Jump to content

tr0ffelgris

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

tr0ffelgris's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei, en god introduksjon er disse videoene: Hvordan lage en tollekniv (del 1): https://www.youtube.com/watch?v=uVWl1QSoAeo Hvordan lage knive til tollekniv (del 2): https://www.youtube.com/watch?v=gIkEIIhNKlk Her på forumet ligger også tråder om "Hvordan lage kniv av bjørkenever": Del 1 (kniv): http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=23&t=51813 Del 2 (slire): http://www.kammeret.no/topic/43074-lage-slire-til-neverkniven/ Du kommer garantert til å lære masse av disse trådene og videoene, selv om du sikkert får egne teknikker på ting og tang. Å lage en kniv av bjørkenever er kanskje unormalt vanskelig/tidskrevende som en førstegangskniv, men bytt ut bjørkenever og elghorn med et lite knivemne av valbjørk el.l, så er fremgangsmåten rimelig lik. Jeg vil si at videoene gir en kjempegod innføring, mens forumtrådene holder en mye høyere kvalitet på sluttprodukt, men tilsvarende krever mye mer erfaring, arbeidsinnsats etc. Uansett veldig god lesning. Lykke til!
  2. tr0ffelgris

    Work Sharp

    Hei, var det ikke denne som var omtalt på forumet her for bare et par uker siden - ligger fortsatt på forsiden på forumet. Sjekk http://www.kammeret.no/topic/51440-work-sharp-knife-amp-tool-sharpener-terningkast-6/
  3. Hadde jo vært morsomt teste forskjellige metoder. Prøve meg med noen «ferdig oppkuttede» også - hva slags sprit er det snakk om at det legges i?
  4. De har stått ute i (den ikke isolerte) garasjen noen dager - tenkte kanskje de kunne ligge tørt-ish der en god stund (mot 10-12% fuktighet, så ta de inn etter det?). Men er det noen spesiell voks man bruker? Eventuelt har jeg også hørt man kan bruke flytende parafin (slik man får på apoteket) - eller bare male med akrylmaling. Skal uansett behandle endene og fjerne bark - men syns jo det er greit å kunne se endestykkene uansett så ville helst unngå akrylmalinga Lurer også på om det er noen spesielle triks for å fjerne barken - hvis jeg bare går på med øksa er jeg redd jeg lager flere åpne kutt inn i treverket som kanskje fører til kraftigere tørking enn ønsket? Takker uansett for alle innspill!
  5. Hei, Idag kjørte jeg forbi noen som ryddet rundt en t-banestasjon ved jobben - og jeg så mitt snitt til å spørre hva som skjedde med alt de kappet. Tbanen skulle ha alt trevirket, men de hadde fått lov å gi bort litt. Spurte pent om jeg kunne få med meg et par kubber, og fikk med meg en stor fra lind, og en fra alm - begge tatt nesten nederst på trærne - helt nykappet idag eller igår virket som. Nå sitter jeg derimot her med noen store kubber (av tresorter som blant annet vanligvis blir fine knivemner) - og vet ikke helt hvordan og hva. * Kan dette brukes i det hele tatt, eller er det mest røtter eller "knuter" som kan brukes? * Hvordan kan dette tørkes hvis det skal brukes på vanlig måte * Hvordan kan/skal man kappe det? Først "flak", så dele opp i videre biter? * Bør det behandles i endestykker så det ikke sprekker? ... eller egner disse seg best til hoggestabber? -tr0ffelgris
×
×
  • Create New...