Jump to content

Sako 87

Members
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Då var kikkerten komt på rifla!! Sendte e-post til Jaktdepotet som eg kjøpe basene av og fekk i dag svar at Optilock basene til Tikka berre passar på Trg-s. Så då tok eg fram fila og filte ned rekylstoppen til den passa i låsesporet til 3rings optilock montasjen. Nokon gonger er den fyrste ideen du får også den beste. Takk for alle svar!
 2. Jepp! Det har eg prøvd, men pinnen har for stor diameter til å gå nedi
 3. Eg har sett den filmen der ja. Problemet mitt er at eg ikkje har noko hull som rekylstopp "pinnen" passer i. Den er for lang til låsesporene til 3rings optilock montasjen . Kan sjølvsagt file av pinnen litt, men eg reknar med at det ikkje er slik den skal monteres. Basen uten rekylstopp passer uten problem. Det står Base, Tikka, Optilock, Blue, Unive, på innpakningen
 4. Hei! Eg har kjøpt optilock baser til min trg 22, og sitter i kveld og prøver å montere dei på rifla. Etter eit par timer med fortvilelse, sinne og intens googling prøver eg no å få hjelp her. Kan nokon forklare korleis basen med rekylstoppen skal monteres? Eg forstår det rett og slett ikkje.
 5. Eg har hatt god erfaring med First Price tørrfor til hund. Med den har eg lokka inn mange rever i tillegg til mår, røyskatt, ravn, skjære og nøtteskrike.
 6. Hmmm. Då vert det nok sakoen sidan Schou ikkje har tikkaen på lager med 1:12 stigning. Når eg uansett må vente eit år venter eg heller på sakoen. Sidan dei må bestille sakoen frå fabrikk så har eg jo tillgang på heile sako sitt utvalg. Eg kan då bestille rifla med 500mm ferdig gjenget pipe. Er dette ei grei lengde på 223? eller er det betre med 600mm. Har nokon her erfaring med fabrikk gjenger frå sako eller tikka. Har sett ei fabrikk gjenget Browning X-bolt og det var dårlige greier i forhold til min sako som er gjenget av børsemaker. På sakoen min skrur eg lyddemperen lett på til han stopper brått og der sitter han til eg skal ta han av igjenn. Den løsner ALDRI! På Browningen er lyddemperen vond å entre og den har ikkje noko klart definert stopp slik som min har, med det resultat at snører du han for lite så løsner han og for mykje så får du han ikkje av igjenn. Så dersom det er like dårlige gjenger på sako/tikka piper så skal eg heller betale børsemaker for å gjenge
 7. Hei! Tar opp igjenn denne tråden. Eg har etter litt fram og tilbake bestemt meg for å kjøpe ei rifle i 223rem til gluggjakt på rev og til "koseskyting" på papp. Håper derfor nokon her har erfaring med våpena eg vurderer. Valget for meg står mellom ei Sako 85 Varmint Laminated Stainless og ei Tikka T3x Super Varmint SS. Har vel eigentleg mest lyst på sakoen, men den er det 10-12 måneders leveringstid på. Så er sakoen verdt ventetiden?? Så var det dette med riflesigning. Eg har lest ørten tråder her inne om emnet uten å eigentleg verte noko klokare av det. Sidan eg primert skal bruke rifla til revejakt ser eg for meg å bruke kuler på 40-55grs. Er det då ein fordel å ha stigning på 1:12? Eller for å seie det på ein annan måte: Er det nokon ulemper med 1:8 stigning til så lette kuler? Takker hjertelig for alle svar!
 8. Sako 87

  Hei!

  Hei!!! 30 år "gammel" Vestlending melder seg inn her på kammeret. Her finn eg svar på ALT eg lurer på (og mykje eg ikkje visste at eg lurte på) ang våpen og jakt. Tok jegerprøven då eg var 15 og har jakta alle år sidan det. Gjekk litt på rypejakt dei første åra, men etter eg vart 18 har jakt på elg og hjort tatt over. Er ingen "stor-jeger", men feller ca 1 dyr i året og er eigentlig fornøyd med det.
 9. Det var ikkje om sikringa er farlig eg lurte på, men om å gå med open bolt med patron i kammeret er ok. Sikringa ser eg på som sikker, men ubrukelig. Får ikkje trekt av med sikra våpen, men får klikk med usikra våpen etterpå. Så då er det raskere å berre legge ned hevarmen når skuddmuligheten byr seg. Er heilt einig i at sikringer ikkje alltid er til å stole på. I mine første som storviltjeger brukte eg ei lånt Husqvarna rifle og sikringa på den var direkte farlig. Dersom du hadde trykt på avtrekkeren med sikringa på, gjekk rifla av når du tok av sikringa att. Heldigvis hadde eg ikkje patron i kammeret då eg oppdaga dette, men kvapp bra til alikevell då det sa "klikk" då eg avsikra rifla. Det var etter dette eg byrja å gå med open bolt. Takker for gode svar så får me sjå kor mykje arbeid eg gidder å legge med i rifla. Til våren får ho selskap i våpenskapet av ein ny sako 85 SS, men hadde tenkt å behalde ho som reservevåpen.
 10. Etter at eg oppdaga problemet med sikringa har eg slutta og bruke ho. Eg går istaden for med hevarmen på sluttstykket nesten oppe, men ikkje så langt oppe at sluttstykket kan gli bak. Er ikkje dette minst like sikkert som å bruke sikringa sidan sluttstykket ikkje er oppspent? Har sett på problemt med sikringa som irriterande, men ikkje som farlig. Tar eg feil her?
 11. Takk for svar. Trur eg begynner med å frilegge løpet så får eg prøveskyte i både våt og tørr tilstand for å sjå om det hjelpte. Noen som har tips til kva eg kan gjere med sikringa på rifla?
 12. Tok av stokken i jula og såg at løpet tok borti forskjeftet fleire plasser ja, trodde kanskje at forskjeftet da ville presse løpet oppover slik at treffpunktet ble for høyt når stokken er fuktig, men her er jeg kanskje helt på viddene. Har som sagt ikke så veldig erfaring med våpen, men er det nødvendig å bedde så lege eg er fornøyd med presisjonen, det er denne treffpunktendringa som gjer våpenet "ubrukelig". Å pusse ut av forskjeftet skal eg få til selv, men bedding har eg ingen erfaring med. Er mekaniker og vil i vertfall selv påstå et eg bare har to tommeltotter (ikkje 10)
 13. Hei! Eg har ei gammel Parker Hale Safari i heilt original stand (trur eg) Problemet er at den har stor treffpunktendring i våt kontra tørr tilstand. Etter ei helg på jakt i snø og sludd i høst prøvde eg rifla for og sjå om det var nokon endring i treffpunktet. Samlingen var da 18cm under senter på 100m. Lettere sjokkert tenkte eg at eg måtte ha klart å slå kikkerten skjev. Rifla samlet bra, ca 3cm 3skudds samlinger. Eg justerte skitet opp slik at eg låg i senter att og reiste heim att. Mista litt godfølelsen med rifla etter dette og blei gående å lure mye i uka etter, kunne liksom ikkje huske å ha dunka borti kikkerten heller og fant til slutt ut at her måtte ny testskyting til får eg kunne reise på jakt att. Så helga etter var det ut i skogen igjen med blink for å sjå kor eg traff med tørt våpen. Etter å stått inne og tørka i ei uke var samlinga nå 10 cm over senter. Sideveis har den null forandring. Er dette normalt? er ikkje sikker på at det er fukt som er problemet, men kan ikkje skjønne kva det ellers skal vere. Andre teorier om årsak og forslag til løsning tas imot med takk!! Har litt erfaring med våpen, men er på ingen måte noen ekspert så eg hadde håpt å høste av all kunnskapen her på kammeret. Kaliber er 3006. Ammunisjon er norma elite 180grs Årsmodell uvist. Trur ikkje børsa har gått mange skudd tipper 4-500. Må nesten hvert år skru litt på siktet på oppskyting, men ikkje så mye. Kan ikkje huske å ha skutt noe vilt med rifla i vått vær, så problemet kan ha vert der så lenge som eg har hatt rifla (ca 8 år) Et annet problem med samme rifla er at etter å ha brukt sikringa får eg "klikk" (må ta nytt ladegrep for å få avfyrt) sikringa sitter på sluttstykket og er det eneste på rifla eg har sett er merka PH. Takker hjertelig for alle svar.
×
×
 • Create New...