Jump to content

Thomasbokn

Members
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Thomasbokn

 • Birthday 03/18/1993

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Får bare prøve å se hvordan det blir, før jeg eventuelt kjøper ferdig gonger. Så får jeg bruke det stålet jeg fant til 17hmr og 22lr
 2. Får bare sette det opp å prøve å skyte på det når jeg kommer hjem, å se hvordan det blir. Før jeg gjør mye utav det eventuelt
 3. Ja, rekner med det. Er ikke noe stål ekspert 😅
 4. Ligger på vertf med båten jeg jobber på, å rota litt i skrapcontaineren, å fant meg noe 20mm, 10mm og 2 stk 5mm plater/avkapp. 20mm'en er kanskje 5x10 cm tenkte å ha denne på rundt 100-150 m. 10mm var på 36x36cm, den tenkte jeg å kappe opp i 18x18cm å ha på 200-300m. Usikker på hva jeg skal gjøre med 5mm platene, om jeg kanskje skal kappe dem opp i passelige stykker å sveise dem sammen at dem blir 10mm. Har dere noen formeninger om det vill være tykt nok til at dem ikke blir skutt i stykker med en gang? Blir for det meste skutt med 6.5x55 å muligens litt 308.
 5. Fikk tips av selger av børsen og prøve GGG til treningskudd da han hadde bra hell med dem. Litt usikker om han ladet selv eller kjøpte ferdig ammo. Ser jaktdepoet har GGG FMJ 147grains. Tenkte jeg skulle prøve en slik eske å se om det blir noe bedre da, før jeg eventuelt prøve noe dyrere.
 6. Får prøve med en puss også å se om det blir noe bedre. Ja skal ha demper på etterhvert, men tenkte jeg skulle få skutt inn å tatt de 30 prøve skuddene å kanskje prøven, så jeg slipper å ta det etter børsa har vært hos børsemakeren 😅 ja fant ut jeg også at jeg måtte ha et ganske fast grep, første skuddet jeg tok med den ble det 1 poeng til kikkertsikte mot pannen 😂 Brukte også sekk, men er litt ujevnt underlag der jeg skyter hjemme, så ligger ikke helt optimalt men, går fint å skyte der med både 6.5 og 17hmr.
 7. Får sjekket litt opp, når jeg kommer hjem igjen ikveld. Får kjøpe meg en eske med en annen ammo, og prøve igjen etter at jeg har gått over børsa.
 8. Da var kikkert sikte på plass, men noen som vet hvilke kikkertmontasje dette er? Glemte det helt ut hva det heter 😅 Skulle skyte inn idag, er ikke noe kjempegod skytter enda, men ingen problemer med 6.5x55'n og få greie nok samlinger. Men når jeg skulle skyte idag med 308'n var det ingen logikk i hvordan kulene gikk, fikk 1 grei samling på 2 skudd, men den var ca 4cm under og til høyre, så jeg skrudde på kikkerten 3 opp å 3 til venstre, men etter det ble det bare tull. Noen stemte i side retning men ble kanskje 7-10cm over hverandre, noen stemte i høyde retning men fortsatt mangen cm fra hverandre. Fyrte av ca 30 skudd totalt å prøvde å stille å stille på kikkerten, men fikk dem aldri til å bli "bra". Men meste parten var bare "hulter til bulter" Skøyt kun 2 skudd serier, så bort å sjekke blinken, så er ikke varmgang som gjør det heller. Kan det være ammunisjon som gjør det, at børsa ikke liker den? Sellier og bellot FMJ 180grain som ble brukt. Har ikke demper på, så er jo en del mer rekyl enn 6.5'n med demper, men trodde ikkje jeg skulle bli så mye dårligere å skyte med 308 kontra 6,5'n fordeom. Eller kan det være så enkelt at det er meg det står på?
 9. Ja satser på kikkerten er bra. Har en handkikkert fra Leupold jeg ikke er helt fornøyd med eneste. I og med at det er skinne, kan Leupold qrw low ringer være noe? Eller er det "bedre" med "fast" montasje kontra skinne?
 10. Da ble det vist en Leupold vx freedom 2-7x33 da jeg fikk god pris på en ny en. Ikke noe topp kikkert, men funker nok til å begynne med, er nok redd den blir byttet ut etterhvert. Fortsatt 4 uker igjen på havet, så god tid til å finne ut av montasjer. Angående demper så blir nok dette kjøpt inn, samt gjenging av løp. Men er litt usikker på om jeg skal kappe eller ikke. Tror det er 47cm nå, vill foreløpig ikke ha løpet under 45cm vist jeg nå en gang skulle tatt turen til søta bror. Så tror kanskje bare at jeg beholder løpet på 47 cm. Ja så fin ut den lettvekteren til freyr og devik. Men den var vell frontmontert? Usikker om jeg vill ha front montert eller noe som bygger litt bakover enda. Men tanken var jo kortest å lettest mulig. Da jeg er lei av å gå me 6.5x55'n i skogen som har 56cm løp og front montert demper 😅
 11. Ser nå at det er montasjer på bilde, disse følgte ikke med
 12. Nettopp fått børsa. Så dette blir et lite prosjekt da jeg vill ha en litt lettere rifle i det bratteste hjorteliene å når det blir mye gåing. Først blir det å få på kikkert og montasjer og kapping og demper. Tips til montasjer? Sett litt at folk vill få den lavest mulig, denne var montert med skinne, så for å få den lavest mulig er det vell best å ta av skinna? Kikkert er noe usikkert enda, tenkte å finne noe brukt 2-7x33 eller noe slikt, til maks 4000. Da det er litt skralt i kassa nå. Noen innspill til hvor mye jeg bør kappe løpet? Å hvilken demper, uten at det blir dårlig balanse? Har en Hausken md45 på 6.5x55'n, men litt usikker på om den bygger lengre ut, mtp at den er "front"montert. Den jeg tenkte på var jd 151. Ikke fått prøvd rifla enda, så litt usikker om det er litt kort, da jeg selv er 192cm, så muligens det blir å forlenge stokken litt også. Å få oljet den på nytt. Så blir det nok en bedre stokk etterhvert, da det blir i det dyreste laget nå. Beklager på forhand vist det er noe "dumme" spørsmål. Da dette er min første prosjekt tråd her inne, og dette var andre sesong me jakt, så har ikke for mye kunnskaper enda NB kun bilder fra saøgs annonsen jeg har nå.
 13. Takker for mange gode innspill. Lest litt å så at leupold europeen, hadde fått "bedre" omtale en vx 2. Men det er vell alt etter hvem som skriver sikkert. Så det lå en europeen 2-7x33 til 1500kr, kan dette være godt kjøp?
 14. Hei, Er på leit etter en liten og lett kikkert. Egentlig ikke noe spesielle krav, eneste er at den må var "duggfri" trenger ikke noe skumrings/lyssterk kikkert da jeg har zeiss ht 3-12x56 på en annen børse. Men vill ha en litt lettere rigg til smyg jakta i liene her. Sett litt på vortex crossfire 2-7x32 og zeiss terra 3-9x 42. Tenkte maks pris på rundt 4000. Noen som har erfaring med noen av disse kikkertene? Eller har andre gode innspill og komme med? Skal stå på en remington seven
×
×
 • Create New...