Jump to content

BaconErGodtNamNamNAm

Members
  • Posts

    280
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by BaconErGodtNamNamNAm

  1. Enkelt (og billig) fabrikkferdig kan funke.

    Jeg har akkurat "bygd" snauflaterifle på budsjett, mest fordi XXL hadde dem på tilbud og jeg ville se om kassen er noe å bygge videre på. Nå når jeg ser hvor godt den går kan det hende rifla bare får være som den er. 

    Pipa er ikke frittflytende engang. 😵

     

    Vanguard S2 .270 win (2500,-)

    Meopta 3-15x50 (6500,-)

    Talley Onepiece montasjer (1000,-)

    Atec Scandinavia (2999,-)

    Tape, kul sniperspray 😅 (200,-)

     

     

    Summen gir død gås på 300 meter. Helt udramatisk.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    gg.jpeg

    • Like 2
  2. Jeg har en Vanguard S2 i .270 win med uttakbart magasin originalt fra fabrikk. Passer vel alle patroner i 30-06 familien vil jeg tro,

    Kunne tenkt meg å bytte underbeslag til klassisk toppmating.

     

    Hvis noen er interessert i bytte eller vet hvor jeg kan få kjøpt vanlig underbeslag så gi lyd. :)
    Ha en fin dag.

     

     

  3. 4 hours ago, Robinson said:

    En annen gruppe som bærer våpen blant folk nå, er soldater. Jeg er nær nabo med Nato kommando senter på Jåttå her i Stavanger, og i tillegg til vaktsoldatene i port og inne på området, har de nå en stund hatt patruljer ute rundt basen. Litt rart å kjøre til nærbutikken min og møte patruljene rundt i byggefelt og langs veiene. Kledt og utstyrt som de vi ser på TV fra kriger ute i den store verden. Selvfølgelig bærer de skarpt. Det hadde ikke hatt noen mening ellers. Det vekker ingen angst eller andre negative følelser hs meg, men minner meg på at min verden også endrer seg en del, og ikke alltid til det tryggere og bedre. Jeg vet ikke hvilke avdelinger som brukes til dette. Jeg regner med at det er norske soldater, men antagelig ikke vernepliktige. 

     

    Jeg bor selv i nærheten. 
    De er vernepliktige, norske soldater som tjenestegjør i "vakt og sikring". De bærer MP-7. Ca det dårligste våpenet man kan bruke om man trenger å stoppe en selvmordsbomber eller VBIED. Jeg tipper fordi det er mer diskre en å bære HK416

    De går 2 og 2.

     

     

    De er unge, ofte damer og snakker som regel om gutter og sminke mens de patruljerer rundt Jåttå.

     

     

     De 3 russiske statsborgerne(som jeg vet om) som bor i samme nabolag har sikkert observert og rapportert det samme hjem til sine, så jeg plages ikke av å beskrive dette på åpent forum.. 😆

     


     

    • Like 2
    • Haha 1
  4. 2 hours ago, Kiwi said:

    Neida, det går helt fint, skutt double på villrein uten problemer. Cluet er forberedelse. Det går ikke så tregt å lade om. 
    Drivjakt er eneste jakta jeg ikke bruker den, da bruker jeg dobbeltrifledrilling, samt dobbeltrifle på B5 jakt når jeg får tenkt meg om. 
    Man klarer seg faktisk helt fint bare med brekkvåpen på jakt, ja det et helt ideelt faktisk 😁

     

    Fett 😎

  5. Noe av greia, som jeg til det kjedsommelige har nevnt i tråden, er at det nevnes motorvogn. Det skilles ikke juridisk mellom Buss, motorsykkel, ATV, snøscooter eller personbil.

    ergo dersom en lovlig kan transportere adskilt rifle og ammo i samme ryggsekk stroppet bakpå motorsykkel/ATV eller mellom beina på buss, så kan man transportere det akkurat likt i personbil. 

    Det er ikke noe krav om at det skal være mer adskilt eller mer utilgjengelig i personbil en i andre kjøretøyer. 
    Det er dessuten ikke alle personbiler som har bagasjerom eller bakseter engang.

     

    Skal det være strengere krav til transport av våpen i en mercedes sedan en i en pickup med grønne skilter? 

    Det går ikke an å håndheve noe sånt.
     

  6. 23 minutes ago, Sølvrev said:

    Ja, du må selvfølgelig mene det😉! Blir mye tanker om tvil og tro, dette. Men jeg mener lovens intensjon er utenfor rekkevidde fra fører og ev. passasjer(er). Løsningen er veldig enkel: separat og i bilens bagasje-/lasterom.

     

    Da må det isåfall spesifiseres i lovtekst eller forskrift hvis det er intensjonen. Da må de lage en egen paragraf som omhandler transport av våpen i privatbil, og skille dette juridisk fra alt annet som defineres som motorvogn.
    Våpenforskrifta 6-7 sier at: "Den som transporterar skytevåpen eller ammunisjon etter våpenlova § 20 i motorvogn skal ha skytevåpen og ammunisjon under forsvarleg tilsyn. "

    Det nevnes motorvogn Personbil er motorvogn ja, men veldig mange andre doninger er også motorvogn. Mange av disse har ikke bagasje/lasterom. Sitat fra store norske leksikon:
     

     

    Quote

     

    Motorvogn er i henhold til vegtrafikklovens definisjoner et hvert kjøretøy som er bestemt til å kjøre på bakken uten skinner og som blir drevet fram med motor.

    Begrepet motorvogn omfatter forskjellige kjøretøy som for eksempel ulike type biler, motorsykler, trucker, traktorer, gravemaskiner, bulldosere, hjullastere og snøscootere.

     

     

  7. Når jeg sitter på bussen og hurtigbåten med rifle og ammunisjon pakket i samme ryggsekk(men selvsagt adskilt i sekken) og har denne sekken mellom beina for å ha kontroll, så er det rimelig "lett tilgjengelig" men jeg går ikke med på at det er ulovlig.

     

    Kunne vært interessant med juridisk presedens på dette, selv om jeg er usikker på om det hadde blitt en fornuftig presedens.

    • Like 2
  8. 22 hours ago, Jørgen Krag said:

    Her er kjernen til mange av de bestemte meningene rundt hva politiet, forsvaret, wtf burde gjøre/kjøpe osv. Sivilister som tror de forstår fagfeltet fordi de har (sykt) god peil på en liten flik av fagfeltet. Jeg tror faktisk ikke jeg  hadde ville hatt Petter Solberg som makker bak rattet i en utrykning istedet for en dyktig utrykningssjåfør. Utrykningskjøring handler om mye mer enn å kunne håndtere et kjøretøy i høye hastigheter. Det handler mye om å forstå psykologien til medtrafikanter og å ivareta disses sikkerhet, også ved bruk av sirene og blålys. Dette - og andre egenskaper - er ting Pettern ikke NØDVENDIGVIS besitter selv om han helt sikkert hadde kommet raskere frem enn 98% av utrykningssjåførene.

     

     

    Hør hør! Jeg tok nesten kaffen i vrangstrupen når jeg leste det om Petter Solberg og utrykningskjøring 😂

     

    Det å kunne bruke kjøretøyplassering, lys, lyd og timing på en slik måte at øvrige traffikanter tvinges til å ta gode valg som igjen forenkler og smidiggjør utrykningskjøringen er en egen kunst.

     

    F eks det å holde 3 sekund ekstra avstand bak neste bil foran slik at han føler han har tid til å vike inn i busslomma istedenfor at han bråstopper i veibanen, stressa fordi utrykningssjåføren la seg rett bak.

     

    Når og hvor brukes sirene? 

     

    Bruker man bare blålys eller bruker man lyshorn i tillegg? Isåtilfelle når? 

     

    Kan lyd og lys være kontraproduktivt?

    Når lønner det seg å kjøre aggressivt og når lønner det seg å være mer tilbakelent?

     

    Så skal du gjennom neste fase, inntransport, med en dritsyk pasient baki sykebilen som makker skal kunne gi behandling på veien. 

     

    Petter Solberg kunne jo  prøvd seg gjennom Oslo i rushtia!

     

    Å kjøre rask bil fort på bane eller landeveisrace er noe helt annet å transportere ressurser i den virkelige verden. 

     

    • Like 7
  9. Beklager det var upresist. Eget valg for halvauto. Hvis man velger halvauto må man også spesifisere hvilket kaliber man ønsker så vidt jeg husker. 

     

     

    Gå gjerne inn på politiets nye online søknadskjema og se litt. Det er ganske smidig lagt opp. 

     

    Logger inn med f eks bank-id så henter de alle opplysninger om søker og autofyller i skjemaet, til og med jegernummer fra jegerregisteret ble lagt inn automatisk.

     

     

     

    • Like 1
  10. De spør heller ikke om kaliber i de nye søknadene. Man søker ervervstillatelse på "jaktrifle" og kan deretter kjøpe rifle i hvilket som helst kaliber utenom ulovlige kaliber som er nærmere spesifisert. 

    • Like 1
  11. On 7/27/2023 at 2:56 PM, SivertN said:

    Veldig bra, takk 👍

     

    On 7/27/2023 at 2:47 PM, Sølvrev said:

    Det er mer enn nok! Tipper den er 56-57 cm originalt, jeg ville ikke drømt om noe kortere enn 50 cm. Freyr & Devik sine FW- og UL-serier er korte, lette og effektive. Jeg har Featherweight 196 og er storfornøyd.

     

    Har samme rifla som trådstarter i 30-06. De kommer med 61cm pipe. 24 tommer. 

  12. 46 minutes ago, Torf said:

     

    Førstegangsjegere på budsjett burde egentlig søke på rifle i 308. 

     

     

     

     

    Det fine med nytt digitalt søknadsskjema hos politiet er at man ikke lenger har kaliberspesiefikke søknader.

    Nå søker man på "jaktrifle" og får den innvilget.

    Så kan man kjøpe rifle i hvilket som helst lovlige kaliber.

     

    • Like 5
  13. 21 minutes ago, M67 said:

     

     

    Jakta rådyr med den den et par år, og solgte den så snart jeg hadde råd til noe annet.

     

    Utvilsomt

     

    Mellom alle "normalkalibrene" så er egentlig kaliber bare et tall... Dog har 6.5x55 fordelen om en skal skyte mye og ikke lade sjøl

     

    Det som ikke er nevnt, om børsemakere - alle skjønner at de er dyre, det renner ut 1200,- per time kanskje - er at de bruker vinter og vår, minst. En mauser hos en ordentlig børsemaker, så har du jo kjøpt deg noe mer moderne lenge før den er ferdig...

     

    K

     

    Min har fått flere venner i våpenskapet og blir sjeldnere med ut nå en før. Det er noe med sunk cost. De pengene får jeg aldri igjen om den legges ut for salg.

     

     

    Ser at XXL selger talley montasjer til den Vanguarden for 499,- 
    Få dem til å montere en demper type a-tec Scandinavia til 2999,- før henting så er du ferdig klar for mindre en hva jeg betalte bare for sikringen på M67en

  14. Jeg begynte med m67 som første jaktrifle. Riktignok i .308

    Den var lite brukt og fint stelt med. Fikk den for 2000 kroner.

     

    Ulempen er at det ikke er bare bare å montere kikkert. Du må levere den til børsemaker som nevnt over av flere.

    Jeg begynte med picatinny-skinna fra Hansen-rifles.no

    Hadde den et års tid før det kom demper på. Etter et år til kom det 3-punkts sikring av type M70, den og fra Hansen.

    Avtrekket fra Kongsberg er ca så bra som jeg noen gang har prøvd på noen rifle, så det trenger en ikke bytte. 

     

    Kjempegod rifle som jeg aldri skal kvitte meg med men den har kostet mer en den er verdt.


     

     

    Et mer fornuftig valg i dag vil kanskje være en av disse? 
     

    Weatherby Vanguard S2 30-06 | FINN torget

     

    Ikke 6,5x55 men det er bare et eksempel på hva som finnes på markedet av gode, bruksklare rifler til en billig penge.

     

    Mauser generelt og Kongsberg M67 spesielt er kjekke prosjektbørser med mye "sjel" men du gjør det mer vanskelig for deg selv en nødvendig. :)

×
×
  • Create New...