Jump to content

Lupi Collis

Members
 • Content Count

  2
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Lupi Collis

 1. Det der er skikkelig hagle! Har en lik selv, dog med en noe mindre dramatisk historie. Kom over et svært pent brukt eksemplar for et par år siden, klarte ikke la den bli liggende igjen.

   

  Modellen heter IZH-54 transkribert fra kyrillisk, se under baskylen. Som navnet antyder kom den i produksjon i 1954 på våpenfabrikken Izhmezh i byen Izhevsk. Den er i stor grad basert på Sauer (modell 8 ?), og visstnok lagd med utstyr tatt med  som krigsbytte fra Tyskland. 

   

  Den ble offisielt ikke produsert for eksport før 1962, og ble produsert til 1968. Så hagla de er nok fra 60- og ikke 70-tallet.

   

  Når det gjelder trangboring har jeg forstått at den ble lagd med full og halv trangboring. Halv i det høyre løpet. Jeg har prøvd noen skudd på papp, og inntrykket er at den skyter enda tettere svermer enn det trangboringa skulle tilsi. Mulig papphylser vil åpne svermen noe mer.

   

  Har tatt sjansen på å skyte leirdueammo i stål i min. Har vel skutt cirka 100 stykker i det åpneste løpet uten noen tegn til skader på børsa. Men vil vel ikke anbefale noe kraftigere enn det.

   

  Av olje har jeg brukt det jeg har for hånda. Schaftol på treverket og Ballistol på stålet. 

   

  Hagla passer meg ganske bra, treffer faktisk bedre på banen med denne enn med min italienske O/U.

   

   

   

   

  • Like 1
×
×
 • Create New...