Jump to content

MiniBrown

Members
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Per S: Takk for svar Legger ved utdrag fra Hornady sin ladebok. Merk at Hornady legger opp til at man skal bruke de noget kortere Leverevolution-hylsene (som du sier, skal man bruke enkeltskudssvåpen er det mindre relevant)
 2. Jeg er en fersk hjemmelader og har et spørsmål til de med mer kunnskap og innsikt enn meg. Jeg lader 45-70 govt og 308w og holder meg til kuler fra Hornady (fordi jeg fikk tak i ladeboken derfra først) og krutt fra Vihtavuori. Til 45-70 ser jeg i ladeboken fra Hornady at man til en 300 grs HP-kule kan maks bruke 43,8 grs krutt (N-120), mens til en 325 grs FTX-kule (Leverevolution) kan bruke 49,1 grs krutt (også N-120). Til FTX må man bruke kortere hylser på grunn av plasttuppen på kula. I mitt hode blir da trykket i en kortere FTX-hylse større, gitt samme kruttmengde i en standard-lengde hylse. I tillegg så er vel N-120 forholdsvis hurtigbrennende. Hvordan kan det da ha seg at man kan bruke mer krutt i en kortere hylse før man kommer opp til maksladning? Hva er det jeg ikke skjønner her? (Dette spørsmålet har ingen praktisk betydning, men jeg prøver å skjønne "naturlovene" i det jeg holder på med)
 3. Jeg er en relativt fersk jeger og prøver å bli en bedre hagleskyter. Jeg har skutt mye rifle gjennom flere år og har god kontroll på det. Hagleskyting, eller fluktskyting helt spesifikt, er mer utfordrende. Jeg er på lerduebanen en gang i uka og har en stødig progresjon på det. Jeg er ute etter et treningsmål for jakt med hagle som jeg kan jobbe mot. For alle sine feil og mangler mener jeg storviltprøven er et godt minimumsnivå for jakt med rifle. Det sier «noe» om deg som rifleskytter. Hva ville vært et tilsvarende mål for hagleskyting? X-antall treff på en serie trap, skeet eller annet? Være i stand til å treffe lerduer fra flere kanter, raske/trege, høye/lave?
 4. MiniBrown

  Nytt medlem

  Jeg har vært en aktiv leser av kammeret i lang tid. Har endelig laget med en profil så jeg kan spørre og grave litt. Jeg driver med dynamisk sportsskyting (pistol) og er fersk jeger.
×
×
 • Create New...