Jump to content

Breiðisjor

Members
  • Posts

    128
  • Joined

  • Days Won

    2

Breiðisjor last won the day on August 25 2023

Breiðisjor had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Breiðisjor's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

97

Reputation

  1. Har brukt en slik 1-6 på min kombi på jakt en sesong, og min personlige vurdering var "overraskende bra". https://www.jaktogfriluft.no/jakt/optikk/kikkertsikter/blaser-kikkertsikte-b2-1-6x24-ic-s Jeg eier flere Swarovski'er med ulik forstørrelse, og selvsagt er disse (en del) bedre, men så koster de jammen dobbelt så mye, også. Så ville ikke avvist Blaser-optikken som overpriset og "helt OK", sånn helt uten videre. B2-modellene er mye optikk for pengene, synes nå jeg. Så verdt å sjekke ut.
  2. Men vil jeg ved en eventuell kontroll av våpen bli bedt om å fremlegge våpenkort for denne delen, mon tro? Eller er det bare låskasse/pipe som gjelder, som jo er normalen for systemvåpen. Virker som sagt litt voldsomt med et eget laminert kort for låseblokka...
  3. På våpenkortet for "Sluttstykke/Bolt våpendel" så er det skrevet inn et Våpennr., så den er nok nummerert, ja.
  4. Mottok i dag 3 stk. våpenkort på min nye K95 (pipe, låskasse og sluttstykkehode). Virker jo litt voldsomt (...ikke minst for en trang lommebok med alt for mange våpenkort). Kan forsamlingen her svare meg på om dette er "normalen" for Kipplauf? Til sammenligning har jeg kun 1 våpenkort for min Blaser BBF97-kombi, mens R8'en har 1 for låskasse + 1 for hvert løp.
  5. Jeg har et par salongrifler med rødpunkt (Aimpoint Acro + Holosun). Funker aldeles ypperlig for "plinking 50m og en og annen kråke".
  6. Utrolig lekker! Både rifla, optikk og reim. Av rein nysgjerrighet, hvor mye veier dette våpenet?
  7. Lader i dag 7x57R med Norma Oryx (156gr) og 43gr Norma URP til kombi (og nye Kipplauf). Går tilnærmet "hull-i-hull" på 100m med støtte, og effekten på hjortevilt har også vært upåklagelig. Noen som har noen ladetips til blyfrie alternativer med f.eks. Norma Ecostrike? Finner ikke dette hos Norma.
  8. @stigfender - Løsningen til Turnbull var ikke dum, nei. Mye lekker restaurering av gamle våpen på siden deres, også. En avtrekksjobb og generell overhaling hos børsemaker står også på TODO-blokka mi. Den gamle Winchester'en min har visstnok bare hatt en eier før meg her i Norge og ble benyttet bl.a. til rådyrjakt på 50-/60-tallet. Mye "patina", men teknisk virker den å være i god stand.
  9. Synes min Winchester 94 ("saddle ring carbine"-modell) er verdens hendigste våpen, gir litt sånn "Kipplauf-godfølelse". Ligger perfekt i hånda osv. Men sliter med å treffe brukbart på 100m med de gamle originale siktene ...og har heller ikke hjerte til å plassere Aimpoint på et 100+ år gammelt klenodium. Er ervervet til sportsskyting (SWS) og forblir nok et rekreasjonsvåpen.
  10. Eneste bøyleriflene jeg sitter igjen med p.t. er en original Winchester 1894 i 30-30 fra 1916, og en moderne Winchester 1873-replika fra Uberti i .357 magnum. "Luftes" ofte sammen på skytebanen for rekreasjon, men ennå ikke benyttet for jakt..
  11. Har denne (og de øvrige alternativene jeg anbefaler i mitt opprinnelige svar). Fungerer forsåvidt greit nok (dvs. knivene blir skarpe til slutt), men problemet er at den er alt for lett og vinglete sammenlignet med tilsvarende "high-end" knivslipere som bruker samme konsept. Så personlig synes jeg den er litt "klønete" å bruke, men det er sikkert smak og behag.
  12. Kanskje i dyreste laget, men denne synes jeg er latterlig god og enkel å bruke: Spyderco Tri-Angle Sharpmaker® (kniveksperten.no) Ellers for "daglig vedlikehold", så bruker jeg stort sett denne (finnes også i rimeligere Worksharp-utgave): Benchmade Guided Field Sharpener | Milrab.no Står det virkelig dårlig til med knivene dine, så kan vel denne maskinen fikse det meste: Work Sharp Ken Onion Edition Knife & Tool knivsliper | Magasinet.no
  13. Noen som vet om nettbutikker som sender krutt i dag? Er klar over at Posten ikke tillater det lenger, men det må vel finnes andre alternativer per nå, f.eks. budfirmaer e.l? Eller er det fortsatt fysisk henting som gjelder over alt? På forhånd takk for hjelpen.
  14. Følger denne tråden med stor interesse, siden jeg står i samme situasjon selv. Altså, bør jeg og evt. hvor mye er "ansvarlig" å kappe av 60cm-løpet på den nye K95'en min i 7x57R for å slenge på en liten demper? Har en frykt for at det kan påvirke den fantastiske presisjonen, men dette er muligens ubegrunnet? Noen som kan avkrefte / bekrefte slike "bekymringer"? Ser at det ligger masse tråder om kapping av løp på kammeret, men var vel ikke helt lett å trekke noen konklusjoner...
  15. Usikker, lenge siden jeg har klådd på en BBF95.
×
×
  • Create New...