    At lyddempere i praksis er forbudt der de aller fleste rifler lages, hjelper jo ikke. Korte løp smeller, uten demper

     

    Du skal ikke ha bært rundt på ei rifle lenge før du vet at det er enklere med kort løp, uansett skog, asfalt eller jorder, selv på post i et jakttårn... Om en ikke trenger (tror en trenger) langt løp, hvor slepe rundt på det? Vekt er en ting, men gå rundt med børse i handa og fortell meg at det ikke hadde vært greiere med en kort.

     

    Med demper blir den lang igjen, men en har da valget, demperen kan være på, hjemme, eller i sekken. Putte på på post.

    Som kort går den inn i bagasjerommet på alle biler, fort og greit, når jaktlaget skal til neste drev. Våpenkofferten blir kortere, ikke kommer løpet over hodet når i reim...

     

    Ofte blir presisjonen bedre med kortere løp, hastighet og "flattskytende" har gått av moten - hva er vitsen når alle har laser avstandsmåler uansett? Noen få sekundmeter, hvem bryr seg, vi har jo nok av dem.

    De fleste rifler blir lettere å skyte med som korte. Med kort løp kan du ha tykkere løp for samme vekt, bedre balanse, bedre presisjon?

     

    IMO er en ideell løpslengde for balanse, bæring og skyting 50-55cm. Likevel kan 65 eller 70 være et bedre valg til enkelte ting, alt til sitt bruk.

     

    K

    Tenker du 50-55cm med/ uten demper? Ser på x-bolt super light som har 42 cm...

  3. Da har jeg landet på Browning x-bolt, 308.

    det jeg ikke klarer å forstå er fordeler ulemper mellom alle x-bolt modellene.

    feks er det en super light med 41 cm løp, Nordic light, Composite og flere andre.

    noen som har noen erfaringer med noe av dette?

  4. Nærmer seg kjøp av rifle nå og Browning X-bolt 308, med demper og trolig Zeiss V kikkertsikte leder an. Men det finnes jo en rekke X- bolt modeller med en ganske stor pris diff!Er det noen som kan forklare meg forskjellen og kanskje komme med en anbefaling?

  5. 8 minutter siden, Kriss94 skrev:

    Jeg har Mauser M12 i kaliber 6,5x55. Det er ei børse mange kanskje mener så som så om pga Mauser M03 er kongen på haugen. Den jeg har er en classic med trestokk, super presisjon for ei jaktrifle (prøver å unngå proffe skytteres mening om hva presisjon er) den samler bedre enn jeg klarer å skyte liggende med støtte med alt av ammunisjon jeg har matet den med. Pr dags dato skyter jeg med S&B helmantel da den går rimelig likt med Sako deerhead, merk at dette er individuelt for alle våpen. Jeg fikk akkurat godkjent søknad på ei 223 x-bolt, så jeg kommer til å ha begge våpnene :D. Det jeg liker med Mauseren er at den kjennes dønn solid ut, boltgangen er glatt som en våt drøm, 3-punkts sikring som sitter bakerst på sluttstykket (lett å betjene, og lydløst) godt avtrekk, fin stokk i forhold til prisen,  løpet har plastnitrering som gjør at den er litt mer værbestandig enn et standard blånert løp. Jeg velger likevel å olje alt av metall før jeg skal ut i dårlig vær, og oljer etter tørk når den kommer inn. Magasinet kan mates fra toppen eller tas ut og mates på den måten, knappen er litt senket inn slik at utilsiktet utløsning av magasin ikke er spesielt sannsynlig.

    X-bolten har låsekasse som er tilpasset kaliberet, dvs at du får ei veldig nett og fin børse om du feks vil gå for 223 eller 308. Mi børse er av den typen med rustfritt flutet løp i den korteste varianten, 42 cm løp?. De fleste leveres ferdig gjenget for lyddemper. Fordelen med 308 med tanke på lyddemper er at den ikke trenger så langt løp for å få opp farten på kula, dvs at du kan gå for den korte varianten som vil gi bedre balanse med en lyddemper på enn med langt løp. Du vil også oppleve mindre irritasjon over å hekte deg i greiner osv i skogen da børsa blir lavere når den henger på skuldra.   X-bolten har også ei bra plassert sikring, den er beddet fra fabrikk, som gjør at løpet ligger fritt og du skal derfor ikke bli plaget av at skuddene "klatrer" på skytebanen etterhvert som løpet utvider seg pga varme. Stokken er etter min mening en av de aller beste rett fra fabrikk uansett prisklasse, meget godt gummiert grep på hele stokken som ikke blir glatt selv om det er vått og kaldt. Mitt syn er at x-bolt og Mauser m18 ikke kan sammenlignes hva angår opplevd kvalitet, mauseren var hul og riklete. Sikringa er også billig, men det er ingen tvil om at den fungerer.

    Takk for utfyllende svar - heller kraftig mot Browningen nå...

  6. På 13.3.2018 den 10.41, Super XX skrev:

    Selv om grunnlaget er syltynt er jeg tilbøyelig til å være ening med bbdg.

    Har selv vært på utkikk etter en ny småviltrifle i 223rem i et halvt års tid. Etter en del "butikktaffsing" ende jeg opp med en browning x-bolt nordic light. Skal hente den ut i disse dager.

    Uavhengig av pris så var dette den rifla som tilfredsstilte de fleste kravene jeg satte. Lett, syntetisk stokk, låskasse tilpasset patronen, løp som sitter fast:), 60 graders hevearmsløft, ferdig gjenget...

    Så får vi se om jeg blir skuffa....

      

    Holder på å sjekke ut Browningen nå.... 

  7. 1 time siden, 8X68S skrev:

    Når du har noen kandidater, da er det lite som slår det å ta seg noen turer å tafse litt på riflene.

    Få de til å sette på kikkertsikte i butikken, så kan du prøve hvordan de "ligger".  

    - ja skjønner at det nærmer seg det nå, vil bare ha svaret inn til 2-3 stk først...

  8. Skal på førstegangs elgjakt til høsten, og er på rifle jakt...

    pr nå står det mellom Mauser M18, som det selvfølgelig er vanskelig å få erfaringer fra her inne da den er såpass ny - kontra - Browning X-bolt som har dukket opp som alternativ de siste dagene (Tikka og Sauer 100 var med lenge men må prøve å snevre litt inn snart)

    noen som har noen meninger om dette? Noen erfaringer med denne Browningen? Noen som vet når x-bolt kom på markedet? Og hva er det Browning er bra på? (Ser også at den er sylslank - men er det alltid en fordel da?)

    Ser for meg 308, lyddemper og et bra kikkertsikte). Gi gjerne deres synspunkt og erfaringer....!

     

     

  9. Takk for svar, ble ikke veldig mye klokere men forstår at - hva er best - spørsmål er vanskelige. Kjenner det fortsatt står mellom disse to selv om jeg skjønner Tikka er bra - og skal lese meg litt opp på Browning. Har andre noen synspunkt eller Browning erfaring er det fortsatt bare å la dem komme- takk.

  10. Hei er helt ny på storviltjakt, men skal igang til høsten. Har trolig landet på 308.

    Har lest testene til Mauser M18, og erfaringene på Sauer 100, så tror det er de det står mellom nå. Hva tenker dere? Noen fordeler/ ulemper med disse? Hva er bra/ evt ikke bra? 

×
×
  • Create New...