Jump to content

MrJack

Members
  • Posts

    28
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by MrJack

  1. Da må jeg bare prøve finne ut for hvilken kulelengde den matern jeg har er for
  2. Hvor er den for .38 / 357 da ? Jeg ser til .30 .32 9mm .40 og .45 Betyr det att .365 er samme som .38 sp ? Mvh Per Berge
  3. Har kjøpt ei LEE Pro 1000 presse med ett sett for 38 / 357 og ett for 9 mm. Sistnevnte var med kulemater. Finner derimot ingen for .38 / 357 Noen som har ett vetugt svar på hvorfor ikke den finnes ? På forhånd takk
  4. Er helt tullete att det skal være slik. Både att det er så store forskjeller og att det skal gå opptil 15 uker enkelte distrikt. Det er faen meg nesten fire mnd.
  5. Har ikke patrona her nå men målte utfra pennen og med kula er den 90 mm. Bare hylsa er ca 70 ishh,,, Dim på pennen er ca 10 mm så kanskje ei 9,3x72R da. Greide ikke lese hva som sto bak men det virka som noe tysk hvertfall.
  6. En i styret hadde hjulpet med å rydde en kjeller for gamle amo og diverse og kom over noe han ikke viste hva er. Noen her inne som kan utfra bildet hjelpe ?
  7. Så ei Winchester 1873 på finn.no i går som hadde slik utsmykking i kolba.
  8. Bruker firefox jeg, men det er kanskje løsning der også
  9. Det har jeg sagt i alle år, en sku tatt Italiensk som sidemål. Dæ hadde en hatt god bruk for oppi Gudbrandsdalen i oppveksten og. Noen som har løsninga for å få bytta språk på den nettsida ?
  10. Kjekt å ha familie i forsvaret som like værra med onkel på skytebana når han er heime
  11. Kanskje en får prøvd å lage Porchetta av "Norsk" Villsvin en dag
  12. Har jeg sagt att villsvin er uspiselig ? Det kan jeg ikke huske
  13. Nei jeg kjenner godt til Brunst /råne problematikken. Har jo noen år bak meg i landbruket. Det var en guide jeg så en video av som sa dette om att villsvin som jages og ikke tas fort var noe han stort sett heiv til bikkjene. Har jo spist det som restauranten kalte villsvin men som mest sansynlig var avla fram på gard langs E18 i Østfold. Var godt det ,)
  14. Du skjønner forskjellen på "tok vare på" og "tilberedet" ? Har desverre ikke Teskje på tastaturet men ,,,,,,
  15. Nå var det ikke tatt fra løse lufta hva jeg nevnte, men utfra en video av en erfaren villsvin jeger. Det meste av kjøttet ga han til bikkjene sine. Husker ikke nøyaktig hvilke del men mener det var fileeten han sjøl tok vare på å serverte. Ja å skinnet da. Så jeg regner med erfarne villsvin jegere har litt erfaring å dele ut. Men du vet kanskje bedre etter alle de villsvina du har skutt å slakta ?
  16. Om det stemmer hva jeg har hørt ska du ha en skikkelig fulltreffer for att kjøttet skal kunne bli mat for folk. Adrenalinproduksjon skal etter hva jeg har hørt værra vanvittig på disse villsvina om de ikke detter tvert. Noen som vet mer inngående om akkurat det ?
  17. Ett fryktelig skadedyr med en enorm forplantningsevne. Når en ser video av ei purke med 3 generasjoner kull å der flokken teller 48 individ sier det det meste. Ett svin kan jo ha 3 kull i året. De har en vanvittig tilpasningsevne og selv tamsvin som rømmer anses som ville både mentalt og fysiologisk allerede etter 48 timer. Dette kan måles både i busta og tenner innen 2 døgn. Nei dette dyrets spredning ska en ikke se på med letthet, men innse hva slags skadedyr det er.
  18. Sku gjerne sagt de gjorde det, men nope,,
  19. Hadde dere vært ufrivillige vitne til undertegnede da en var i blokkfløytepliktig alder, les barneskole elev, ville dere hatt full forståelse for melders frykt.
  20. Takker for informativt og solid svar på mine mange spørsmål. Ekstra kjekt å høre fra en som sjøl har lender og knoker som knirker og piner Jeg har iritert meg litt over att alle Dillon selgere bruker noe forvirrende bilde ilustrasjoner av produktet de tilbyr, da det er mye mer avbilda enn hva prisen faktisk gjelder for. Ikke gir de alt for mye (gjerne ingenting) konkret informasjon om hva en trenger ekstra heller. Men har de siste dagene etterhvert fått en noen lunde oversikt. Jeg har ikke bare måtte forholde meg til litt forvirrende salgspolicy men også sette meg inn i nye ord og betegnelser på eks varseldingser og LEDdangser Har laget ei liste jeg skal sende over til ett par selgere i statene. For det virker for meg som att en sparer endel tusenlappene ved en komplet rigg med quick change til flere kaliber. Det er jo endel anna en skal ha enn bare pressa, ei god digital vekt, utstyr til hylserensing, div måleverktøy osv. Kan hende jeg prøver meg på kulestøping også etterhvert. Men som du sier, å som jeg sjøl har tenkt det siste døgnet er det nok 357mag/38sp det vil gå mest av i tida framover slik att jeg kanskje lar 45acp vente ei stund til. Skal også sende en forespørsel til Nordby Våpen på samme produkter. Jeg vet jo att proffiten til norske forhandlere ofte ikke er all verda, og levere de på dagen har jo det en viss verdi. Må en derimot vente noen uker har en jo brukt opp den verdien. Vi må erkjenne att lille Norge er forsvinnende lite marked ift det gigantiske der borte å det merker nok forhandlere her meget godt, sånn er det bare. Men jeg er ikke så "romantisk" av meg att jeg velvillig betaler tusenvis ekstra for å "holde liv i" norske forhandlere. Kjapt overslag i går kveld fant jeg vel ut att en ordre med alle tilbehør fort kunne spare inn 4-5 lapper. Jeg har det ikke travelt slik att jeg er avhengig av flyfrakt, så om det tar 5-8 uker med ei balje lever jeg fint med. Allikevel har du ett meget godt poeng i det å heller skaffe tilbehør til andre kaliber etterhvert. Jeg gjør vel også klokt i å konsentrere meg om å skyte mest mulig med ett grovkaliber, i mitt tilfelle 357/38 det første året å heller bruke 45 som en avveksling iblant. Får uansett gjennomført ett par MilitærFelt på en sesong med kjøpt amo sjøl om en ikke er gullmedalje kandidat Jeg vil takke alle for gode innslag og mye lærdom på få dager. Kammeret.no ligger med snarvei øverst på nettlesern nå
  21. Å kanskje ei veggmontert lampe i hjørnet ?
  22. Roar på Nordby sier du, hvem snakker du om da ? Har kun sjekka litt røflig prisen på enkelte her til lands og da var det stor forskjell.
  23. Ser att svarene er de jeg hadde håpet på slik att valg av 650 blir noe enklere. Antagelig blir det å bestille fra statene. Skal sjekke litt med en kompis borti der mtp pris på frakt. Ikke att jeg er avhengig av å spare moms, men han er godt vant med å sende til Norge så regner med han har god oversikt. Har vært borti selgere der borte som knapt vet att det finnes en verden uttafor delstatsgrensa, å langt mindre bryr seg om slike kunder. Enstasjonspresse er vel noe mange fraråder iht håndvåpen. Hvertfall av det grøvere slaget.
  24. Øyrnde Medlemar. Har gjort meg noen refleksjoner i hvilken ladepresse jeg antagelig går for, og valget har vel forsåvidt falt på Dillon. Mest sansynlig 550 verson. Derimot er det noen spørsmål som henger litt i lufta. 1. Er 550 versjonen mulig å utvide med automatisk kule og hylsemater ? 2. Er det slik jeg har hørt enkelte sier en fordel å skaffe flere kruttmatere i og med jeg skal lade med flere kaliber hhv, 38 Sp, 357 Mag og 45 acp ? Tar det virkelig så mye tid å justere for hvert enkelt kaliber ? Att Dillon er kanskje den raskeste å bytte om fra ett kaliber til ett anna trur jeg att en kan si med sikkerhet. Men altså kruttmater har jeg skjønt kan være noe plundrete å justere. Nå koster ikke dem all verda heller, så går en for 550 har en jo 2 ekstra kruttmatere innafor samme pris som ei 650. Prisforskjellen på 550 eller 650 er jo ikke noen "konkursbegjæring" akkurat , men alikevel såpass att en fersking, med forholdsvis mange lange kveldstunder ledig kanskje kan gå for 550 typen. Men det er andre hensyn en har i tankene også. Skuldra med anheng og påheng er nok merkbart slitne etter over 30 år som murer så jeg er litt i tenkeboksen enda. Repeterende armbevegelser over brystnivå er liksom ikke det første fysioterapeuter og ergonomer anbefaller som fysisk aktivitet for ellers sunne åndsfriske og sjarmerende menn i godt modna alder. Jeg har jo pløya meg gjennom endel kildemateriell på verdens-veven ss Kammeret.no, ymse forum på annalands sprog og ikke minst Youtube, som jo er ei utømmelig kilde til kunskap, men også en fantastisk kilde for frustrasjon, motsetninger og skavlderkål. På forhånd mange slags takk, Per
  25. Jeg trur ikke automaten deres alltid har helt kål på valuta omregning heller. Husker ikke hva det var jeg sku sjekke her en kveld, men noe dukka opp til pris 3490,00 som ikke hang på greip. Det var liksom ikke litt feil men ett hav unna hva det skal være. Sånn cirka 100 gangen feil
×
×
  • Create New...