Jump to content

Fogga

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Fogga's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

4

Reputation

  1. Vel, det virker som både Dagbladet, iTromsø og Nrk ikke har fått med seg alt politiet uttalte. Her fra Nordlys skriver de noe mer. "Da ble det gjort funn av de mengdene som fremgår asv forelegget. Det dreier seg om alle typer våpen - fra maskinpistoler og rifler til revolvere og pistoler. En del var ubrukelige, en del plomberte og en del brukbart, sier Myrvoll." Så hvor lang er da egentlig lista over brukbare, ulovlig ervervede våpen etter at skrapjernet er tatt bort?
  2. Takk for det. Jeg har fulgt med her i en tid, og nå var det noe her jeg kjente meg igjen i, og hadde noen tanker og opplevelser om hva OP sikkert gjennomgår.
  3. Nå har jeg opplevd det samme som OP etter 25 års pause i skytinga. Når jeg tok jaktprøven for 4 år siden klikka kjerringa i vinkel for hun var av den oppfatningen av at det var obligatorisk å dra på jakt og skyte dyr når man hadde jaktprøven. Og da ble det en lang forklaring om at det er behov som gir deg våpen i Norge. Og den enkleste måten for meg å få kjøpt meg hagle til å bruke på lerduer var å ta jaktprøven. Men på grunn av skurringen kjøpte jeg aldri noe våpen etter jaktprøven. Men da jeg ett halvt år senere begynte å ta opp pistolskytingen igjen var det bare fryd og glede for at jeg hadde funnet meg en hobby. Men etter 6-7 måneder skyting med klubbvåpen tok lysten for egne våpen godt tak i meg, var det på igjen med våpenfrykten hennes når det ble snakk om våpen og våpenskap. Vi måtte bare ha en lang prat om dette, og da kokte det egentlig ned til at frykten var basert på utvitenhet og for mye titting på TV. Hun hadde ikke vokst opp med noe forhold til våpen, og for mange er det ukjente fryktelig farlig. Og krim serier og nyhetene på TV gir deg som regel bare ett dårlig bruksområde for våpen. Avtalen vi ble enig om var enkelt og greit at hun skulle få slippe og se våpnene. Men nå etter ca 3 år med pistol skyting, og 2 våpenskap fylt til randen av langvåpen, håndvåpen, lade komponenter og annet rask, har hun forstått at dette er en hobby for meg. Og at man kan ha det gøy med skytevåpen på banen. Her for ett par år siden tok hun også mot til seg og holdt en av pistolene og fant ut at det bare er ett stykke metall. Og at det er feil mennesker med våpen som er farlig, og ikke våpenet i seg selv. Og politiets udugelige håndtering av håndvåpen måtte jeg også forklare med at våpen går (i de fleste tilfeller) ikke av på egenhånd. Jeg måtte fortelle henne at våpen er bare ett "verktøy" som er en del av en hobby. Og når man ikke skyter ligger våpen nedlåst, akkurat som batteridrillen ligger i skapet når man er ferdig å jobbe. Hun kommenterte her for ett par måneder siden at hun kanskje hadde hatt feil syn og tanker om våpen når jeg dro forbi henne i stua med en ny ervervelse. Og hun hadde sett at selv om jeg har mange våpen så ligger dem ikke og flyter rundt i huset. Det har tatt noen år, men nå er hun faktisk også åpen for at jeg kan finne på og gå på jakt. Men her har det også vært noen samtaler om det å gå på jakt og avliving av dyr på en sikker måte. som f.eks at man ikke kan skyte elg med .22LR. For meg har det virket å være litt tålmodig og faktisk snakke med kjerringa om hva hun har trodd er så utrolig farlig med våpen; både bruken og ha det i hus.
×
×
  • Create New...