Jump to content

FrodeR

Members
 • Posts

  23
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

FrodeR's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

3

Reputation

 1. FrodeR

  Grs Berserk

  Er her noen som vet om en Tikka 6,5x55 Berserk stokk, passer til w308 ?
 2. Har blitt en Tikka T3x Lite med et Zeiss 3-12x50, siden tråden ble startet. Har bare blitt et par runder på skytebanen og har også tatt oppskytning😃 Blir nok bare trening på bane i år, for så prøve på jakt neste sesong😃 God jakt til alle dere som skal jakte i år😃
 3. Hei, Har nett kjøpt en Tikka T3x Lite, 308w. Hvilken type (Merke, krutt etc) anbefales til hjort/reinsdyr jakt? Og hvilken type ammunisjon anbefales til trening på skytebanen? Og hvor kjøper dere ammunisjonen?
 4. Helt enig asterix👍 Takk til dere, for svar på det som var utgangspunktet til tråden som hadde med jakt og behandling av dyr/avfall/hvor melde fra😃 Resten får jeg ta etter hvert😃 Det var en som sa en gang at «Man skal ikke ta sorgene på forskudd... de kommer tidsnok» Ha en flott helg alle 😃 Hilsen en som for tiden er offshore i Angola og lengter hjem til ny jobb 😃
 5. Hvis jeg forstår tabellen riktig, så er det mellom 589 - 297 da pr. dyr? I området jeg hører til, er det ihht tabellen 300da pr. dyr. Hvordan er det mulig at jeg ikke har rett til jakt selv som grunneier? Min grunneierdel utgjør ca 1% av valdet
 6. Zappaznip, Jeg er helt enig at ikke skal rasle med sablene. Jeg ønsker å ha det på en ryddig måte og har ikke på noen måte tenkt å tøffe meg med rettigheter e.l. Så vidt med bekjent er det bare grunneierne og dermed «naboene» som jakter der, og de ønsker jeg å ha et godt forhold til. Jeg har arvet dette og ingen i min familie har hatt interesse for jakt tidligere, så det er vel kanskje slik at jaktlaget kan føle at jeg trenger meg på? Jeg vil ta det opp med den av naboene jeg har hatt mest med å gjøre, og så får jeg gå små steg😃
 7. - Gården/hytta ligger på Møre - Gården er på ca200 mål - Jeg har ingen planer om å gå ut av valdet, men «bli en aktiv del av det» Jeg ønsker å være en del av jaktlaget. Tenkte at siden Jeg eier en del av det, hadde jeg kanskje «rett til å være med»? - Hvor finner jeg valdlederen? Er det en av nabogårdene, eller er det kommunen?
 8. Hei, Jeg har en del spørsmål vedr jakt. Spørsmålene er sikkert klart som dagen for mange, men Jeg er 100% amatør når det gjelder dette. Alt er om hjortejakt. Jeg har arvet et gammelt småbruk/gård, som de siste 40-årene har vært brukt som hytte. Gården er en del av et vald og nabo-gårdene bruker gården vår som tillegg til eget. Men vi (min familie) har ikke jaktet før. Jeg vet at min far brukte å få tilsendt brev fra jaktlaget i området, om å få lov til å bruke gården vår som tilleggs areal og lov til å jakte på grunnen som hører oss til. Dette brevet har nå ikke kommet på mange år og som dere skjønner, Jeg har lyst til å begynne å jakte selv. At jeg må ha jegerprøve osv for å ha lov til å jakte vet jeg😃 1. Hvor får man oversikt over hva man har lov til å felle? 2. Til hvem melder en fra og hvordan melder en fra om at man har skutt en hjort? 3. Vommer man vanligvis dyret ute i terrenget og lar vomma ligge til kråke og rev? 4. Hva gjør man med skinn, hode etc. som man ikke vil beholde? I søpla? Takknemlig for alle svar.
 9. Hei, Takk for gode tilbakemeldinger😃 Jeg har allerede et zeiss 3-12x56 sikte, så dette kunne sikkert blitt byttet mot et mindre slik som du beskriver Jegermeisteren😃 Trenger da kanskje et kikkertfeste som gjør det «enkelt» å skifte mellom siktene.
 10. Hva mener kammeret om pris, utstyr i denne pakken? Annonsen kom i dag på Finn.no. Tenkt brukt til hjortejakt av nybegynner.
 11. FrodeR

  Jegerprøve

  Har vært i kontakt med kurs arrangør ja, og det var der Jeg fikk beskjed om at neste kurs var til høsten. Jeg skal høre om det er plass på kurset i Molde, nå i Mars.
 12. FrodeR

  Jegerprøve

  Johan, å ta med et luftgevær ombord i dag ville være like enkelt som å gå med geværet i hendene nedover Karl Johan...... Kanskje man kunne gjort det på et skip i langfart, men hvertfall ikke på offshore. Jeg har skutt mye med luftgevær og leirdue i tidligere år, men ikke rifle. Jeg får mase på foreningen.
 13. FrodeR

  Jegerprøve

  Vel Chiefen, Siden Jeg synest det var for langt å pendle fra Ålesund til Molde, så er ikke Oslo et alternativ😃 En ting er at det ikke er kurs i nærheten som Jeg kan ta, med det er vel også slik at Jeg ikke får kjøpt våpen slik at Jeg kan begynne skytetrening før Jeg har tatt jegerprøven, eller vært medlem i forening/lag i 6mnd?
 14. FrodeR

  Jegerprøve

  Jeg har sjekket på siden til NJFF og i Ålesund området skal det holdes et kurs nå 20. Februar (som Jeg ikke rekker) og så var det ikke noe før til høsten. Skal være et i Molde i Mars men det synest Jeg blir langt å pendle🤔
×
×
 • Create New...