Jump to content

Thomasbokn

Members
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

About Thomasbokn

  • Birthday 03/18/1993

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Thomasbokn's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

4

Reputation

  1. Gjerne dumt spørsmål, men prøver alikevell. Er veldig fornøyd med de 2 jakt riggene mine nå. Sauer 100 6.5x55, med zeiss ht 3-12x56 å remington seven 308,med Leupold 2-7x33. Noen gode tips til en god allround ammunisjon til desse 2, som det går ann å bruke på storvilt å litt småvilt. Om det fins? Hadde vært greit å hatt en patron som "gikk på alt" Per dags dato, bruker jeg lapua mega i 6.5 og fusion i 308. Kun skutt hjort å rådyr med disse. Så hvordan det blir på noe annet vet jeg ikke. Det jeg eventuelt ser føre meg det blir jakt på er, sel, rev, gås, muligens toppjakt. Utenom hjort å rådyr. Om det finnes en god allrounder vet jeg ikke. Men ingenting hadde vært bedre.
  2. Det var ikke dumt, får høre me dem
  3. Glemte å spesifisere at det var "glassfiber" eller fiberstokker jeg var på leit etter. Alla Bell and Carlson, wildcatcomposites, eller hightech(law) Var å så på brownells men der sto det at Bell and Carlson stokken var utgått produkt.
  4. Etter nesten 1 år i skapet, ble sevenen med utpå jakt. Etter en liten tur hos Børsemaker, kappet løpet på 45cm å gjenget. Med en hausken jd224 på tuppen. Samt justering av avtrekk. Meget fornøyd slik børsa ble nå, kontra hvordan den var uten demper å skyte med Ble også en liten bukk på første jakta den var med på. Er egentlig fornøyd sånn som børsa er nå, men er litt i tenke boksen på ny stokk også men finner ingen norske butikker som selger stokk til Seven. Noen ideer? Børsemaker kunne skaffe, men det ble litt for dyrt nå, med import fra USA osv
  5. Da ble det en liten bukk, etter Første jakt tur med børsa
  6. Da er det en liten oppdatering. Etter at den har stått siden jeg var ute å prøvde den sist. Ble egentlig litt glemt, helt til jeg klarte å sette sluttstykket på sauer en "opp ned" å skulle hatt en backup rifle den kvelden. Så kontaktet en jeg kjenner som er Børsemaker, å fikk kappet den til 45cm, ny kroning, gjenger å en hausken jd 224. Samt justert avtrekket. Løpet var veldig pent, så omtrent ingen bruksmerker, så han trodde ikke det kunne ha gått mangen skudd igjenom. Hadde planer om å skyte den inn idag, slik at jeg kunne ha den med ut i skogen i kveld. Men det øser ned, så får bli sauer en ikveld også. Så nå er det vell å vente til kontoen sier jeg kan få meg en ny stokk Får beklage rotet er hjemme alene
  7. Får bare prøve å se hvordan det blir, før jeg eventuelt kjøper ferdig gonger. Så får jeg bruke det stålet jeg fant til 17hmr og 22lr
  8. Får bare sette det opp å prøve å skyte på det når jeg kommer hjem, å se hvordan det blir. Før jeg gjør mye utav det eventuelt
  9. Ja, rekner med det. Er ikke noe stål ekspert
  10. Ligger på vertf med båten jeg jobber på, å rota litt i skrapcontaineren, å fant meg noe 20mm, 10mm og 2 stk 5mm plater/avkapp. 20mm'en er kanskje 5x10 cm tenkte å ha denne på rundt 100-150 m. 10mm var på 36x36cm, den tenkte jeg å kappe opp i 18x18cm å ha på 200-300m. Usikker på hva jeg skal gjøre med 5mm platene, om jeg kanskje skal kappe dem opp i passelige stykker å sveise dem sammen at dem blir 10mm. Har dere noen formeninger om det vill være tykt nok til at dem ikke blir skutt i stykker med en gang? Blir for det meste skutt med 6.5x55 å muligens litt 308.
  11. Fikk tips av selger av børsen og prøve GGG til treningskudd da han hadde bra hell med dem. Litt usikker om han ladet selv eller kjøpte ferdig ammo. Ser jaktdepoet har GGG FMJ 147grains. Tenkte jeg skulle prøve en slik eske å se om det blir noe bedre da, før jeg eventuelt prøve noe dyrere.
  12. Får prøve med en puss også å se om det blir noe bedre. Ja skal ha demper på etterhvert, men tenkte jeg skulle få skutt inn å tatt de 30 prøve skuddene å kanskje prøven, så jeg slipper å ta det etter børsa har vært hos børsemakeren ja fant ut jeg også at jeg måtte ha et ganske fast grep, første skuddet jeg tok med den ble det 1 poeng til kikkertsikte mot pannen Brukte også sekk, men er litt ujevnt underlag der jeg skyter hjemme, så ligger ikke helt optimalt men, går fint å skyte der med både 6.5 og 17hmr.
  13. Får sjekket litt opp, når jeg kommer hjem igjen ikveld. Får kjøpe meg en eske med en annen ammo, og prøve igjen etter at jeg har gått over børsa.
  14. Da var kikkert sikte på plass, men noen som vet hvilke kikkertmontasje dette er? Glemte det helt ut hva det heter Skulle skyte inn idag, er ikke noe kjempegod skytter enda, men ingen problemer med 6.5x55'n og få greie nok samlinger. Men når jeg skulle skyte idag med 308'n var det ingen logikk i hvordan kulene gikk, fikk 1 grei samling på 2 skudd, men den var ca 4cm under og til høyre, så jeg skrudde på kikkerten 3 opp å 3 til venstre, men etter det ble det bare tull. Noen stemte i side retning men ble kanskje 7-10cm over hverandre, noen stemte i høyde retning men fortsatt mangen cm fra hverandre. Fyrte av ca 30 skudd totalt å prøvde å stille å stille på kikkerten, men fikk dem aldri til å bli "bra". Men meste parten var bare "hulter til bulter" Skøyt kun 2 skudd serier, så bort å sjekke blinken, så er ikke varmgang som gjør det heller. Kan det være ammunisjon som gjør det, at børsa ikke liker den? Sellier og bellot FMJ 180grain som ble brukt. Har ikke demper på, så er jo en del mer rekyl enn 6.5'n med demper, men trodde ikkje jeg skulle bli så mye dårligere å skyte med 308 kontra 6,5'n fordeom. Eller kan det være så enkelt at det er meg det står på?
×
×
  • Create New...